Εθελοντική δράση στο ακριτικό νησί των Δωδεκανήσων, τη Σύμη, διοργάνωσε η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας, αποστέλλοντας ομάδα ιατρών και νοσηλευτών με σκοπό την προσφορά δωρεάν ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους του νησιού. Η πρωτοβουλία για την κίνηση αυτή ανήκει στον καρδιοχειρουργό της Κλινικής κ. Αντώνη Πίτση, ο οποίος κατάγεται από τη Σύμη.

Συνολικά 490 ασθενείς είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν από τους εθελοντές γιατρούς της Κλινικής, οι οποίοι κάλυψαν 8 διαφορετικές ειδικότητες:

  • Καρδιοχειρουργική (Αντώνης Πίτσης, επιστημονικός υπεύθυνος της δράσης),
  • Καρδιολογία (Στράτος Θεοφιλογιαννάκος και Αλέξανδρος Χάντας),
  • Παθολογία (Λεωνίδας Γεροντίδης),
  • Ορθοπεδική (Γιώργος Οικονομίδης),
  • Χειρουργική Μαστού (Κατερίνα Σαββίδου),
  • Παιδοορθοπεδική (Βασίλης Γούλιος),
  • Ουρολογία (Πάνος Δημόπουλος),
  • Γυναικολογία (Κλέαρχος Δεσίρης).

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σύμης ήταν ασφυκτικά γεμάτο από ανθρώπους όλων των ηλικιών. Οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι στην ηλικία περίμεναν υπομονετικά για καρδιολογικό, παθολογικό και ορθοπεδικό έλεγχο. Στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού, το οποίο είχε μετατραπεί σε πολυ-ιατρείο κατά το διήμερο της αποστολής, φιλοξενήθηκαν οι ειδικότητες της παιδοορθοπεδικής, ουρολογίας, χειρουργικής μαστού και γυναικολογίας.

 

Η συγκίνηση των κατοίκων

Οι κάτοικοι της Σύμης εκτίμησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να εξεταστούν από ειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς στο νησί τους, χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν στη Ρόδο ή στην Αθήνα, ταξίδι συχνά απαγορευτικό, τόσο εξαιτίας κόστους όσο και εξαιτίας της ταλαιπωρίας που συνεπάγεται μια τέτοια μετακίνηση για τους πιο ευάλωτους ασθενείς.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές δούλεψαν ασταμάτητα μέχρι αργά το βράδυ, ώστε να μη μείνει ούτε ένας Συμιακός χωρίς να δει τον γιατρό που χρειαζόταν. Η εμπιστοσύνη που έδειξαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού ήταν συγκινητική και η ευγνωμοσύνη έκδηλη. Ήταν ένα ταξίδι προσφοράς που έδωσε ιδιαίτερη χαρά σε όλους όσοι συμμετείχαν.

Πολύτιμη στην οργάνωση και λειτουργία της δράσης ήταν η συνεισφορά των νοσηλευτών της Κλινικής Τάσου Μουλαΐδη, Εύης Νάκου, Αντώνη Παπαδόπουλου και Ρόζας Μαρίας Σαλούμ, οι οποίοι επέδειξαν υψηλότατο βαθμό επαγγελματισμού σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και των εθελοντριών Ντίνας Ασλανίδου και Γεωργίας Πολιανίτου που πρόσφεραν γραμματειακή υποστήριξη και της Χριστίνας Παπαβασιλοπούλου που ανέλαβε τη διοργάνωση και τον συντονισμό της εθελοντικής αυτής ενέργειας.

Η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» ευχαριστεί επίσης ιδιαίτερα τον δήμαρχο κ. Ελευθέριο Παπακαλοδούκα και το δημοτικό συμβούλιο του νησιού για την πολύ ζεστή φιλοξενία.

 

INFO!

Κλινική “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”

55236 Πανόραμα

Θεσσαλονίκη

Τ. 2310 390654

Φ. 2310 341828

www.klinikiagiosloukas.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο.