Αρχές Νοεμβρίου  αναμένεται να έχει ψηφιστεί ο νέος νόμος του Υπουργείου Εσωτερικών, για τις αλλαγές στις διοικήσεις των φορέων του δημοσίου

Όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε βίντεό του στο TikTok, η νέα προκήρυξη για τους διοικητές νοσοκομείων αναμένεται να βγει εντός των προσεχών ημερών, σηματοδοτώντας μια “επανάσταση”,

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ανέφερε πώς, “μπαίνουν πλέον συγκεκριμένα κριτήρια έτσι ώστε για να υποβάλλει κάποιος αίτηση και να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο, θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είτε να έχει κάποια διοικητική εμπειρία. Αυτή η διαδικασία έχει σημασία”, όπως είπε, “γιατί για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους, οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων, να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια”.

Συμβόλαια απόδοσης

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «αυτή η διαδικασία έχει σημασία, γιατί για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους, οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων, να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια».

Τόνισε, δε, ότι οι νέες διοικήσεις θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης. Θα μπορούν, δηλαδή, είτε να πάρουν μπόνους, αν τα πάνε καλά, είτε θα μπορεί να τους απομακρύνει ο Υπουργός από τη θέση τους, αν αποτύχουν.