Νέα τάση στο χώρο της Αισθητικής Ιατρικής αποτελούν οι μη χειρουργικές ή οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες, οι  οποίες γίνονται όλο και περισσότερο δημοφιλείς τόσο στις γυναίκες όσο και στους άντρες όλων των ηλικιών, καθώς έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους αυτής της επιλογής των ασθενών αποτελεί η είσοδος στο χώρο της Αισθητικής Ιατρικής νέων μηχανημάτων LASER τελευταίας τεχνολογίας και η εφαρμογή νέων μεθόδων λιγότερο επώδυνων και με ελάχιστες δυνατές πιθανές επιπλοκές, εξίσου αποτελεσματικών αλλά συγχρόνως ασφαλέστερων των παραδοσιακών χειρουργικών επεμβάσεων. 

Οι πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις προσώπου

Ρινοπλαστική: Πρόκειται για μια αισθητική ή επανορθωτική επέμβαση που αφορά το σχήμα της μύτης. Με τη ρινοπλαστική η μύτη “πλάθεται” με σκοπό το πρόσωπο να αποκτήσει ισορροπία και αρμονία. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στις οποίες μόνο ο ήβος της μύτης αν αφαιρεθεί, το πρόσωπο αποκτά μια όμορφη και συμμετρική εικόνα. Η λειτουργική ρινοπλαστική είναι η επέμβαση με την οποία διορθώνεται και το εσωτερικό της μύτης, ώστε να αποκαθίσταται και η ρινική δυσχέρεια, δηλ. το πρόβλημα της αναπνοής από τη μύτη. Έτσι, προηγείται ευθειασμός του ρινικού διαφράγματος και Laser κογχοπλαστική όταν χρειάζεται. Μια επιτυχημένη ρινοπλαστική αναδεικνύει όλα τα χαρακτηριστικά του προσώπου, προσθέτει πάντα νεανικότητα και φρεσκάδα ενώ έχει άμεση επίδραση στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Ωτοπλαστική: Πρόκειται για μια αισθητική επέμβαση που διορθώνει τα αφεστώτα ώτα, τα πεταχτά αυτιά που προέχουν, δηλαδή που βρίσκονται σε απόσταση από το κρανίο. Στόχος της επέμβασης είναι να δημιουργήσει φυσιολογικά σε εικόνα, όμορφα αυτιά, που παραμένουν μόνιμα σε σχήμα και θέση και δεν αναγνωρίζεται ότι είναι χειρουργημένα.

Βλεφαροπλαστική με Laser: Είναι μία τεχνική εναλλακτική της χειρουργικής βλεφαροπλαστικής με τη χρήση του Laser με τοπική αναισθησία, χωρίς νυστέρι, με εντυπωσιακά άμεσα αποτελέσματα και πολύ μικρό χρόνο αποθεραπείας. Η τεχνική αυτή παρουσιάστηκε από Χειρουργούς Προσώπου στο Λονδίνο τα τελευταία χρόνια και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό. Τόσο στα επάνω όσο και στα κάτω βλέφαρα γίνεται εφαρμογή του Laser με πολύ λεπτή ειδική οπτική ίνα, η οποία πέρα από τη λιπόλυση στο υποδόριο λίπος πετυχαίνει και σύσφιξη στο δέρμα των βλεφάρων.

SmartLifting: Πρόκειται ουσιαστικά για μία νέα επαναστατική τεχνική facelift με τη χρήση του Laser SmartLipo™, το οποίο πετυχαίνει συγχρόνως και σημαντική αναζωογόνηση του δέρματος του προσώπου και του λαιμού, λόγω της ενεργοποίησης της γένεσης κολλαγόνου που προκαλεί το Laser. Συνδυάζεται ιδανικά με τη Laser λιπόλυση για την εξάλειψη του διπλοσάγονου (προγούλι), που εφαρμόζεται εναλλακτικά της λιποαναρρόφησης. Το αποτέλεσμα είναι ότι μειώνεται στο μισό ο χρόνος αποθεραπείας για τον ασθενή απ’ ότι στις άλλες μεθόδους, δεν αφήνει σοβαρές μελανιές και ουλές, ενώ βελτιώνει αισθητά και την υφή του δέρματος.

Η σύγχρονη Αισθητική Ιατρική προχωρά όλο και περισσότερο σε μη επεμβατικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της γήρανσης, της χαλάρωσης, της απώλειας όγκου και της πτώσης των ανατομικών στοιχείων του προσώπου. Την τελευταία λέξη της τεχνολογίας αποτελούν:

Secret RF ανάπλαση ουλών, βελτίωση ραγάδων, εξάλειψη ρυτίδων, επιδερμική σύσφιξη, καθώς και για θεραπεία κατά της υπεριδρωσίας με μόνιμο αποτέλεσμα.

Fraxel Laser για ανάπλαση επιδερμίδας, εξάλειψη μελανών κηλίδων (επιδερμικές δυσχρωμίες)

Thread Lifting για μη χειρουργικό facelift με νήματα Silhoutte Soft από πολυγαλακτικό οξύ, ουσία που διεγείρει τους ινοβλάστες στην παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η εφαρμογή τους γίνεται ανώδυνα και αναίμακτα με τοπική αναισθησία στο ιατρείο.

Τόσο οι αισθητικές επεμβάσεις όσο και οι μη επεμβατικές θεραπείες του προσώπου συνδυάζονται και με ενέσιμες θεραπείες, όπως ενέσεις Botox, filler υαλουρονικού οξέος, PRP αυτόλογη μεσοθεραπεία, κτλ.

Το μυστικό για να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα με μεγαλύτερη διάρκεια είναι να συνδυάζουμε δύο ή περισσότερες διαφορετικές θεραπείες και να αντιμετωπίζουμε την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, διατηρώντας κι ενισχύοντας τη φυσικότητα και συμμετρία του κάθε προσώπου και αποφεύγοντας τις υπερβολές, που μπορεί να οδηγήσουν στην αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών του προσώπου.

Cellulaze: H επαναστατική θεραπεία της κυτταρίτιδας

Παράλληλα, στην κλινική μας πραγματοποιούμε αισθητικές επεμβάσεις και για το σώμα. Μία από τις  κορυφαίες θεραπείες, που παρέχουμε μάλιστα κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα, είναι η πρωτοποριακή θεραπεία της κυτταρίτιδας Cellulaze. Η μεγάλη διαφορά της από όλες τις υπόλοιπες θεραπείες κατά της κυτταρίτιδας, είναι ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας στη ρίζα του και απαιτεί μόλις μία εφαρμογή!

Χάρη στη μοναδική τεχνολογία της οπτικής ίνας SideLaze3DTM του μηχανήματος Smartlipo Triplex, το laser smartlipo επιδρά κατευθείαν στα λιποκύτταρα, προκαλώντας τη μόνιμη καταστροφή τους (λιπόλυση), ενώ συγχρόνως καταστρέφει και τα διαφραγμάτια του ινώδους συνδετικού ιστού του δέρματος που εμφανίζει κυτταρίτιδα. Με τη φωτοχημική της δράση, η ακτίνα laser βοηθά και στην αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος, καθώς διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, συντελώντας έτσι στην εμφάνιση λείου και σφριγηλού δέρματος στις περιοχές όπου εφαρμόζεται.

Δρ Δημοσθένης Ψηφίδης

Χειρουργός Κεφαλής & Τραχήλου – Ωτορινολαρυγγολόγος

με εξειδίκευση στην Πλαστική Χειρουργική Προσώπου και μεταπτυχιακή εκπαίδευση με σημαντική επαγγελματική εμπειρια στην Αισθητική Ιατρική στο Λονδίνο και στη Βαρκελώνη.

Doctor Psifidis Laser Clinic, Λεωφ. Νίκης 25, Θεσσαλονίκη

www.smartlipo.gr

e-mail: info@psifidis.gr  

τηλ. 2310260560,

Η νέα τάση στις αισθητικές επεμβάσεις προσώπου

INFO!

Dr Psifidis Laser Clinic

*Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Health More, τεύχος 9