Κολλημένοι με το κινητό είναι οι περισσότεροι γονείς σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι να αγνοούν τα παιδιά τους και να προκαλούν μεγάλα προβλήματα στην ψυχοσύνθεσή τους.

Πόσο χρόνο αφιερώνουμε πραγματικά στα παιδιά μας;

Η επαγγελματική ζωή καταλαμβάνει μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Οι ειδικοί συστήνουν η δουλειά να μένει εκτός σπιτιού, αν και οι περισσότεροι γονείς δύσκολα το εφαρμόζουν. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκονται μπροστά από μία οθόνη πολύ συχνά μέσα στη μέρα. Ειδικά σε ό,τι αφορά στο κινητό, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά και για διασκέδαση μέσω των social media, η χρήση αυξάνεται ακόμα περισσότερο.

Ένα νέο animated video κρούει των κώδωνα στους γονείς

Με τίτλο “Distracted” (“Αφηρημένος”) η εταιρία The CG Bros, σε σκηνοθεσία Emile Jacques, δημιούργησε ένα animated video. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των γονέων για τα λάθη τους με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων. Πρωταγωνιστής είναι ένας πατέρας κολλημένος με το κινητό του, ο οποίος αγνοεί κάθε σημαντική στιγμή χαράς του παιδιού του. Την ημέρα που το παιδί έχει μεγαλώσει και φεύγει από το σπίτι, συνειδητοποιεί το λάθος του.

Οι συνειρμοί που κάνουν οι γονείς είναι έντονοι. Τα κινητά δεν πρέπει ποτέ να υποκαθιστούν την πραγματική ζωή. Επιπλέον, τα παιδιά θα καθρεφτίζουν πάντα τις κινήσεις των γονιών. Παρακολουθήστε το video.

 

Πηγή: womantoc.gr