Οι αιμορροΐδες και γενικότερα οι παθήσεις πρωκτού απασχολούν την πλειοψηφία των ανθρώπων και επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητά τους. Εκτός από τους πόνους και τα καθημερινά προβλήματα που ούτως ή άλλως δημιουργούν, ο ασθενής αντιμετωπίζει προβλήματα και στην προσωπική του ζωή καθώς τα συμπτώματα των εν λόγω παθήσεων επηρεάζουν σχεδόν όλους τους τομείς της καθημερινότητας: από την οδήγηση ή το περπάτημα, ως τις προσωπικές σχέσεις και την διατροφή.

Παρά τα μεγάλα ποσοστά, η αλήθεια είναι όμως ότι στην πραγματικότητα λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά αφορούν. Τι είναι στην πραγματικότητα οι αιμορροΐδες; Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που δημιουργούν και πού οφείλονται; Πώς γίνεται η διάγνωση; Πόσο μπορεί να βοηθήσει η τεχνολογία; Πόσο ρόλο παίζει η ηλικία στη διάγνωση; Και τέλος, είναι δυνατή η αυτοδιάγνωση;

Ο γιατρός κ. Χρήστος Χρηστάκης, γενικός χειρουργός και πρώην αντιπρόεδρος της χειρουργικής εταιρείας παχέος εντέρου και πρωκτού, μίλησε στο CityPortal  και στο HealthMore και έδωσε σημαντικές πληροφορίες και διευκρινήσεις για τα ζητήματα που αφορούν τις αιμορροΐδες, σε μια συνέντευξη που μας αφορά όλους.

 

INFO!

Χρήστος Χρηστάκης

Γενικός Χειρουργός