Νέα δεδομένα στην αυξητική στήθους

Με πάνω απο 25 χρόνια εµπειρίας και µε σπουδές σε Αµερική και Αγγλία, ο ∆ρ Ζήσης Μπουκουβάλας, M.D., Ph.d, θεωρείται ένας από τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς της Ελλάδας. Είκοσι πέντε χρόνια πριν πήρε το περιζήτητο «fellowship» του Βρετανικού Συλλόγου Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών σε θέση αναπληρωτή διευθυντή µε έδρα το νοσοκοµείο «Wellington» του Λονδίνου και από τότε υπηρετεί πιστά την επιστήµη του κατέχοντας τη θέση του ∆ιευθυντή Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκοµείου Metropolitan.

Εκεί που η φύση δεν φάνηκε γενναιόδωρη, η πλαστική χειρουργική έρχεται να καλύψει όλα τα κενά και να “ξαναδηµιουργήσει” το γυναικείο στήθος µε την πιο ασφαλή, πρωτοπόρο και αποτελεσµατική µέθοδο αυξητικής στήθους «Teardrop Breast» εξηγεί ο ∆ρ Μπουκουβάλας.

 

Νέα εργονοµικά ενθέµατα

Κεντρικό ζητούµενο της αυξητικής στήθους είναι το φυσικό αποτέλεσµα. Τα ενθέµατα νέας γενιάς είναι εργονοµικά σχεδιασµένα. Το στήθος όχι µόνο φαίνεται φυσικό, αλλά να έχει υφή και «συµπεριφορά» φυσική. ∆ηλαδή, η αίσθηση στην αφή όταν κάποιος αγγίζει το στήθος που έχει υποστεί αυξητική, µοιάζει πάρα πολύ µε αυτήν του φυσικού. Σχεδόν σε βαθµό που είναι δύσκολο να καταλάβει ότι έχει τοποθετηθεί ένθεµα. Επιπλέον, το στήθος παίρνει το κατάλληλο σχήµα ανάλογα µε τη θέση του κορµιού. Επιπλέον, ακολουθεί την πλαστικότητα που έχει το φυσικό στήθος, ανάλογα µε τις κινήσεις και τη στάση του σώµατος.

 

Αρκεί µια γυναίκα να τοποθετήσει εργονοµικά ενθέµατα για να αποκτήσει φυσικό στήθος ή παίζει ρόλο και η τεχνική τοποθέτησης;

Η απάντηση είναι όχι. Η τεχνική ίσως να παίζει τον βασικότερο ρόλο στο φυσικό αποτέλεσµα! Με την τεχνική Teardrop Breast είτε χρησιµοποιηθούν στρογγυλά ενθέµατα σε subfascial επίπεδο είτε χρησιµοποιηθούν ενθέµατα σχήµατος σταγόνας σε horizontal dual plane επίπεδοµ εξασφαλίζεται το ζητούµενο αποτελέσµα.

 

 

∆ιάρκεια επέµβασης και επιστροφή στην καθηµερινότητα

Η επέµβαση διαρκεί από 1 έως 2 ώρες, ενώ συνήθως επιλέγεται γενική νάρκωση. Η ασθενής µπορεί να συνεχίσει τις δραστηριότητές της άµεσα δύο µε τρεις ηµέρες µετά την επέµβαση, µιας και δεν νιώθει κανένα πόνο και δεν χρειάζεται να φοράει κορσέδες, παρά µόνον ένα ελαφρύτατα υποστηρικτικό σουτιέν.

Μοιραστείτε το άρθρο.