Πρωτοπόρησε για μία ακόμη φορά το Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Για πρώτη φορά στη Βόρεια Ελλάδα, ο καρδιολόγος-Ηλεκτροφυσιολόγος, Δημήτριος Λυσίτσας, χρησιμοποίησε τη νέα τεχνολογία βηματοδότη Azure της εταιρείας Medtronic, που δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να έχει πρόσβαση μέσω ειδικής, ασφαλούς εφαρμογής του κινητού του σε μεγάλο αριθμό πληροφοριών σχετικών με τη λειτουργία της εμφυτευμένης συσκευής του.

Επιπλέον, οι νέοι αυτοί βηματοδότες έχουν ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία με διπλάσια διάρκεια σε σύγκριση με τους συμβατικούς βηματοδότες.

 

Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα της τεχνολογίας, καθώς επιτρέπει στον ασθενή να έχει τις μισές αντικαταστάσεις συσκευής εξαιτίας εξάντλησης της μπαταρίας σε βάθος χρόνου.

Τέλος, ο έλεγχος του νέου αυτού βηματοδότη και πολλών ακόμα νέων συσκευών γίνεται με τον αναβαθμισμένο προγραμματιστή Smartsync, τον οποίο έχει ήδη προμηθευτεί η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ». Ο προγραμματιστής αυτός δύναται να αποθηκεύει τα αποτελέσματα των ελέγχων στον ψηφιακό προσωπικό φάκελο του ασθενούς, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τις παροχές υγείας προς τους ασθενείς της Κλινικής.

 

ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ: Νέας τεχνολογίας βηματοδότες σε Έλληνες ασθενείς  

 

INFO!

Κλινική “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”

55236 Πανόραμα

Θεσσαλονίκη

Τ. 2310 390654

Φ. 2310 341828

www.klinikiagiosloukas.gr