Τέλος στην αναμονή των αποτελεσμάτων των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία βάζει το υπουργείο Υγείας.

Πλέον ο πολίτης θα έχει πρόσβαση στην εξέταση σε ψηφιακή μορφή μέσω της εφαρμογής my health το επόμενο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Στο εξής ο πολίτης που θα υποβάλλεται σε μία εξέταση στο νοσοκομείο την επόμενη ημέρα θα έχει στη διάθεση  του τα αποτελέσματα με την εφαρμογή my health, εξαλείφοντας την πολυήμερη αναμονή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας στο τηλεοπτικό σταθμό Action24.

Στις «ψηφιακές εξετάσεις περιλαμβάνονται  431, οι οποίες αποτελούν  «το 90% των εξετάσεων που κάνουμε» σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργού.  Σε αυτές θα έχουν άμεση πρόσβαση  αρχικά πολίτες που απευθύνονται σε 55 νοσοκομεία.

«Μέσα στο επόμενο δίμηνο τρίμηνο θα είναι όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα» δεσμεύτηκε ο κ. Πλεύρης. Αξιοσημείωτο είναι ότι τις ψηφιακές εξετάσεις θα μπορούν να αξιολογήσουν  γιατροί από άλλα διασυνδεδεμένα τα νοσοκομεία, όπως υπογράμμισε στα λεγόμενά του ο κ. Πλεύρης σχολιάζοντας «ότι όταν κάποιος πάει σε ένα νοσοκομείο θα μπορούν να δουν άμεσα τι εξετάσεις έχει κάνει και γενικώς τον ιατρικό του φάκελο».

Σε ένα χρόνο ο ψηφιακός ιατρικός φάκελος

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει αρχίσει να υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι «υπολογίζουμε ότι μέσα σε ένα χρόνο θα είναι πια έτοιμος συνολικά ο ιατρικός φάκελος». Στη διαδικασία των ψηφιακών εξετάσεων θα ενταχθούν σταδιακά όλα τα διαγνωστικά  κέντρα και όλες οι ιδιωτικές κλινικές, ενώ «ήδη αυτή τη στιγμή έχουν μπει κάποιες πρώτες εταιρείες» σύμφωνα με τον υπουργό.