Ήρθαν στον κόσμο τα πρώτα μωρά μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ, “Μια Ελπίδα Γεννιέται”.

 

Τρία υγιέστατα μωράκια σε απομακρυσμένες περιοχές της Κρήτης, του Καρπενησίου και της Άρτας είναι ο πρώτος ευχάριστος απολογισμός του προγράμματος της ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ “Μια Ελπίδα Γεννιέται”, σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία  “HOPEgenesis”.

H εταιρία έχει “υιοθετήσει” 86 απομακρυσμένα χωριά με στόχο να εφαρμόσει την πρωτοποριακή εκστρατεία κατά της υπογεννητικότητας, η οποία σημειώνει πρωτοφανή υψηλά ποσοστά στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία. Χαρτογραφώντας περιοχές όπου η πρόσβαση σε μαιευτικές και γυναικολογικές υπηρεσίες είναι περιορισμένη, η ΓΙΩΤΗΣ ΑΕ απευθύνεται στις γυναίκες των περιοχών αυτών, που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά διστάζουν, ακριβώς εξαιτίας αυτών των αντικειμενικών δυσκολιών. Σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό της HOPEgenesis, που έχει όραμα και στόχο να καταπολεμήσει την υπογεννητικότητα, η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ αναλαμβάνει τη φροντίδα των γυναικών αυτών, από το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης έως τον τοκετό. Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει όλα τα έξοδα παρακολούθησης της εγκυμοσύνης τους, τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, όπως και όλα τα έξοδα μεταφοράς και φιλοξενίας τους. Επιπλέον, η εταιρία καλύπτει και τις ανάγκες σε βρεφικές τροφές των μωρών που θα γεννηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος, για τα δυο πρώτα χρόνια της ζωής τους.

Ήδη, εκπρόσωποι της ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.και της HOPEgenesis έχουν πραγματοποιήσει ενημερωτικές επισκέψεις σε 71 χωριά στην Ευρυτανία – Δήμος Καρπενησίου, την Άρτα – Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων και τη Φθιώτιδα – Δήμοι Λαμιέων και Μακρακώμης, όπου το Πρόγραμμα γίνεται δεκτό με μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους. Προγραμματίζονται επίσης τα επόμενα οδοιπορικά στις υπόλοιπες περιοχές του Προγράμματος, στους Δήμους Δωρίδος στη Φωκίδα και στον Δήμο Καρύστου στην Εύβοια.

Τα πρώτα μωράκια που γεννήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος αυτού είναι ο πιο τρυφερός οιωνός που έρχεται να μας θυμίσει ότι ακόμα και οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις μπορούν να ανατραπούν! Αρκεί να υπάρχει θέληση και πρωτοβουλία!

Πηγή: Onmed