Την Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της πολιτιστικής γιορτής «Θέρμης Δρώμενα», ο Δήμος Θέρμης διοργανώνει μια μοναδική συναυλία, με φόντο το μαγευτικό τοπίο του Φράγματος της Θέρμης, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για τη στήριξη του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μία ξεχωριστή βραδιά, από ένα μοναδικό μουσικό σχήμα καλλιτεχνών. Τα ιστορικά «Δέκα Μπουζούκια της Δόμνας», μαζί με τον Ανδρέα Καρακότα, θα συναντήσουν τις μελωδίες των παιδιών της Λαϊκής Ορχήστρας Ωδείου Θέρμης και την αγαπημένη ερμηνεύτρια Πέννυ Μπαλτατζή, χαρίζοντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία.

 

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τη στήριξη του «Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου».

 

Το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου είναι το δεύτερο Παιδικό Χωριό SOS που δημιουργήθηκε στη χώρα μας, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί από το 1997, εξασφαλίζοντας καθημερινά το περιβάλλον προστασίας και ασφάλειας σε παιδιά και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία μπορείτε να βρείτε παρακάτω:

  • Ώρα έναρξης: 21:00
  • Προπώληση εισιτηρίων: €10, εισιτήρια στο gr και στο Θέατρο Αυλαία, Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη (Πλατεία ΧΑΝΘ)
  • Εισιτήριο στην είσοδο: €12 (Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 8 ετών)
  • Διοργάνωση: Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ), Δήμος Θέρμης, Παιδικά Χωριά SOS
  • Χορηγός Επικοινωνίας: Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5

Χωριού SOS

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων και τον Ξενώνα Βρεφών SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.