Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022 τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου το προσωπικό να κάνει την ετήσια απογραφή.

Τα έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετηθούν από τα δύο ανοιχτά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποία θα λειτουργήσουν με ωράριο από τις 8 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, για τον νομό Αττικής ανοιχτό θα παραμείνει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Ρέντη και για τον νομό Θεσσαλονίκης το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στον Εύοσμο.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο δίνει τη δυνατότητα στον δικαιούχο Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) να εκδώσει ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή, ή από το κινητό του, αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση από επιλεγμένα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ.

Ο δικαιούχος την ημέρα που επιθυμεί να επισκεφθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού και να επιλέξει την «Έκδοση Εισιτηρίου». Κατόπιν θα επιλέξει το φαρμακείο που έχει το σκεύασμά του και πατώντας την «Έκδοση Εισιτηρίου» θα λάβει το εισιτήριό του.

Η υπηρεσία προσφέρεται στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που θέλουν να επισκεφτούν επιλεγμένα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ στο Νομό Αττικής και Θεσσαλονίκης, δεν απαιτεί κωδικούς εισόδου και παρέχει τις εξής δυνατότητες:

  • Εμφάνιση στον χάρτη, των φαρμακείων στα οποία διατίθεται το σκεύασμα που έχει αναζητήσει/επιλέξει ο ασφαλισμένος
  • Εμφάνιση των σκευασμάτων που διατίθενται ανά φαρμακείο όταν δεν υπάρχουν όλα σε ένα σημείο εξυπηρέτησης
  • Εμφάνιση του αριθμού εισιτηρίων που βρίσκονται σε αναμονή στα φαρμακεία, καθώς και του εκτιμώμενου χρόνου αναμονής εκείνη την στιγμή
  • Δυνατότητα επιλογής ενός φαρμακείου και έκδοσης εισιτηρίου
  • Λήψη εισιτηρίου σε μορφή PDF και δυνατότητα εκτύπωσης
  • Δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της εξέλιξης της σειράς προτεραιότητας στο φαρμακείο, μέσω του κωδικού που περιλαμβάνεται στο εισιτήριο