Σύμφωνα με έρευνες, η παιδική παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιοπάθειας στην ενήλικη ζωή.

Υπέρβαρα παιδιά έχουν έως τρεις φορές υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο στην ενήλικο ζωή, αναφέρει νέα έρευνα.

Ως αποτέλεσμα, η παιδική παχυσαρκία εισάγεται στη λίστα καταστάσεων που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόωρης καρδιοπάθειας, αναφέρει νέα δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Circulation.

Η Sarah D. de Ferranti, του Boston Children’s Hospital, θέλησε να κάνει περίληψη των ερευνών για τους γιατρούς. Επίσης, έδωσε καθοδήγηση σχετικά με αυξημένο κίνδυνο μελλοντικής καρδιοπάθειας.

Ο ισχυρισμός δίνει οδηγίες για την αντιμετώπιση του κινδύνου καρδιοπάθειας σε παιδιά με διαβήτη 1 και 2, οικογενή υπερχοληστεριναιμία  και συγγενή καρδιοπάθεια.

Ο νέος ισχυρισμός είναι αναθεώρηση από αυτόν του 2006 που αναπτύχθηκε από ειδικούς όσον αφορά την πολύ πρόωρη καρδιαγγειακή νόσο στα παιδιά.

Ο νέος ισχυρισμός, επίσης αναβάθμισε τον διαβήτη 2 ως πάθηση υψηλού κινδύνου λόγω της σχέσης του με υπέρταση και παχυσαρκία. Επέκτειναν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας συνδεδεμένο με αγωγές για καρκίνο.

Ενώ η παχυσαρκία δεν είναι πιθανό να προκαλεί καρδιακή προσβολή στους εφήβους αυξάνει τον κίνδυνο να υποστούν μια όταν γίνουν νέοι ενήλικες.

Ερευνητές δείχνουν ότι ενήλικες υφίστανται καρδιακή προσβολή σε μικρότερες ηλικίες σε σχέση με το παρελθόν. Σε πρόσφατη έρευνα, περίπου το 30% των θυμάτων ήταν μεταξύ 35 και 54.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους κινδύνους που επιφέρει η παχυσαρκία στην παιδική, εφηβική αλλά και στην ενήλικη ζωή.

Πηγή: iatronet