Ποιες είναι οι δενδροκαλλιέργειες με μέλλον και πώς δίνουν υπεραξία στο προϊόν; Ο Λευτέρης Δαμασιώτης μας εξηγεί ποιες και γιατί είναι οι καλλιέργειες του μέλλοντος.

Δείτε το βίντεο:

Τη σκυτάλη της επιχείρησης πήρε προ ετών από τον Γιώργο Δαμασιώτη, ο γιος του Λευτέρης, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση, ενώ προχώρησε και σε επενδύσεις σε σύγχρονα μηχανήματα, όπως το υπερσύγχρονο μηχάνημα μηχανικής συγκομιδής ελιάς, αμυγδάλων κ.ά.

Ο Λευτέρης Δαμασιώτης είναι πρωτοπόρος στη μηχανική συγκομιδή, ενώ κατάλληλες καλλιέργειες είναι η καρυδιά Καλιφόρνιας και η υπέρπυκνη φύτευση αμυγδαλιάς και ελιάς.

Να σημειώσουμε ότι τα Φυτώρια Δαμασιώτη ειδικεύονται στα δεντρύλλια και ειδικότερα σε:

  • Καρυδιά Καλιφόρνιας
  • Αμυγδαλιά
  • Ελιά
  • Οπωροφόρα δεντρύλλια

«Όλα τα φυτά είναι πιστοποιημένα και με φυτοϋγειονομικά διαβατήρια» επισημαίνει στη larissanet ο κ. Λευτέρης Δαμασιώτης και εξηγεί πως μέσω της μηχανικής συγκομιδής δίνεται υπεραξία στο προϊόν καθώς μειώνεται σημαντικά ο χρόνος και το κόστος συγκομιδής.

Δενδροκαλλιέργειες με μέλλον και με μηχανική συγκομιδή

Για παράδειγμα το κόστος συγκομιδής είναι μικρότερο σε σχέση με τη χειρωνακτική συγκομιδή, ενώ πολλές φορές, όπως τη φετινή χρονιά είναι δύσκολο να βρεθούν τα απαραίτητα εργατικά χέρια.

«Η πολυετής εμπειρία μας, μάς επιτρέπει να παρέχουμε την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη στους παραγωγούς με αποτέλεσμα να μην γίνονται λάθη» υπογραμμίζει ο κ. Λευτέρης Δαμασιώτης.

Επίσης στα φυτώρια Δαμασιώτη θα βρείτε όλα τα δενδρύλλια οπωροφόρων, τις ποικιλίες και τα υποκείμενα, ανάλογα πάντα με την  προτίμηση του αγρότη, επενδυτή ή κάθε ενδιαφερόμενου.

Για όλα τα φυτά παρέχονται οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την φύτευση, την περιποίηση και την ανάπτυξή τους. Επίσης τα φυτά  κλαδεύονται και περιποιούνται με τις απαραίτητες συστάσεις για την κατάλληλη διαμόρφωση των φυτών. Τα Φυτώρια Δαμασιώτη παρέχουν συνολική τεχνική υποστήριξη σχετικά με τις καλλιέργειες των δενδρυλλίων.

 

INFO!

Φυτώρια Δαμασιώτης
Μανουσάκη 79 – Λάρισα, Τοποθεσία: Ιπποκράτης (Πέρα Μαχαλάς)
Τηλ: 2410537587  fax: 2410537931  mob:  6993118474 & 6977537534
E-mail: contact@damasiotis.eu, Web: http://www.el-damasiotis.com