Tην εξαγορά του Athens City Med, ενός αναγνωρισμένου ιδιωτικού παρόχου υπηρεσιών Δερματολογίας, με δύο πρότυπα ιατρικά κέντρα, το ένα στο κέντρο της Αθήνας και το άλλο στην Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε η Affidea. Η εξαγορά αυτή αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο της επιτυχημένης στρατηγικής επέκτασης και επιχειρηματικής ανάπτυξης για την Affidea, με την οποία διευρύνει το βασικό μοντέλο λειτουργίας της -που βασίζεται στην προληπτική ιατρική και τη διαγνωστική απεικόνιση- και σε άλλες ιδιωτικές υπηρεσίες ιατρικής περίθαλψης.

Το Athens City Med είναι ένας εγνωσμένης αξίας πάροχος Δερματολογίας που λειτουργεί στην ελληνική αγορά από το 2013. Τα πρότυπα δερματολογικά κέντρα του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσφέρουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες Δερματολογίας, όπως Κλινική Δερματολογία-Αφροδισιολογία, Δερματοχειρουργική, Θεραπείες με Laser, Πλαστική Χειρουργική, Ραδιοσυχνότητες-Υπέρηχους, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Μέσω αυτής της εξαγοράς, η Affidea προσθέτει στο δίκτυό της μια σημαντική τεχνογνωσία και εξειδίκευση στον τομέα της Δερματολογίας, δημιουργώντας συνέργεια με τις απεικονιστικές και βιοπαθολογικές εξετάσεις της και φέρνοντας μια νέα ιατρική υπηρεσία στο χαρτοφυλάκιό της για τους εξεταζόμενους και τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Το σκεπτικό της εξαγοράς

Ο κ. Giuseppe Recchi, CEO της Affidea, δήλωσε σχετικά με την τελευταία επένδυση της εταιρείας στην Ελλάδα: « Όλοι εμείς στην Affidea, είμαστε αφοσιωμένοι σε μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε θέματα που άπτονται της φροντίδας υγείας και οι πρόσφατες επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε αποδεικνύουν την επιτυχημένη πορεία μας κατά την οποία η Affidea διευρύνει τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στις χώρες όπου έχουμε παρουσία.

Η Δερματολογία είναι ένας νέος κλάδος για εμάς και η ένταξη ενός αναγνωρισμένου παρόχου στον τομέα αυτό στο δίκτυό μας θα έχει σαν αποτέλεσμα την διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας στους εξεταζόμενους και στις ασφαλιστικές εταιρείες. Συνεχίζουμε με πάθος για περαιτέρω επέκταση, με στόχο να εδραιώσουμε τη θέση της Affidea στις υπάρχουσες ευρωπαϊκές αγορές, με δυνατότητα συνεχούς ανάπτυξης. Η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί για εμάς γόνιμο έδαφος όπου θα επιδιώξουμε περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης».

Ο κ. Θεόδωρος Καρούτζος, διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, δήλωσε: «Η Δερματολογία είναι μια ανεπτυγμένη ειδικότητα στην Ελλάδα με μεγάλη ζήτηση και είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτεινόμαστε σε αυτόν τον κλάδο, επωφελούμενοι από την εμπειρία ενός εξειδικευμένου παρόχου στον τομέα αυτό. Τα City Med εφαρμόζουν νέες τεχνολογίες και μια ολιστική προσέγγιση σε θέματα που άπτονται των ειδικοτήτων τους, χαρίζοντας υγεία αλλά και αξιόπιστα αποτελέσματα στους πελάτες τους.

Θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη συμβατότητα μεταξύ αυτών και της Affidea όσον αφορά την υψηλής ποιότητας ιατρική περίθαλψη που προσφέρουμε στους εξεταζόμενούς μας και είμαι βέβαιος ότι η αξιόπιστη παροχή ιατρικών υπηρεσιών που αναμένουν οι εξεταζόμενοι από εμάς, θα συνεχιστεί με τα ίδια υψηλά πρότυπα. Με την προσθήκη των δύο κέντρων στην οικογένειά μας, συνεχίζουμε την αναπτυξιακή στρατηγική μας στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και κινούμαστε ακόμα πιο κοντά στον στόχο μας να είμαστε ο κορυφαίος ιδιωτικός πάροχος υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα».

Ο έως πρόσφατα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και πλέον γενικός διευθυντής των City Med, κ. Αντώνιος Γαλής, ανέφερε σχετικά: «Η σύμπραξη με την Affidea, έναν αξιόπιστο και σύγχρονο φορέα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αφενός μάς προσφέρει τη βεβαιότητα ότι οι πελάτες που μας εμπιστεύονται, βρίσκονται σε καλά χέρια και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν υψηλοτάτου επιπέδου υπηρεσίες και αφετέρου σηματοδοτεί μια νέα εποχή για εμάς, καθώς διευρύνει το πεδίο δράσης μας και αλλάζει τη δυναμική μας».

Η Affidea

Η Affidea είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών διαγνωστικής απεικόνισης, εξωνοσοκομειακής περίθαλψης και ακτινοθεραπείας στην Ευρώπη, που δραστηριοποιείται μέσω ενός δικτύου 280 κέντρων σε 16 χώρες. Ο όμιλος Affidea συνεργάζεται με περισσότερους από 9400 επαγγελματίες και εκτελεί πάνω από 14 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις κάθε χρόνο. Είναι δε ο μόνος πάροχος της υγειονομικής περίθαλψης που συμμετέχει στο Συμβούλιο Απεικόνισης της IBM Watson και στο Microsoft Cloud.

Λόγω του ιστορικού των διακρίσεων για την ασφάλεια των ασθενών της, η Affidea είναι ο πιο βραβευμένος πάροχος διαγνωστικής απεικόνισης στην Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας – πάνω από το 50% όλων των κέντρων που έχουν βραβευθεί στη λίστα Eurosafe Wall of Stars ανήκουν στην Affidea. Η εταιρεία, ιδιοκτησίας του επενδυτικού οίκου Waypoint Capital, ανήκει στα συμφέροντα της οικογένειας Bertarelli.

Η Affidea Ελλάδος

Η Affidea Ελλάδος είναι ο κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών διαγνωστικής απεικόνισης και εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, προσφέροντας εδώ και 15 χρόνια την κλινική της αριστεία στην υγειονομική περίθαλψη στην εθνική αγορά. Επί του παρόντος, η Affidea Ελλάδος διαθέτει και λειτουργεί ένα εκτεταμένο δίκτυο κέντρων, τα οποία είναι εγκατεστημένα σε σύγχρονες ιατρικές εγκαταστάσεις, εξοπλισμένα με προηγμένη τεχνολογία και με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και άνεσης για τους ασθενείς.

Τo Athens City Med

Το Athens City Med είναι ένας αναγνωρισμένος πάροχος στον τομέα της Δερματολογίας, που περιλαμβάνει δύο πρότυπα ιατρικά κέντρα, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, άρτια εξοπλισμένα με όλα τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας. Τα κέντρα προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον τομέα της θεραπευτικής δερματολογίας. Επίσης, διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στην διενέργεια των δερματολογικών μικροεπεμβάσεων για την αντιμετώπιση δερματολογικών παθήσεων. Στα City Med η δερματική πάθηση αντιμετωπίζεται συνολικά με διερεύνηση των βασικότερων αιτιών που την ακολουθούν, ώστε να δίνεται σε βάθος λύση στο εκάστοτε δερματολογικό πρόβλημα.