Η αιδοιοπλαστική έχει καταστεί μία από τις πλέον περιζήτητες επεμβάσεις στον τομέα της αισθητικής και επανορθωτικής γυναικολογίας, διότι λύνει αποτελεσματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην ευαίσθητη περιοχή.

Καθώς κάθε γυναίκα έχει μοναδικά χαρακτηριστικά, οι διαφορές στο σχήμα και το μέγεθος των χειλέων του αιδοίου μπορεί να οφείλονται είτε σε φυσικούς παράγοντες είτε να προκαλούνται από διάφορες αιτίες.

Παράλληλα, αυτές οι ανωμαλίες μπορούν να προκαλέσουν αισθητικά και λειτουργικά ζητήματα υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής της γυναίκας. Εδώ υπεισέρχεται η αιδοιοπλαστική προσφέροντας σύγχρονη και εξειδικευμένη προσέγγιση και ταυτόχρονα σεβασμό στη λειτουργία και στην αισθητική της περιοχής των γεννητικών οργάνων.

Πότε συστήνεται όμως η αιδοιοπλαστική και γιατί το laser είναι η ιδανική μέθοδος για άψογα αποτελέσματα και γρήγορη επαναφορά στην καθημερινή ζωή;

Τι είναι πραγματικά η αιδοιοπλαστική;

Η αιδοιοπλαστική αναδεικνύεται ως η ιδανική επιλογή για την «αναγέννηση» της περιοχής των γεννητικών οργάνων, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και αναβαθμίζοντας τη σεξουαλική ζωή και την καθημερινότητα των γυναικών.

Παρόλο που ακόμη και σήμερα υπάρχει η εντύπωση ότι η αιδοιοπλαστική αφορά αποκλειστικά την αισθητική αναβάθμιση της ευαίσθητης περιοχής, εντούτοις κύριος στόχος της είναι η τοπική αποκατάσταση της ανατομίας για λόγους λειτουργικότητας.

Μία στις δύο γυναίκες αντιμετωπίζει κάποιας μορφής δυσμορφία στην περιοχή και ευτυχώς σήμερα τα κοινωνικά ταμπού φαίνεται να παραμερίζονται καθώς ολοένα και περισσότερες γυναίκες αποφασίζουν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της αιδοιοπλαστικής.

Πότε επιλέγεται η αιδοιοπλαστική;

Η γιατρός σας θα προτείνει την αιδοιοπλαστική όταν συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι που επηρεάζουν τη λειτουργική και την αισθητική πτυχή του αιδοίου.

1. Υπερτροφία μεγάλων ή μικρών χειλέων

Εάν τα μικρά χείλη του αιδοίου είναι υπερτροφικά και μεγαλύτερα των μεγάλων χειλέων, προκαλείται πόνος ή ενόχληση. Σε αυτή την περίπτωση η αιδοιοπλαστική των μικρών χειλέων τα προσαρμόζει κατάλληλα σε μέγεθος και σχήμα, προσφέροντας άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

2. Χαλάρωση κόλπου

Είτε με το πέρασμα του χρόνου είτε μετά τον τοκετό, η χαλάρωση του κόλπου είναι φυσιολογικό φαινόμενο και υποβαθμίζει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού συνολικά. Το φαινόμενο αναστρέφεται με την αιδοιοπλαστική με laser.

3. Χαλάρωση περινέου

Η περιοχή μεταξύ του αιδοίου και του πρωκτού μπορεί να χαλαρώσει, ιδίως μετά από εγκυμοσύνη, προκαλώντας πόνο με την τριβή. Με την αιδοιοπλαστική περινέου, ο ιστός ενισχύεται αμβλύνοντας τον πόνο και τη χαλάρωση

4. Αποκατάσταση της δυσχρωμίας της περιοχής

Η δυσχρωμία στην περιοχή του αιδοίου είναι όταν η επιδερμίδα έχει ανισορροπίες στον τόνο του χρώματος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητο αισθητικό αποτέλεσμα. Η αιδοιοπλαστική μέσω laser είναι ικανή να βελτιώσει αισθητά το χρώμα και να αφαιρέσει τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις.

Πολλές γυναίκες, κάποια στιγμή στη ζωή τους, έρχονται αντιμέτωπες με κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις, οι οποίες δεν αποτελούν μόνο αισθητικό πρόβλημα αλλά δυσχεραίνουν τις καθημερινές δραστηριότητες τους. Γι’ αυτό και η επέμβαση της αιδοιοπλαστικής θεωρείται ιδανική επιλογή!

Στην περίπτωση που η επιδερμίδα στο αιδοίο έχει ανισορροπίες στους χρωματισμούς, τότε πρόκειται για δυσχρωμία. Πρόκειται για αισθητικό πρόβλημα η απάντηση του οποίου έρχεται από την αιδοιοπλαστική με laser με άψογα αποτελέσματα.

Αιδοιοπλαστική με laser: Η τεχνολογική καινοτομία που κάνει τη διαφορά

Η εφεύρεση του ιατρικού laser έχει παραμερίσει τον παραδοσιακό τρόπο της χειρουργικής επέμβασης και έχει εισάγει μια σειρά πλεονεκτημάτων στην αισθητική γυναικολογία.

Τοπική αναισθησία

Σήμερα η γυναίκα δεν χρειάζεται γενική αναισθησία καθώς αρκεί η τοπική και μάλιστα θα επιστρέψει στο σπίτι της μέσα σε 3 ώρες μετά την επέμβαση.

Λιγότερη αιμορραγία και μικρότερο οίδημα

Χάρη στην ικανότητα του laser να επεμβαίνει με ακρίβεια χιλιοστού στην περιοχή που απαιτείται, μειώνονται εντυπωσιακά οι πιθανότητες τραυματισμού των ιστών και παρακείμενων περιοχών.

Γρήγορη αποκατάσταση

Η γυναίκα μπορεί να επανέλθει στην καθημερινότητά της μετά από, περίπου, 7 ημέρες, και στη σεξουαλική ζωή έπειτα από έναν μήνα, ανάλογα με τον τύπο της επέμβασης.

Αιδοιοπλαστική: Αισθητική και λειτουργική ανανέωση με Laser

Η σημασία της επιλογής γιατρού για την αιδοιοπλαστική

Η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και συνεπώς οποιαδήποτε παρέμβαση οφείλει να γίνεται από έμπειρη και εξειδικευμένη στην αισθητική γυναικολογία γιατρό, ώστε να εξασφαλίζεται το ιδανικό αποτέλεσμα και βέβαια να μην τίθεται σε κίνδυνο η υγεία της γυναίκας.

Η Χειρουργός Γυναικολόγος Μαρίνα Τοσουνίδου διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στην αισθητική γυναικολογία. Έχει διενεργήσει εκατοντάδες αισθητικές επεμβάσεις καταρτίζοντας εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο για κάθε γυναίκα λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανησυχίες και τις επιθυμίες της.

Αιδοιοπλαστική: Αισθητική και λειτουργική ανανέωση με Laser

INFO!

Μαρίνα Τοσουνίδου,

Γυναικολόγος-Μαιευτήρας με εξειδίκευση στην Αισθητική Γυναικολογία

*Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Health More, τεύχος 9