Η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ «ΕΙΝΑΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

«Ο κόσμος είναι έτσι, επειδή εσύ είσαι έτσι».

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γκαρέλης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Επιστημονικός Υπεύθυνος της Σχολής του Είναι

 

Κάθε παιδί μεταφέρει μέσα του ένα χάρισμα. Κάθε παιδί έχει ένα όνειρο. Ένα εσωτερικό όραμα και έχει μία μοναδική αποστολή να εκτελέσει. Στα συνηθισμένα κοινότυπα σχολεία, τα παιδιά μαθαίνουν ανάγνωση, μαθηματικά και γραφή, ανακαλύπτουν το ύψος του Ολύμπου, τον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης, αλλά και πόσο πετρέλαιο ή αέριο παράγουν και εξάγουν η Ρωσία, οι ΗΠΑ ή η Μέση Ανατολή.

Αυτό που δεν μαθαίνουν είναι πώς να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν και να λειτουργούν την πραγματική πηγή όλων αυτών: του εσωτερικού τους κόσμου. Τα παιδιά μας δεν διδάσκονται πώς να βγάζουν προς τα έξω το όνειρο και το όραμά τους. Δεν διδάσκονται πως μπορούν να κρατούν τον εσωτερικό τους κόσμο ελεύθερο και σε αρμονία. Δεν διδάσκονται πως μπορούν να κρατούν το σώμα τους υγιές, την ίδια τους τη ζωή…ασφαλή.

Δεν διδάσκονται πώς θα λύνουν προβλήματα, θα αντιμετωπίζουν κρίσεις, θα βρίσκουν πηγές, θα κερδίζουν μάχες, θα εκπληρώνουν επιθυμίες και πώς θα πετυχαίνουν τους στόχους τους χωρίς κόπο. Δεν διδάσκονται πώς δεν θα φοβούνται.

 

Ενήλικες σε λάθος… μέρος

Και επειδή κανένα παιδί δεν το διδάσκεται αυτό, πολλά «καταλήγουν» ως ενήλικες σε λάθος μέρος, λάθος δουλειά, λάθος σχέση και, όντες ηττημένοι και απογοητευμένοι, αποσύρονται και παραιτούνται αποτυχημένοι. Μεγαλώνουν και δεν ξέρουν τίποτα για τις δικές τους σκέψεις και τα συναισθήματα, ενώ σπάνια έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν γιατί η ζωή τους καταλήγει στη μιζέρια.

Στη «Σχολή του Είναι» βοηθάμε κάθε γονέα να μεταφέρει σε κάθε παιδί αυτή την αρχή:

«Ο κόσμος είναι έτσι όπως είναι, επειδή εσύ είσαι έτσι όπως είσαι, επειδή εγώ ο γονιός είμαι έτσι όπως είμαι και όχι το αντίθετο». Ωστόσο, κάθε τι που πραγματικά μετράει στη ζωή δεν διδάσκεται στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. Αυτά πολλές πολλές φορές «βάζουν» εμπόδια στην ανάπτυξη και στην εξέλιξη που αξίζει σε κάθε παιδί. Τα σχολεία, αλλά κυρίως εμείς οι γονείς, πρέπει να υποστηρίζουμε τα παιδιά στο να απαλλάσσονται από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις έρχονται απ’έξω και να τα βοηθάμε να ζουν τη δική τους ζωή μέσα από την αυτό-εξερεύνηση και την εσωτερική κατανόηση.

 

 

 

 

 

Τι είναι η ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ:

Ολιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία βοηθούν άτομα να βρουν τον δικό

τους προσωπικό τρόπο – δρόμο, έτσι ώστε να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Εστιάζουν στην αυτογνωσία, στην αυτοβελτίωση και στην «αφοβία». Παρέχονται σε εξατομικευμένες και ομαδικές συνεδρίες.

 

Ομάδες Γονέων της Σχολής του Είναι

Οι ομάδες γονέων απευθύνονται σε γονείς με παιδιά ηλικίας 7-17 ετών. Στόχος κάθε γονιού είναι να δημιουργήσει ένα οικογενειακό περιβάλλον και μια σχέση με το παιδί του, η οποία θα το βοηθήσει να γίνει ανεξάρτητο και αυτόνομο, κάνοντας τα όνειρά του πραγματικότητα.

Μέσα από τις ομάδες αυτές θα μπορέσουν οι γονείς να συνεχίσουν να είναι πραγματικοί γονείς και να αγαπούν τα παιδιά τους χωρίς να εξαρτώνται από αυτά. Πώς θα γίνει αυτό;

Μέσα από τη μη ταύτιση με τον ρόλο έτσι ώστε να μπορέσουν να εκπληρώσουν την υπέρτατη υποχρέωση ενός γονιού προς τα παιδιά του, η οποία είναι να τα διδάξει και να τα εμπνεύσει να παίρνουν την ευθύνη του εαυτού τους, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η αυτονομία, η αυτάρκεια η υπευθυνότητα και επομένως να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να αναπτύξει μια εθισμένη προσωπικότητα.

Μετά από 11 χρόνια πείρας στο χώρο των εξαρτήσεων η τεχνογνωσία υπάρχει. Στη «Σχολή του Είναι», εκτός από τις Ομάδες Γονέων λειτουργούν Ομάδες Ενηλίκων με εβδομαδιαίες συνεδρίες που «οδηγούν» στην προσωπική ανάπτυξη και αυτογνωσία.

 

Ο Elio D’ ANNA στη «Σχολή του Είναι»

Τη Κυριακή 14 Απριλίου (12:00 – 15:00μ.μ.) θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ, στο πλαίσιο του MONEY SHOW, με τίτλο HEALTH IS WEALTH. Η εκδήλωση οργανώνεται από τη Σχολή του Είναι.

Είσοδος ελεύθερη

 

INFO!

«Σχολή του Είναι»

Σοφούλη 52

Τηλ. 6932276303 &

2392 111 702

info@apexartisi.gr

Η «Σχολή του Είναι» συνεργάζεται με το Κέντρο Έρευνας Συμπεριφοράς Εθισμών «Απεξάρτηση».