Το Γραφείο Ασθενών της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας διοργανώνει στις 31 Μαρτίου εκδήλωση για το ευρύ κοινό, με θέμα: «Αντιμετωπίζουμε τον Ουρολογικό Καρκίνο».

Ειδικότερα, η εκδήλωση διοργανώνεται την Παρασκευή 31 Μαρτίου 18.00-20.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) και τελεί υπό την αιγίδα και τη συνεργασία του Δήμου της Αθήνας 2023.

Στην εκδήλωση θα συζητηθούν θέματα σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και την ενημέρωση του ασθενούς την εποχή του διαδικτύου καθώς και τις ψυχολογικές και κοινωνικές διαστάσεις της ασθένειας του ουρολογικού καρκίνου. Στην εκδήλωση αναμένεται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας – ιατροί αλλά και εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε) αναγνωρίζοντας την ανάγκη της έγκυρης, έγκαιρης και αξιόπιστης υποστήριξης και ενημέρωσης ασθενών που πάσχουν από ουρολογικές παθήσεις, είναι η πρώτη Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία που ίδρυσε Ειδικό Γραφείο Ασθενών, υπηρετώντας τον κοινωνικό της ρόλο.

Στόχοι του Γραφείου Ασθενών (Patient Office) είναι:

Η υποστήριξη και ενημέρωση των ασθενών με ουρολογικές παθήσεις.

Η ανάπτυξη προγραμμάτων προαγωγής και πρόληψης ουρολογικών παθήσεων που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό.

Η συνεργασία με το αντίστοιχο Γραφείο Ασθενών της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας, στο οποίο υπάρχει και Ελληνική εκπροσώπηση.

Η δημιουργία διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας με Συλλόγους Ασθενών που πάσχουν από ουρολογικά νοσήματα.

Η προαγωγή της επιστημονικά τεκμηριωμένης ιατρικής ενημέρωσης για ουρολογικές παθήσεις και η προσπάθεια περιορισμού της διάχυσης ανακριβών επιστημονικών πληροφοριών μέσω internet.