Εκστρατεία ενημέρωσης με θέμα “Το δέρμα δεν ξεχνά. Ούτε κι εγώ. Κλείνω ραντεβού για να εξεταστώ”.

Με αυτό το σύνθημα διοργανώθηκε εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του δέρματος. Η εκστρατεία διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και της εταιρείας Bristol-Myers Scuibb Ελλάδος. Στόχος το κοινό να ευαισθητοποιηθεί και να εξεταστεί προληπτικά για τον καρκίνο του δέρματος από δερματολόγο.

Καρκίνος του δέρματος

Στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά καρκίνου του δέρματος, κυρίως λόγω του ήλιου. Ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Ωστόσο, είναι πιο συχνός σε ηλικίες άνω των 50 ετών. Ιδιαίτερα την τελευταία 20ετία έχουν παρατηρηθεί αυξημένα κρούσματα σε νεαρές ηλικίες. Με αυτή την αφορμή, οι φορείς θέλουν να στρέψουν την προσοχή του κοινού στον προληπτικό έλεγχο από δερματολόγο. Ο δερματολόγος θα είναι ο καλύτερος σύμμαχος στη διάγνωση και θεραπεία. Το κοινό, ιδιαίτερα μικρότερης ηλικίας, θα πρέπει να αλλάξει συμπεριφορά και νοοτροπία σχετικά με την πρόληψη. Αυτός είναι και ο στόχος της εκστρατείας.

Οι τρόποι ενημέρωσης

Μπαίνοντας στο website https://www.todermadenxehna.gr    ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για τους λόγους που “το δέρμα δεν ξεχνά”. Κάθε φορά που το σώμα εκτίθεται στον ήλιο, τα αρνητικά αποτελέσματα συσσωρεύονται. Όλα λειτουργούν αθροιστικά και δεν σβήνεται τίποτα. Επιπλέον, όσο νωρίτερα εκτίθεται κάποιος στον ήλιο, ιδιαίτερα πριν τα 18 έτη, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να εμφανίσει καρκίνο του δέρματος στο μέλλον.

Επιπλέον, ο επισκέπτης καλείται να επιλέξει ενδεικτική ημερομηνία εξέτασης. Στόχος είναι να κάνει πράξη το μήνυμα “Κλείνω τώρα ραντεβού για να εξεταστώ”. Επιπλέον, μπορούν να καλέσουν φίλους τους να εξεταστούν και αυτοί μαζί τους. Αυτό γίνεται απλά, κοινοποιώντας την πράξη τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Οι διάσημοι συμμετέχοντες της ενέργειας

Αρωγοί & πρεσβευτές της τόσο σημαντικής αυτής εκστρατείας «Το δέρμα δεν ξεχνά, Oύτε κι εγώ, Κλείνω τώρα ραντεβού για να εξεταστώ» είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής, παραολυμπιονίκης στίβου και κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ, Μιχάλης Σεΐτης, η ηθοποιός, σκηνοθέτης και παρουσιάστρια Σμαράγδα Καρύδη και ο πρωταθλητής κολύμβησης και κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης, Γιάννης Δρυμωνάκος.

Μπείτε στο site, ενημερωθείτε και κλείστε το δικό σας ραντεβού!

Πηγή: healthpharma.gr

Μοιραστείτε το άρθρο.