Δέρμα λαμπερό, λείο και φωτεινό, απαλλαγμένο από πόρους, κηλίδες και δυσχρωμίες, μπορεί να αποκτηθεί εύκολα και γρήγορα αν εμπιστευθούμε τον κατάλληλο γιατρό.

Στην εποχή που ο χρόνος δεν περισσεύει ποτέ, παραμερίζουμε πολλά από αυτά που θέλουμε να κάνουμε για τον εαυτό μας. Μέσα σε αυτά, και την περιποίηση της επιδερμίδας μας. Καθαρισμός, ενυδάτωση και φροντίδα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, με το δέρμα να χάνει την αίγλη του και τα μαύρα στίγματα, οι γυαλάδες και οι λεπτές γραμμές να κάνουν την εμφάνισή τους.

Το δέρμα μας αναζητά φροντίδα, έστω και όταν δεν υπάρχει χρόνος!

Η Δερματολόγος, Αφροδισιολόγος

Μαρία Δόσπρα –Τσακαλίδου

μας δίνει tips και προτάσεις πώς μπορούμε να το πετύχουμε.

 

Λάμψη της τελευταίας στιγμής

Ανεξάρτητα από την ηλικία και το φύλο, η υγεία του δέρματος είναι κάτι που απασχολεί όλους. Η μεσοθεραπεία είναι η λύση που θα μας δώσει λάμψη και αναζωογόνηση, σύντομα και ανώδυνα.

 

Τι είναι η μεσοθεραπεία

Με τον όρο μεσοθεραπεία εννοούμε την έγχυση ουσιών στο μέσο δέρμα, διαδικασία που μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους όπως με μικρονυγμούς (το γνωστό microneedling) ή με κανονικά τσιμπήματα. Για τη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούνται πολλές διαφορετικές ουσίες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος, όπως κοκτέιλ βιταμινών, βιταμίνη C για λεύκανση, υαλουρονικό οξύ για ενυδάτωση, ακόμη και το ίδιο μας το αίμα, το λεγόμενο PRP – αυτόλογη μεσοθεραπεία.

Με τη μεσοθεραπεία μπορούμε να πετύχουμε σύσφιξη της επιδερμίδας, λεύκανση, ενυδάτωση, ακόμη και αντιμετώπιση της ακμής με εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Οι μεγάλες δυνάμεις της

περιποίησης

  • Τα fractional laser αποτελούν πιο επεμβατική μέθοδο και, ανάλογα με τις παραμέτρους που θα χρησιμοποιηθούν, μπορούν να γίνουν από πολύ ήπια έως πολύ δυνατά ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Με τα fractional laser και τα booster πετυχαίνουμε πολλαπλά οφέλη όπως σύσφιξη των πόρων, σμίλευση του οβάλ, μείωση των ουλών, των δυσχρωμιών και των λεπτών γραμμών, ενώ προσδίδουν λάμψη και φωτεινότητα στην επιδερμίδα.
  • Το botox για τη βελτίωση των δυναμικών ρυτίδων του προσώπου (μεσόφρυο - μέτωπο - πόδι χήνας).
  • Το υαλουρονικό οξύ για αναδόμηση του προσώπου με εξαιρετικά αποτελέσματα, που έρχεται να προσδώσει στην εικόνα μας έναν επιπλέον τόνο ανανέωσης. Με την εξέταση και διάγνωση των αναγκών του κάθε προσώπου, μπορούμε να προτείνουμε τη χρήση filler υαλουρονικών οξέων σε διάφορα σημεία για αποτέλεσμα εξαιρετικό και πολύ φυσικό το λεγόμενο υγρό lifting.

 

 

Μαρία Δόσπρα Τσακαλίδου

Δερματολόγος
Λεωφόρος Γ. Παπανικολάου 76 & Ο. Ελύτη 15, 
ΤΚ: 57010, Θεσ/νίκη, Πεύκα.
Τηλ.: 2310 67 67 87
Email: dermadospra@gmail.com
www.dospraderma.gr

Tips για λαμπερή επιδερμίδα

Ξεκινώντας με μία ήπια δερμοαπόξεση κι έναν καθαρισμό, απομακρύνουμε το περίσσιο σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας του προσώπου. Έπειτα, μπορούμε να προχωρήσουμε σε άλλες θεραπείες οι οποίες θα μας προσδώσουν λάμψη και φωτεινότητα.