Προηγμένες τεχνολογίες απεικόνισης στην υπηρεσία των ασθενών

 

Με ένα νέο υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο υψηλής τεχνολογίας και απόδοσης εξοπλίστηκε το Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea στην Καβάλα (Εθνικής Αντιστάσεως 4), εξασφαλίζοντας νέα δεδομένα στην απεικόνιση και στην άνεση των εξεταζόμενων. Οι ασθενείς θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν εκτός από εξετάσεις ρουτίνας και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, διασφαλίζοντας αποτελέσματα υψηλής αξιοπιστίας και ακρίβειας σε λιγότερο χρόνο εξέτασης και με μικρότερη δόση ακτινοβολίας.

Το σύστημα αξονικής τομογραφίας Revolution Maxima της GE Healthcare είναι ένας ισχυρός αξονικός τομογράφος υψηλής απόδοσης 128 τομών εξοπλισμένος με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης. Έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιεί κάθε βήμα της ροής εργασίας του αξονικού τομογράφου από την παραπομπή έως την διάγνωση με την μικρότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας και την υψηλότερη ποιότητα εικόνας. Το Revolution Maxima απλοποιεί ολόκληρη τη διαδικασία τοποθέτησης του ασθενούς, χρησιμοποιώντας την πρωτοποριακή τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης αυτόματης τοποθέτησης-Auto Positioning που βρίσκεται στον πυρήνα της βελτιωμένης εμπειρίας σάρωσης. Το Auto Positioning βελτιστοποιεί την τοποθέτηση του ασθενούς, οδηγώντας σε ακόμα καλύτερη ποιότητα εικόνας και λιγότερη δόση, σε ένα ευρύ φάσμα κλινικών αναγκών με εξειδικευμένα πρωτόκολλα εξετάσεων τόσο για παιδιά (χαμηλής δόσης) όσο και για ενήλικες.

Ο τελευταίας γενιάς αξονικός τομογράφος ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εξεταζόμενων για μια καλύτερη και πιο άνετη εμπειρία σάρωσης με την ευκολότερη πρόσβαση στο κρεβάτι. Και το πιο σημαντικό, σε λιγότερο συνολικό χρόνο εξέτασης, επιτρέποντας ταχύτερη απεικόνιση κάθε ανατομίας, προκειμένου κάθε σάρωση να πραγματοποιείται με τον σωστό τρόπο από την πρώτη φορά.

Έχει επίσης τη δυνατότητα εκτέλεσης όλων των εξετάσεων σε όλες τις ανατομικές περιοχές του σώματος (εγκέφαλος, σπλαχνικό κρανίο, τράχηλος, άνω και κάτω κοιλίας, σπονδυλικής στήλης, άνω και κάτω άκρων), αξονικές αγγειογραφίες ολόκληρου του σώματος (εγκεφάλου, τραχήλου, θωρακικής και κοιλιακής αορτής, λαγονίων και περιφερικών αγγείων) με εξαιρετική ποιότητα εικόνας για την ακριβέστερη διάγνωση. Γνωρίζοντας την αξία της αξονικής τομογραφίας στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, μπορούμε να βοηθήσουμε στην πρόληψη  και συνεπώς στην έγκαιρη θεραπεία με ειδικά πρωτόκολλα χαμηλής δόσης. Στο πνεύμα των καιρών το σύστημα αξονικής τομογραφίας διαθέτει ειδικά αναβαθμισμένα προγράμματα για την λεπτομερή και ακριβή παρακολούθηση των ασθενών που είχαν νοσήσει στο παρελθόν με COVID-19 .

Revolution Maxima

Στην αιχμή της τεχνολογίας

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια των εξεταζόμενών της και εφαρμόζει κατ’ αποκλειστικότητα το πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence κατά τη διενέργεια της αξονικής τομογραφίας. Έτσι, κάθε εξέταση αξονικής τομογραφίας που πραγματοποιείται στα διαγνωστικά κέντρα Affidea γίνεται με τη χαμηλότερη δυνατή δόση ακτινοβολίας, για να προσφέρει ασφαλείς και ποιοτικές διαγνωστικές εξετάσεις.

Η Διοικητική Διευθύντρια της Affidea Καβάλας κα ‘Ολγα Καλένη σημείωσε: «Η διαρκής επένδυση στην καινοτομία και τεχνολογία αιχμής διασφαλίζει υψηλών προδιαγραφών φροντίδα και εξυπηρέτηση σε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον υπηρεσιών υγείας και ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, η Affidea προχωράει σε επενδύσεις που μπορούν να προσφέρουν προστιθέμενη αξία στους εξεταζόμενους, δίνοντας έμφαση στην ποιοτική και εξατομικευμένη προσέγγιση των ασθενών».

Με την προσθήκη νέου εξοπλισμού τεχνολογίας αιχμής, το διαγνωστικό κέντρο Affidea με πολυετή παρουσία στην πόλη της Καβάλας, εξελίσσεται κι εκσυγχρονίζεται ακόμα περισσότερο, έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες των ασθενών και των γιατρών.

 

Σχετικά με τον Όμιλο Affidea

Ο Όμιλος Affidea σήμερα αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ευρώπη με δραστηριότητα σε 15 χώρες.

Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2005 με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας υψηλής ποιότητας για όλους. Σήμερα λειτουργεί μέσω ενός Πανελλαδικού Δικτύου Διαγνωστικών Κέντρων σε πρότυπους ιατρικούς χώρους, με έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας.

Όλα τα κέντρα του Ομίλου Affidea είναι πιστοποιημένα κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001 και τα βιοπαθολογικά εργαστήρια διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189.

Η αρτιότητα του σύγχρονου εξοπλισμού, η επιβεβαιωμένη αξιοπιστία και η διεθνής αναγνώριση των αποτελεσμάτων του Ομίλου Affidea καταδεικνύονται από τις διακρίσεις και τις στρατηγικές συνεργασίες του στο χώρο της υγείας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο Όμιλος Affidea λειτουργεί με υπευθυνότητα και ευαισθησία σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς του, εφαρμόζοντας βέλτιστες πρακτικές κοινωνικής υπευθυνότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα, σε LinkedIn, Facebook και Instagram