Αισιοδοξία επικρατεί στην κυβέρνηση αλλά και στο υπουργείο Υγείας  ότι τελικά θα προχωρήσει η ανέγερση του νέου Παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η ακύρωση του διαγωνισμού για το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και των Γενικών Νοσοκομείων Κομοτηνής και Σπάρτης, λόγω των ιδιαίτερα υψηλών προσφορών που υποβλήθηκαν από τους υποψήφιους αναδόχους αν και αιφνιδίασε την κυβέρνηση από το υπουργείο Υγείας διαβεβαιώνουν ότι τα έργα θα προχωρήσουν κανονικά.

Ερωτηθείς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα επισήμανε πώς «ο διαγωνισμός δεν ακυρώνεται. Βγήκε άγονος, γιατί οι προσφορές που είχε ήταν πολύ μεγαλύτερες από το κόστος που είχαν υπολογίσει. Και για τα τρία νοσοκομεία (Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής, Σπάρτης που αφορά η ανακοίνωση του ΙΣΝ) πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση».

Τη διαβεβαίωση ότι δεν αλλάζει ο στόχος και την πεποίθηση ότι θα γίνει επαναπροκήρυξη για το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, καθώς ο σχετικός διαγωνισμός του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»– εξέφρασε και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Όπως ανέφερε: «Είναι μια μικρή καθυστέρηση, θα πάει λίγο πίσω το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάποια αλλαγή ως προς το στόχο της δημιουργίας του παιδιατρικού νοσοκομείου».

Νέο ογκολογικό στη Θεσσαλονίκη

Ο υπουργός και η αναπληρώτρια υπουργός μαζί με άλλα μέλη της κυβέρνησης επισκέφθηκαν χθες και το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου για τη χωροθέτηση του νέου ογκολογικού νοσοκομείου και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν και στις ενέργειες που γίνονται για την προώθηση του έργου.

«Ο χώρος του στρατοπέδου -περίπου 650 στρέμματα– ανήκει στο υπουργείο Άμυνας κι έχουμε συμφωνήσει ένα μέρος αυτού του μεγάλου χώρου, πάνω και αριστερά, να διατεθεί για να φιλοξενήσει το νέο ογκολογικό νοσοκομείο της πόλης», δήλωσε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε: «Θα μεταφερθεί το Θεαγένειο εκεί. Οπότε έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες για τους όρους δόμησης και χρήσης, για την κοστολόγηση, έχει γίνει ήδη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να υπάρξουν πόροι από τον τακτικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση του πιο σύγχρονου ογκολογικού νοσοκομείου της χώρας».