Με στόχο την ορθή ενημέρωση η Novo Nordisk Hellas είναι αρωγός δράσεων για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της νόσου του σακχαρώδη διαβήτη, καθώς και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και της καρδιαγγειακής νόσου που σχετίζονται με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Κάτω από τις «φτερούγες» της έχει θέσει ενέργειες ευαισθητοποίησης ιατρικών εταιρειών καθώς και ομοσπονδιών, ενώσεων και συλλόγων ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη που θα υλοποιηθούν το μήνα Νοέμβριο πανελλαδικά.

«Μέτωπο» εναντίον του διαβήτη που ταλαιπωρεί περισσότερους από 463 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως έχει δημιουργήσει η Novo Nordisk Hellas, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας. Με αφορμή τον εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2022, στις 14 Νοεμβρίου, η Novo Nordisk Hellas, είνααι χορηγός της παραγωγής και της προβολής της πρώτης ταινίας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού κοινού για το σακχαρώδη διαβήτη του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά», ενώ την ίδια ημέρα υποστηρίζει και τις εκδηλώσεις των συλλόγων ασθενών που διεξάγονται στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Λαμία και σε πληθώρα άλλων πόλεων ανά την Ελλάδα.

Κατά τον χθεσινό Μαραθώνιο της Αθήνας η Novo Nordisk Ηellas κορύφωσε τη δράση της στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το Διαβήτη». Επιδίωξη ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού και η προβολή της ανάγκης για σωματική άσκησης.  Με περισσότερες από 800 συμμετοχές στις διαδρομές των 5 χλμ. και 10 χλμ., αλλά και στην κλασσική διαδρομή των 42χλμ., η ομάδα μετέφερε το μήνυμα «ναι στην πρόληψη», «ναι στην άσκηση» και «όχι στην καθιστική ζωή» γνωρίζοντας ότι η καθιστική ζωή και η κακή διατροφή αποτελούν παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Novo

Με επικεφαλής της ομάδας “Run to Change Diabetes” το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου και το Running team της Novo Nordisk Hellas, τρέξαμε μαζί με το Running team της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Deutsche Schule Athen), τον αθλητή – πρεσβευτή της Novo Nordisk Νικόλαο Λαμπρούλη στα 42χλμ., τον αθλητή – πρεσβευτή Αλέξανδρο Χριστοδούλου στα 10 χλμ. και τον αθλητή – πρεσβευτή Ιβάν Μαυροθαλασσίτη στα 5χλμ., την Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Ελευσίνας (ΣΔΥΕ), δημοσιογράφους του χώρου της υγείας, πολλούς φίλους και υποστηρικτές της ομάδας.

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Ολύμπιος Παπαδημητρίου τόννισε ότι «αποτελεί διαχρονικό μας στόχο η συνεχής προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του γενικού πληθυσμού για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Το μήνυμα που μεταφέραμε σε όλη την Ελλάδα με τη συμμετοχή της ομάδας της Novo Nordisk Hellas στα δρομικά γεγονότα, με κορυφαίο το Μαραθώνιο, είναι απλό, αλλά σημαντικό και έχει δύο κατευθύνσεις:

  • Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας και του σχετιζόμενου Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.
  • Η καλή ρύθμιση του Διαβήτη είναι απαραίτητη για μια καλή ποιότητα ζωής.

Η συμμετοχή μας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι μια ιδανική ευκαιρία να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, όπως αξίζει: Γυρίζοντας την πλάτη στην καθιστική ζωή!».

Novo

Η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων της Novo Nordisk Hellas κα Μαίρη Καραγεώργου επεσήμανε ότι «εταιρική κοινωνική ευθύνη σημαίνει ένας συνεχής αγώνας προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο με συμμετοχή και κυρίως με δράσεις που αποσκοπούν σε αυτό που όλοι μας ονομάζουμε “γενικότερο καλό”. Ο φιλόδοξος στόχος μας είναι να εμπεδώσουμε την αξία της πρόληψης για την καλή υγεία και να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Θα συνεχίσουμε με συνέπεια και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας τόσο στο ευρύ κοινό, όσο και τους θεσμούς προκειμένου να αντιμετωπιστεί και στην Ελλάδα, προληπτικά και αποτελεσματικά η πανδημία της εποχής μας που ονομάζεται Σακχαρώδης Διαβήτης.