Φυσική και ανώδυνη θεραπεία είναι ο ιατρικός βελονισμός, που μελετήθηκε από τους επιστήμονες και εκσυγχρονίστηκε με την πάροδο πολλών ετών, με αποτέλεσμα την αποδεδειγμένη συμβολή του στη βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας.

Μάλιστα, η επιρροή του στο γυναικείο φύλο είναι τόσο σημαντική που τον αναδεικνύει σύμμαχό του σε όλες τις εκφάνσεις της  ζωής:

Εφηβεία: Κατά την περίοδο της εφηβείας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην καταστολή του έντονου στρες, που προκαλείται για παράδειγμα από τον φόβο των εξετάσεων και τη δυσκολία αντιμετώπισης καθημερινών, εσωτερικών συγκρούσεων. Επίσης, καθοριστική είναι η συμβολή του σε πολλά κορίτσια που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η δυσμηνόρροια και η αμηνόρροια, στο πλαίσιο ύπαρξης ορμονικών διαταραχών ή πολυκυστικών ωοθηκών.

Αναπαραγωγική ηλικία: Ο ιατρικός βελονισμός,  μέσω της ενεργοποίησης πολλών νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, βοηθάει τη νέα γυναίκα να νιώσει ηρεμία και χαλάρωση  δίνοντας  χαρά και ευεξία στην καθημερινότητά της. Στην  περίοδο αυτή η γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη  με ακόμη μια σημαντική αλλαγή στη ζωή της, την τεκνοποίηση. Η μέθοδος του βελονισμού συμβάλλει σημαντικά τόσο σε γυναίκες που προσπαθούν να βελτιώσουν  την γονιμότητά τους, όσο και σε γυναίκες που έχουν διαλέξει την εξωσωματική αυξάνοντας και στις δυο περιπτώσεις την πιθανότητα σύλληψης.

Μέση ηλικία: Μια δύσκολη περίοδος της γυναίκας στη μέση ηλικία είναι αυτή  της κλιμακτηρίου και όλων των αλλαγών που επέρχονται σε ψυχοσωματικό επίπεδο. Μέσω της θεραπείας με βελονισμό αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιτυχία όλα τα συμπτώματα, όπως εξάψεις, αλλαγές στη διάθεση, μειωμένη ενέργεια και αύξηση του βάρους. Ο βελονισμός βοηθάει στην απώλεια βάρους, ρυθμίζοντας την αυξημένη όρεξη και ενεργοποιώντας το μεταβολισμό.

Τρίτη ηλικία: Σύμμαχος της γυναίκας και σε αυτή την ηλικία, καθώς προσφέρει άμεση ανακούφιση από τους πόνους του σώματος, βελτιώνει τη διάθεση και συνεισφέρει στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

 

Βελονισμός και στην αισθητική ιατρική

Σημαντική είναι η προσφορά του βελονισμού και στην ανανέωση του δέρματος, στη μείωση των ρυτίδων του προσώπου και στη διατήρηση της νεανικότητας. Προσφέρει μια τέλεια αντιγηραντική θεραπεία χωρίς απολύτως καμία παρενέργεια.

 

ΠΕΤΣΟΓΛΟΥ
*Πέτσογλου Κωνσταντινιά Ιατρός- Ιατροδικαστής Ολιστική Ιατρική Βελονισμός

 

INFO! 

petsoglou.gr