Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν πρόσφατα από τότε που άνοιξε τις πύλες της η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» στο Πανόραμα. Ήταν μια προσπάθεια πρωτοποριακή για την εποχή, όταν μάλιστα το Πανόραμα θεωρούνταν μια περιοχή κυριολεκτικά «στην άκρη του κόσμου».

Απ’ την πρώτη στιγμή θέλαμε να υπηρετήσουμε δύο στόχους. Ο πρώτος ήταν η παρακαταθήκη του Ιπποκράτη, ο γνωστός του όρκος «επ’ ωφελείη καμνόντων» (προς όφελος των ασθενών). Ο δεύτερος  ήταν η ρήση του Αποστόλου Παύλου «μείζων τούτων η αγάπη». Μια πρακτική εφαρμογή, δηλαδή, των μεγάλων ιδανικών που είχαν εμπνεύσει στα χρόνια της τη Florence Nightingale, όταν για πρώτη φορά στην Ιστορία εμφανίστηκαν νοσηλεύτριες που ήταν έτοιμες να υπηρετήσουν τους ασθενείς.

 

Κλινική “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ” Ανοδική πορεία

Στη διάρκεια των 45 αυτών χρόνων η πορεία υπήρξε ανοδική και επιτυχημένη. Σήμερα, η Κλινική «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ» συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ιδιωτικά, νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, καλύπτοντας τις ανάγκες ιατρικής περίθαλψης ασθενών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς και των Βαλκανίων και άλλων χωρών του εξωτερικού.

Η Κλινική διαθέτει 280 κρεβάτια νοσηλείας, 23 χειρουργικές αίθουσες, 3 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και όλο το φάσμα των εργαστηρίων. Καλύπτει το σύνολο των ιατρικών ειδικοτήτων και η προσπάθεια είναι οι υπηρεσίες μας διαρκώς να αναβαθμίζονται.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά, κοιτώντας πίσω, διαπιστώνουμε πόση προσπάθεια καταβλήθηκε με στόχο πάντα την αρχική μας αποστολή: τη βοήθεια στους ασθενείς και την ειλικρινή φροντίδα και αγάπη για όλους όσοι χτυπούν την «πόρτα» του «ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ».

Ήδη, δρομολογούνται σχέδια για το άμεσο μέλλον, με πρώτο τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού τμήματος, αλλά και την επέκταση και τον περαιτέρω εμπλουτισμό όλων των διαθέσιμων ιατρικών υπηρεσιών.

 

INFO!

Κλινική “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”

55236 Πανόραμα

Θεσσαλονίκη

Τ. 2310 390654

Φ. 2310 341828

www.klinikiagiosloukas.gr

Μοιραστείτε το άρθρο.