Στον Δυτικό κόσμο 1 στους 3 ανθρώπους είναι παχύσαρκος, με τη χώρα μας να κατατάσσεται ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη της παχυσαρκίας, η οποία επίσημα και «με τη βούλα» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι νόσος. Μία νόσος ύπουλη και επικίνδυνη καθώς … προσβάλλει αθόρυβα το θύμα της με τη σταδιακή πρόσληψη περιττών θερμίδων στο σώμα. Ένα βήμα παρακάτω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν τόσο από την παχυσαρκία όσο και από τις μεθόδους αντιμετώπισής της προχωρά η πλαστική χειρουργική, βελτιώνοντας την καθημερινότητα του ασθενούς και φυσικά, καταλυτικά, την εικόνα του.

Όπως εξηγεί ο επιστημονικός συνεργάτης του Cityportal.gr και το healthmore.gr, πλαστικός χειρούργος Νίκος Μπέσκος, η παχυσαρκία προκαλεί στον ασθενή σοβαρά προβλήματα: μεταξύ άλλων, επιβαρύνει τις αρθρώσεις, ενώ προσβάλλει και τα ζωτικής σημασίας όργανα με αποτέλεσμα να σχετίζεται άμεσα με τη μείωση στο προσδόκιμο ζωής. Παράλληλα τονίζει ότι μεγάλη είναι η επίδραση στην ψυχολογία του ασθενή και ακριβώς για αυτόν τον λόγο, όταν η μείωση των κιλών επέλθει, αρχίζει και αποκαθίσταται σταδιακά ο ψυχολογικός κόσμος του ασθενή με αποτέλεσμα να αισθάνεται και ο ίδιος πολύ πιο όμορφα.

«Όσο πιο έντονο το πρόβλημα της παχυσαρκίας πριν την επέμβαση τόσο πιο μεγάλη η χαλάρωση θα είναι μετά»

Εφόσον το πρόβλημα είναι έντονο και ενδεχομένως σχετίζεται και με προβλήματα υγείας ή κληρονομικότητα και άλλα αίτια, παρεμβαίνει, όπως εξηγεί ο κ. Μπέσκος, η βαριατρική χειρουργική, για να προσφέρει στον ασθενή μία μόνιμη λύση. Ωστόσο, πριν ή μετά από τη βαριατρική χειρουργική παρεμβαίνει η πλαστική χειρουργική για να λειτουργήσει τόσο στο στάδιο της προετοιμασίας όσο και στο στάδιο που ακολουθεί το αποτέλεσμα της βαριατρικής χειρουργικής καθώς μετά από την παρέμβασή της υπάρχει έντονη χαλάρωση στο σώμα του ασθενούς και χρειάζεται για παράδειγμα μία λιποαναρρόφηση, ή κατά το δυνατόν κάλυψη στις ουλές που αφήνουν πίσω τους οι επεμβάσεις: «Όσο πιο έντονο το πρόβλημα της παχυσαρκίας πριν την επέμβαση τόσο πιο μεγάλη η χαλάρωση θα είναι μετά», είτε στο στήθος, είτε στην κοιλιακή χώρα και άλλα σημεία του σώματος, εξηγεί ο κ. Μπέσκος.

Πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της χαλάρωσης μετά την απώλεια βάρους

Η κυκλοτερής δερμολιπεκτομή, θεωρείται ως η πιο σημαντική χειρουργική επέμβαση που μπορεί να εφαρμοστεί στον ασθενή για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της χαλάρωσης στα σημεία του σώματος όπου χάθηκε το λίπος, αναφέρει ο κ. Μπέσκος ενώ μιλά ακόμα και για άλλες πλαστικές επεμβάσεις, που ολοκληρώνουν την καλή, αισθητικά, εικόνα στο σώμα και βοηθούν αποτελεσματικά τον ασθενή να ζήσει μια κανονική ζωή, χαρούμενος και ευτυχισμένος από το αποτέλεσμα.

(Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο και μάθετε όλες τις λεπτομέρειες που απαλλάσσουν το σώμα από την παχυσαρκία και οδηγούν σε ένα άψογο αισθητικά αποτέλεσμα)

 

Νίκος Μπέσκος – Πλαστικός χειρουργός
www.beskosplasticsurgery.gr