ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ: ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, εάν οι Αιμορροΐδες είναι 3ου ή 4ου βαθμού, αν τα συμπτώματα είναι έντονος πόνος, αιμορραγία και θρομβώσεις, τότε δυστυχώς τα συντηρητικά μέσα δεν επαρκούν αποτελεσματικά και πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τη χειρουργική θεραπεία.

Υπάρχουν πολλές τεχνικές για την αντιμετώπιση των αιμορροΐδων. Ανάλογα με την έκταση της πάθησης και τον ασθενή επιλέγουμε αυτή που θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

“Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε απαιτούν ελάχιστο χρόνο χειρουργικής επέμβασης, εκτελούνται με τοπική αναισθησία μόνη της ή σε συνδυασμό με μικρή καταστολή (μέθη) και απαιτούν ελάχιστη νοσηλεία, καθώς η επέμβαση διαρκεί 10-15 λεπτά. Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική αυθημερόν ελάχιστες ώρες μετά την επέμβαση και επιστρέφει άμεσα στην καθημερινότητά του”, εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος. Επιπλέον, η μετεγχειρητική φροντίδα είναι απλή, ο ασθενής μπορεί από την επόμενη μέρα να είναι ενεργός στις δραστηριότητές του.

Η επέμβαση διενεργείται με τις πιο σύγχρονες μορφές ενέργειας, όπως είναι το Laser και το μαχαίρι υπερήχων (Ultracision, Ligasure), σε υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, με την ελάχιστη οικονομική επιβάρυνση και για τους ασφαλισμένους και για τους ανασφάλιστους ασθενείς.

«Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο γιατί εξαφανίζεται το αίτιο που προκαλεί την αιμορροΐδοπάθεια (αυξημένη ενδοπρωκτική πίεση). Δεν χρησιμοποιούμε νυστέρι, ούτε αφαιρούμε τις αιμορροΐδες. Η χρήση των νέων τεχνολογιών μας έχει οδηγήσει σε τεχνικές ελάχιστα επεμβατικές με σχεδόν μηδενικές υποτροπές», υπογραμμίζει ο ίδιος.
Η παραπάνω τεχνική διενεργείται στο σύνολο γενικά των περιπτώσεων και σε άλλες ορθοπρωκτικές παθήσεις, όπως η κύστη κόκκυγος, η ραγάδα πρωκτού, το περιεδρικό συρίγγιο κλπ.

«Κάθε περίπτωση όμως είναι διαφορετική και η χειρουργική θεραπεία που εφαρμόζει το Proctology Center προσαρμόζεται απόλυτα στις πραγματικές ανάγκες του κάθε ασθενή και εγγυάται μόνιμα και άμεσα αποτελέσματα», καταλήγει ο κ.Παπαδόπουλος.

 

Τι είναι οι  Αιμορροΐδες

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του Proctology Center, Αναστάσιος Παπαδόπουλος, αναφέρει ότι οι Αιμορροΐδες είναι ουσιαστικά διατεταμένες φλέβες πέριξ του πρωκτού. Εμφανίζονται και στους άνδρες και στις γυναίκες, πιο συχνά μεταξύ 20 και 50 ετών, αλλά και σε οποιαδήποτε ηλικία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ευθύνονται για την πάθηση αυτή, όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα, οι διατροφικές συνήθειες η δυσκοιλιότητα, ο αγχώδης χαρακτήρας κλπ.

Ποιοι είναι οι τύποι των αιμορροΐδων;

Οι Αιμορροΐδες κατηγοριοποιούνται σε εσωτερικές και εξωτερικές.Οι εσωτερικές είναι οι πιο συχνές και βρίσκονται συνήθως 2 έως 4 εκατοστά πάνω από τον πρωκτό. Συνήθως είναι ανώδυνες, γιατί στην περιοχή δεν υπάρχουν ποικίλα αισθητήρια νεύρα. Η αιμορραγία και η έκκριση βλέννης μπορεί να είναι το μοναδικό τους σύμπτωμα.

Οι εξωτερικές αιμορροΐδες προβάλλουν έξω από τον πρωκτό, συνήθως προκαλούν πόνο, δυσφορία, έκκριση βλέννης, θρομβώσεις και μπορεί να οδηγήσουν σε αιμάτωμα και απόστημα.

Μοιραστείτε το άρθρο.