Ανοίγει αύριο Παρασκευή η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών από 6 μηνών ως 4 ετών

 

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας ήδη έχουν παραληφθεί στη χώρα μας τα εμβόλια Pfizer για παιδιά 6 μηνών έως 4 ετών (6Μ-4Ε).

Η πλατφόρμα για όλους τους δικαιούχους θα ανοίξει τις πρωινές ώρες αύριο 11 Νοεμβρίου 2022 για τον προγραμματισμό ραντεβού.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν και οι πρώτοι εμβολιασμοί με τα εμβόλια

Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγησή έχουν αναρτηθεί εδώ.

Να υπενθυμιστεί εδώ ότι η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου τα υγιή παιδιά αυτής της ηλικίας θα μπορούν να εμβολιαστούν, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους.

Παράλληλα είχε δηλώσει ότι η επιτροπή έχει γνωμοδότησε υπέρ της αναμνηστικής δόσης στα παιδιά 5 έως 11 ετών τα οποία ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τρεις μήνες μετά τον βασικό εμβολιασμό τους.

Να τονιστεί εδώ ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έλαβε υπόψιν τα τρέχοντα δεδομένα, σύμφωνα με τα οποία ο κίνδυνος σοβαρής νόσησης σε υγιή παιδιά έως 4 ετών είναι χαμηλός. Δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη ομάδα η πιθανότητα νοσηλείας και επιπλοκών είναι μεγαλύτερη σε παιδιά με σοβαρά νοσήματα, η Επιτροπή συστήνει τον εμβολιασμό σε έξι μηνών έως τεσσάρων ετών με υποκείμενα νοσήματα ή σε ανοσοκαταστολή.