Από 3 έως 7 Ιουνίου οι πολίτες θα μπορούν να εξετάζονται δωρεάν για δερματολογικά νοσήματα στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Οι γιατροί της Β’ Κλινικής Δερματικών και Αφροδισίων Νοσημάτων θα εξετάζουν και θα ενημερώνουν το κοινό σχετικά με τα δερματολογικά νοσήματα και τις επιπτώσεις τους.

Το δερματολογικό τμήμα του νοσοκομείου συμμετέχει στις δραστηριότητες που διοργανώνονται σε πανελλήνιο επίπεδο από την Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία. Ο βασικότερος στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για το μελάνωμα, τον σοβαρότερο τύπο καρκίνου του δέρματος.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να κλείσουν ραντεβού θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2313323873, από τις 9:00 έως τις 14:00.

Η έγκαιρη και η έγκυρη διάγνωση μπορούν να σώσουν ζωές. Οι δερματολόγοι της κλινικής τονίζουν ότι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα όλων των φορέων και των επαγγελματιών υγείας.

Η στοχευμένη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση όλων των μορφών καρκίνου μπορεί να επιτευχθεί. Η συγκεκριμένη καμπάνια έχει επιφέρει θετικά αποτελέσματα, καθώς τα τελευταία χρόνια το κοινό έχει ευαισθητοποιηθεί και κινητοποιηθεί έντονα.

 

Πηγή: typosthess