«Καρκίνος του Μαστού: Άλματα Ζωής μέσα από διαλόγους». Αυτό θα είναι το θέμα της ξεχωριστής και πολύ διαφορετικής διημερίδας που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης», στις 3 και 4 Οκτωβρίου, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α (επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.

Προσεγγίζοντας την ανθρώπινη πλευρά της νόσου, γυναίκες και άνδρες που έχουν βιώσει τον καρκίνο του μαστού, θα μοιραστούν την εμπειρία τους μέσα από βιωματικούς διαλόγους που θα έχουν με διακεκριμένους ιατρούς. Θέματα όπως η διαχείριση και η ανακοίνωση των δυσάρεστων νέων, η μετάσταση, η σεξουαλικότητα, η πλαστική αποκατάσταση, η διαχείριση των ρόλων από τη μαμά που αρρωσταίνει, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα περιλαμβάνουν οι διάλογοι τους. Παράλληλα και τις δύο μέρες θα πραγματοποιούνται workshops yoga και ψυχολογίας, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα τον καρκίνο του μαστού και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις με θέμα τον κύκλο της ζωής.

«Πότε μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί σε κάποια αντίστοιχη ημερίδα η νόσος από την πλευρά του ασθενή με έναν τέτοιο τρόπο! Στόχος μας μέσα από αυτήν τη ξεχωριστή διημερίδα είναι το κοινό να δει τον καρκίνο του μαστού μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που τον βίωσαν, υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης! Για τον λόγο αυτό ‘’κλείστε’’ τα δύο εκείνα απογεύματα για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει» επισημαίνει η υπεύθυνη της διοργάνωσης, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου, κα Δέσποινα Πάρτσια.

Η διημερίδα, στην οποία η είσοδος είναι δωρεάν, πραγματοποιείται με τη σημαντική υποστήριξη των εταιρειών: Roche, Health Marketing, Vikos, Κτήμα Γεροβασιλείου (Domaine Gerovassiliou), Κόκκινος Σκούφος, Χειροποίητοι Λουκουμάδες.

 Λίγα λόγια για τον σύλλογο:

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Nομού Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008, από γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» σε συνεργασία με μια ομάδα γυναικών από τη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του Πανελλήνιου Συλλόγου ήταν να συνεχιστεί το έργο του και στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να δοθεί και σε άλλες γυναίκες η βοήθεια που χρειάζονται, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη διάγνωση και θεραπεία και να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.

 Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης
Παύλου Μελά 38, 54622, Ελλάδα

Υπεύθυνη διοργάνωσης και επικοινωνίας:

Δέσποινα Πάρτσια
2310285181 , 6977991750
info@almazoisthes.gr 
www.almazoisthes.gr