Εξασφαλίζει, αναίμακτα και ανώδυνα, το Κέντρο Ορθοπρωκτικών Παθήσεων της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης

 

Τέλος στον πόνο και την ταλαιπωρία των ασθενών που πάσχουν από ορθοπρωκτικές παθήσεις βάζει το Κέντρο Ορθοπρωκτικών Παθήσεων της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης, αξιοποιώντας σύγχρονες μεθόδους και χειρουργικά εργαλεία νέας γενιάς.

Παθήσεις που στο παρελθόν απαιτούσαν επώδυνες επεμβάσεις με δύσκολη και μακρά αποθεραπεία πλέον αντιμετωπίζονται σε μόλις 15 λεπτά, αναίμακτα και ανώδυνα, δεν απαιτούν νοσηλεία και επιτρέπουν στον ασθενή να επανέλθει στην καθημερινότητά του, ξεχνώντας την επώδυνη πραγματικότητα που συνοδεύει συνήθως μια ορθοπρωκτική πάθηση. Οι επεμβάσεις απαιτούν τοπική αναισθησία ή σε κάποιες περιπτώσεις και μέθη και πλέον θεωρούνται χειρουργεία ρουτίνας. Μάλιστα, οι λύσεις που δίνει το Κέντρο είναι μόνιμες, χωρίς το ενδεχόμενο υποτροπών.

Αιμορροΐδες, κύστη κόκκυγος, ραγάδα πρωκτού, ορθοπρωκτικό συρίγγιο, κονδυλώματα, δυσκοιλιότητα, πρόπτωση ορθού βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των υπηρεσιών του Κέντρου, όπου επικεφαλής είναι ο γενικός χειρουργός, Δρ Αναστάσιος Παπαδόπουλος με μακρά εμπειρία και εξειδίκευση στις ορθοπρωκτικές παθήσεις. Άλλωστε, το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό σε συνδυασμό με τις σύγχρονες μεθόδους του Κέντρου και τη νέα γενιά  χειρουργικών laser  και συσκευών υπερήχων είναι οι παράγοντες που αποτελούν εχέγγυο για την ανακούφιση των ασθενών.

 

Οι παθήσεις

Ποιες είναι όμως οι ορθοπρωκτικές παθήσεις που αντιμετωπίζει το Κέντρο;

Αιμορροΐδες: Η αιμορροϊδοπάθεια ή αλλιώς εμφάνιση διατεταμένων φλεβών γύρω από τον πρωκτό, είναι συχνότερη στις ηλικίες μεταξύ 20 και 50 ετών. Προκαλείται από μια σειρά παραγόντων, όπως η κληρονομικότητα, οι διατροφικές συνήθειες, η δυσκοιλιότητα, το άγχος και η ηλικία, ενώ μεταξύ των συμπτωμάτων της είναι η αιμορραγία από τον πρωκτό πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την αφόδευση, ο ερεθισμός και το οίδημα του πρωκτού, ο πόνος, οι βλεννώδεις εκκρίσεις, το κάψιμο και η πρόπτωση.

Ραγάδα Δακτυλίου: Η ραγάδα δακτυλίου οφείλεται σε χρόνια δυσκοιλιότητα, ενώ μεταξύ των αιτιών της είναι επίσης η φλεγμονή του βλεννογόνου, του ορθού και του πρωκτού, η νόσος του Crohn, η κάκωση του πρωκτού και η εγκυμοσύνη.  Πρόκειται ουσιαστικά για μια πληγή στο βλεννογόνο του πρωκτού, που προκαλεί έντονο πόνο και δυσφορία κατά την αφόδευση και αρκετές ώρες μετά. Συνοδεύεται επίσης από ελαφρά αιμορραγία.

Ορθοπρωκτικό Συρίγγιο: Προκαλείται συνήθως από κάποιο περιεδρικό απόστημα εξαιτίας της απόφραξης και της φλεγμονής των αδένων του πρωκτικού σωλήνα και του ορθού. Εκδηλώνεται με την εκροή πύου, αίματος και κοπρανώδους περιεχομένου από το εξωτερικό στόμιό του που εκβάλλει στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό.

Κύστη Κόκκυγος: Η κύστη στον κόκκυγα δημιουργείται από τη διείσδυση τριχών στο δέρμα και είναι συνήθως ανδρική υπόθεση. Μπορεί να εμφανιστεί ως μια μικρή φούσκα στον κόκκυγα ή ως μια μεγάλη, επώδυνη φλεγμονώδης μάζα, η οποία συνοδεύεται από πόνο, ερυθρότητα, ενώ οδηγεί ενίοτε και στη δημιουργία αποστήματος. Οι ορμονικές μεταβολές ιδίως στην εφηβεία, η ανάπτυξη έντονης τριχοφυΐας, η κληρονομικότητα, η παχυσαρκία, αλλά και η καθιστική ζωή είναι τα συνηθέστερα αίτιά της.

Πρόπτωση ορθού: Η αφύσικη προεξοχή του βλεννογόνου του ορθού μέσα από τον πρωκτό ονομάζεται πρόπτωση ορθού. Πρόκειται για μια πάθηση που επιδεινώνεται σταδιακά και μπορεί να συνοδευτεί και από αδυναμία των μυών του πρωκτού, με διαρροή βλέννας ή κοπράνων.

Κονδυλώματα: Η εν λόγω πάθηση είναι εκδήλωση του ιού HPV στον πρωκτό και εμφανίζεται στο περιπρωκτικό δέρμα, ενώ μπορεί να επεκταθεί και εσωτερικά στον πρωκτό. Τα κονδυλώματα μοιάζουν με μικρά ογκίδια που δεν γίνονται άμεσα αντιληπτά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προκαλούν τσούξιμο, κνησμό ή και έκκριση υγρών.

Δυσκοιλιότητα: Τα κυριότερα αίτια της δυσκοιλιότητας,  της πάθησης κατά την οποία ο ασθενής αφοδεύει λιγότερο από τρεις φορές την εβδομάδα ή χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρώσει την αφόδευση, είναι η φτωχή σε φυτικές ίνες διατροφή, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, το άγχος και η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας. Η χρόνια δυσκοιλιότητα μπορεί να οδηγήσει ραγάδα δακτυλίου και αιμορροΐδες κλπ.

Ορθοπρωκτικών Παθήσεων

Μην αφήνετε τις ορθοπρωκτικές παθήσεις να υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής σας και να γίνονται πηγή χρόνιου πόνου. Απευθυνθείτε στο Κέντρο Ορθοπρωκτικών Παθήσεων της Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης και απαλλαγείτε μια και καλή από τα δυσάρεστα συμπτώματα.

 

INFO!

Κέντρο Ορθοπρωκτικών παθήσεων
Euromedica Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης
Μαρίας Κάλλας 11 και Γραβιάς 2
Τηλ. Επικοινωνίας:
 2310 895366