23 Ιανουαρίου, 2019

Clear Aligners

H αόρατη ορθοδοντική αφορά διαφανείς νάρθηκες που ισιώνουν το χαμόγελο, αποφεύγοντας τα σύρματα και τα μεταλλικά εξαρτήματα. Είναι κατασκευασμένοι από ειδικά πολυμερή, τα οποία υπό πίεση μπορούν να ασκήσουν δυνάμεις στα δόντια και να τα μετακινήσουν.

Αλλάζουν μέγεθος κάθε 3-4 εβδομάδες, και φοριούνται 20-21 ώρες την ημέρα χωρίς να ενοχλούν στην καθημερινότητα, στη δουλειά, στις εξόδους, αλλά και σε δραστηριότητες όπως το γυμναστήριο.

Αφαιρούνται υποχρεωτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων, αλλά και προαιρετικά σε ειδικές περιστάσεις όπως ένας γάμος, μια τελετή ορκωμοσίας ή κάποιο άλλο special event.

Με πάχος μόλις 0,5-0,75 χιλιοστά δεν ενοχλούν στην αίσθηση ή στην ομιλία και η ορθοδοντική θεραπεία κυλάει χωρίς να παρατηρήσει κανείς ότι τα φοράτε! Η μέση χρονική διάρκεια μια θεραπείας με Clear Aligners είναι 7-10 μήνες.

 

Six Month Smiles®

Η αόρατη ορθοδοντική με το ορθοδοντικό σύστημα για ενήλικες Six Month Smiles® είναι κατάλληλο γι’ αυτούς που βιάζονται πολύ! Ειδικά σχεδιασμένα για το κάθε δόντι, διαφανή brackets και λευκά σύρματα συνθέτουν έναν ορθοδοντικό μηχανισμό, ο οποίος -παρόλο που δεν φαίνεται- βρίσκεται μόνιμα συγκολλημένος επάνω στα δόντια. Ασκεί δυνάμεις μόνο στα προβληματικά σημεία, και έτσι μετακινεί τα δόντια γρηγορότερα. Μπορεί να διορθώσει κενά, συνωστισμούς, στραβά ή «πεταχτά» δόντια σε μέσο χρονικό διάστημα 6 μηνών.

Οι ρυθμίσεις γίνονται κάθε 3-5 εβδομάδες και οι αλλαγές είναι ορατές ήδη από τον πρώτο μήνα. Τα αποτελέσματα είναι γρηγορότερα σε σχέση με τα Clear Aligners ή τα κλασσικά «σιδεράκια» και γι’ αυτό το λόγο η μέθοδος ενδείκνυται στις περιπτώσεις που υπάρχει συγκεκριμένο deadline, όπως π.χ. ένας γάμος.