Ανοιχτές συναντήσεις με τις τοπικές κοινωνίες για τα τρία νέα δημόσια νοσοκομεία, πραγματοποιούν οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Στη σχετική πρόσκληση επισημαίνεται πως, λίγο πριν από την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών των τριών νέων δημόσιων Νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή και τη Σπάρτη, και πιστοί στη δέσμευσή μας να κρατήσουμε ανοιχτή την επικοινωνία μας με τις εκάστοτε τοπικές κοινωνίες, σας προσκαλούμε σε συναντήσεις με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΙΣΝ, του υπουργείου Υγείας, της ομάδας μελέτης και του αναδόχου κατασκευής.

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, μέσω ζωντανής σύνδεσης, ο πρόεδρος του ΙΣΝ, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πρόγραμμα διεξαγωγής ανοιχτών συναντήσεων

Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ: Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023

18:00, Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλύρου

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ: Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2023

18:00, Θέατρο REX Κομοτηνή

Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ: Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2023

18:00, Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου (πρώτος όροφος), Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου

Η ανάπτυξη των τριών νέων υπερσύγχρονων δημόσιων νοσοκομείων ΙΣΝ στη Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη  αντανακλά το κοινό όραμα του ΙΣΝ και του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα, Renzo Piano, για τη δημιουργία νοσοκομείων του μέλλοντος παγκοσμίως βάσει μιας ουσιαστικά ανθρωποκεντρικής προσέγγισης και πρωτοπόρων περιβαλλοντικών προδιαγραφών. Η δωρεά για τον σχεδιασμό, την ανέγερση και τον εξοπλισμό των τριών νοσοκομείων ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ) που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει το ποσό του $1 δισεκατομμυρίου.