Λύση στη σπαζοκεφαλιά της κυβέρνησης για την επιστροφή η όχι των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με χθεσινή του απόφαση έκρινε πως η παράταση μέχρι 31-12-2022 του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας, είναι αντίθετη με το Σύνταγμα.

Να σημειωθεί εδώ ότι στο Ανώτατο Δικαστήριο είχε προσφύγει η ΠΟΕΔΗΝ η οποία κάνει λόγο για πανηγυρική δικαίωση της.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος σχολίασε πως το Συμβούλιο «στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

«Το Γ’ τμήμα με 7μελη σύνθεση του Συμβουλίου έκρινε ότι η παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας μετά την 14/4/2022 είναι αντισυνταγματική και αντιβαίνει στην αρχή της αναλογικότητας. Κατόπιν τούτων οι συνάδελφοι πρέπει να επιστρέψουν άμεσα πίσω στην εργασία τους με καταβολή τουλάχιστον του 50% του μισθού τους από 14/4/2022προσθέτει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Και κατέλεξε καλώντας τον υπουργό Υγείας να προωθήσει διάταξη για εφαρμογή της εν λόγω απόφασης».

Από την άλλη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε πώς « αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης για να εκτιμηθεί στο σύνολο της. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία από την εφαρμογή της απόφασης».

Πάντως μέχρι τότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να ξανασυζητήσει άμεσα το θέμα αφού στις 31.12.2022 λήγει η αναστολή εργασίας και επισήμως.