Το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης μας και το οποιοδήποτε πρόβλημά του επηρεάζει την ψυχολογία μας. Έτσι, θέματα όπως η ακμή και οι πανάδες, ενώ μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, γίνονται συχνά πηγή άγχους και δυσθυμίας για γυναίκες και άντρες.

Η Dospra Derma έχει τις λύσεις και μπορεί να χειριστεί με επιτυχία τα δύο αυτά προβλήματα, κάνοντας ακμή και δυσχρωμίες παρελθόν, μέσω της πρωτοποριακής σειράς προϊόντων MELINE.

 

ΠΑΝΑΔΕΣ

 

Οι δυσχρωμίες και η αντιμετώπιση

Οι δυσχρωμίες του δέρματος ή αλλιώς πανάδες είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Είναι ενδεικτικό πως στην Ευρώπη το 20% των γυναικών άνω των 25 ετών παρουσιάζει κάποιον βαθμό υπερχρωματισμού, που μεγαλώνει όσο η ηλικία αυξάνεται. Έτσι, σε ηλικίες άνω των 40 ετών μία στις τρεις γυναίκες αντιμετωπίζει αυτή τη διαταραχή του δέρματος, ενώ άνω των 50 το σχετικό ποσοστό φτάνει το 90%.

Για να δώσει λύσεις στο πρόβλημα αυτό η Dospra Derma χρησιμοποιεί τη σειρά προϊόντων MELINE, η οποία εξειδικεύεται στην υπερμελάγχρωση και αποτελεί εναλλακτική οδό στις πιο επεμβατικές προσεγγίσεις, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο δέρμα ή και μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση.

 

Μια ολοκληρωμένη θεραπεία για τις πανάδες

Με τη MELINE προσφέρεται μια ολοκληρωμένη θεραπεία κι όχι μια απλή διόρθωση, όπως συμβαίνει με μεθόδους laser και IPL. Η MELINE δρα σε κυτταρικό επίπεδο, καθώς ρυθμίζει την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη μελανοκυττάρων, εξαλείφοντας την υπερμελάγχρωση και αποτρέποντας την επανεμφάνισή της. Με μια γκάμα 17 προϊόντων, η MELINE αντιμετωπίζει οποιοδήποτε είδος μελανώδους ή μελανο-αιματικής σκούρας κηλίδας, από ηλιακές κηλίδες μέχρι μέλασμα/χόλασμα.

Για να εξασφαλιστεί η επιτυχία μιας θεραπείας υπερμελάγχρωσης είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο τύπος του δέρματος, ο τύπος της υπερμελάγχρωσης και η θέση της, είτε επιδερμική είτε χοριακή ή και μικτή. Τα προϊόντα MELINE είναι έτσι διαμορφωμένα ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των τύπων δέρματος, από τους ανοιχτόχρωμους φωτότυπους μέχρι τους σκουρόχρωμους.

Εκτός από την εξάλειψη της υπερμελάγχρωσης σε ποσοστό 90% με 95%, με τη θεραπεία MELINE βελτιώνεται επίσης η ποιότητα  και η όψη του δέρματος, ενισχύεται η φωτεινότητά του και μειώνονται οι λεπτές γραμμές, αλλά και οι ατέλειες.

 

ΑΚΜΗ

 

Ακμή και θεραπείες

Η ακμή είναι ένα εξάνθημα που εμφανίζεται στο πρόσωπο, στην πρόσθια επιφάνεια του θώρακα ή στη ράχη. Μπορεί δε να παρουσιαστεί σε όλες τις ηλικίες, συνήθως όμως ταλαιπωρεί τους εφήβους και μπορεί να παραμείνει αρκετά χρόνια μετά την ενηλικίωσή τους. Μάλιστα, ένα 20% των ατόμων που προσβάλλονται θα παρουσιάσει σοβαρή ακμή που προκαλεί δημιουργία ουλών.

Οι γυναίκες που εμφανίζουν ακμή μετά τα 25 έτη αποτελούν μια ξεχωριστή ομάδα ασθενών και τείνουν να έχουν μια μακροχρόνια και ήπια νόσο. Η κατάσταση αυτή συνιστά ιδιαίτερο θεραπευτικό πρόβλημα.

Σε αυτή την κατηγορία ασθενών, αλλά και σε όποιον ασθενή έχει ακμή που επιμένει και έχει κουραστεί από τις τοπικές αγωγές που συνήθως ακολουθούνται ή δεν θέλει να καταφύγει στις από του στόματος θεραπείες (ισοτρετινοΐνη), η Dospra Derma μπορεί να δώσει λύση.

 

Οι απαντήσεις στο πρόβλημα

Στο ιατρείο της η Dospra Derma παρέχει μια σειρά θεραπειών (ήπιων χημικών peeling) με ειδικές ουσίες, όπως είναι το σαλικυλικό οξύ ή/και μανδελικό οξύ, οι οποίες στοχεύουν στις φλεγμονώδεις βλάβες της ακμής, αλλά και στις φαγεσωρικές με ήπια απολέπιση, συρρίκνωση των σμηγματογόνων αδένων, βελτίωση της υφής του δέρματος, αλλά και λάμψη και βελτίωση των ουλών της ακμής, αν υπάρχουν. Τα συγκεκριμένα peeling συνδυάζονται στην ίδια θεραπεία με Μεσοθεραπεία Microneedling, για ένα πιο ενισχυμένο και πιο επεμβατικό αποτέλεσμα. Επίσης, μπορούν τα χημικά peeling να συνδυαστούν με Μεσοθεραπείες Microneedling και στα ενδιάμεσα διαστήματα.

Στο πλαίσιο της θεραπείας, εφαρμόζονται προϊόντα της σειράς MELINE, που, λόγω της προηγμένης σύνθεσής τους, αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το πρόβλημα της ακμής.

Η θεραπεία επαναλαμβάνεται ανά 7-10 ή 15 ημέρες και στο σύνολο μπορεί να χρειαστούν από 4 μέχρι 7 θεραπείες σε διάστημα περίπου τριών μηνών.