Βλεφαρίτιδα: Αίτια και αντιμετώπιση

Η βλεφαρίτιδα αποτελεί μία από τις συχνότερες διαταραχές της οφθαλμικής επιφάνειας. Κύρια συμπτώματα αυτής είναι ο κνησμός, η δακρύρροια, η δυσφορία, η αίσθηση ξένου σώματος, η ερυθρότητα, η αίσθηση καύσου.

Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, ο βασικός ένοχος για την πρόκληση βλεφαρίτιδας είναι το Demodex, το οποίο αποτελεί το συχνότερο εξωπαράσιτο στον άνθρωπο. Πολλοί ασθενείς πάσχουν από επιπεφυκίτιδες, βλεφαρίτιδες, χαλάζια και άλλες οφθαλμικές παθήσεις λόγω προσβολής από Demodex.

 

Στον άνθρωπο υπάρχουν 2 είδη παρασίτων Demodex

  • DEMODEX BREVIS, το οποίο ζει στους σμηγματογόνους αδένες (κυρίως του προσώπου και των ματιών)
  • FOLLICULORum, που ζει στους θύλακες των τριχών μας (κυρίως στις βλεφαρίδες και τα φρύδια)

Όσο μεγαλώνουμε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες προσβολής από το συγκεκριμένο παράσιτο.

Πώς αντιμετωπίζεται το παράσιτο Demodex;

Το Demodex είναι ανθεκτικό στις συμβατικές θεραπείες και το μόνο το οποίο είναι ικανό να το αντιμετωπίσει είναι το Tea Tree Oil.

Πρόκειται για ένα αιθέριο έλαιο προερχόμενο από τα φύλλα του δέντρου Malaleuca Alternifolia και ήδη από το 1930 αποτέλεσε αντικείμενο πολλών επιστημονικών ερευνών χάρη κυρίως στα 14 τερπένια που περιέχει. Έχει πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων: αντιβακτηριδιακό, αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες, ενυδατικό.

Τι είναι η διμεθικόνη;

Η Διμεθικόνη (Dimethicone) ανήκει στην κατηγορία συστατικών με τον ευρύτερο τίτλο “σιλικόνες”. Είναι το πιο διαδεδομένο οργανικό πολυμερές καθώς δεν παρουσιάζει καμία απολύτως τοξικότητα και για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται σε καλλυντικά, φακούς επαφής, ακόμη και σε τρόφιμα.

Ουσιαστικά, σχηματίζει ένα λεπτό “φιλμ” γύρω από την επιδερμίδα το οποίο συγκρατεί τη φυσική υγρασία και προστατεύει από περιβαλλοντικούς παράγοντες – χωρίς όμως ταυτόχρονα να εμποδίζει την επιδερμίδα να “αναπνεύσει”. Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και για το λόγο αυτό καταπολεμά τις “κοκκινίλες”.

Η παρουσία της στη σύσταση του οφθαλμικού αφρού SKINDERX καθιστά το προϊόν πολύ καλά ανεκτό, προστατεύοντας από πιθανούς ερεθισμούς.

 

H ανάπτυξη του οφθαλμικού αφρού SKINDERX έγινε λαμβάνοντας υπόψιν τη διεθνή βιβλιογραφία που απαιτεί ως δραστικό συστατικό το αυθεντικό αυστραλιανό Tea Tree Oil σε συγκέντρωση 5%. Ο οφθαλμικός αφρός SKINDERX ανακουφίζει από τα συμπτώματα της βλεφαρίτιδας, ακόμη και της προερχόμενης από το Demodex.

Η εταρεία Zwitter Pharmaceuticals, έχοντας πολυετή και δυναμική παρουσία στο χώρο των οφθαλμολογικών προϊόντων, εγγυάται την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα, καθώς και τη φαρμακοτεχνική αρτιότητα του οφθαλμικού αφρού SKINDERX. Παραμένει δίπλα σας, με καινοτόμα και άρτια σχεδιασμένα προϊόντα, πάντα με αγάπη για τα μάτια σας.

 

 

Zwitter Pharmaceuticals LTD

Λεωφόρος Πεντέλης 34-36, Χαλάνδρι

ΤΚ 152 34

Τηλ.: 210 68 21 098