Καμπάνια που απευθύνεται σε γονείς για την προστασία του δέρματος των παιδιών της πραγματοποιεί η Ελληνική Δερματολογική & Αφροδισιολογική Εταιρεία. Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που θα υλοποιείται όλο τον Απρίλιο απευθύνεται σε γονείς για τα θέματα που αφορούν στο δέρμα των νεογέννητων, των βρεφών, των παιδιών ή των εφήβων τους, για τα οποία εκείνοι συχνά δεν γνωρίζουν που θα πρέπει να απευθυνθούν.

Με προσδοκία την πληροφόρηση και την εκπαίδευση σε περιπτώσεις δερματολογικών προβλημάτων και παθήσεων, η εκστρατεία αποβλέπει στην αποφυγή ταλαιπωρίας από λάθος διάγνωση και από λάθος θεραπεία.

Οι γονείς ενθαρρύνονται να απευθύνονται αποκλειστικά στον ειδικό, που όπως όλοι γνωρίζουμε ο ειδικός για τις παθήσεις του δέρματος είναι μόνο ο Δερματολόγος.

Το μήνυμα στέλνει η καμπάνια με ευχάριστο, δροσερό και ανάλαφρο ύφος και με κεντρικό μήνυμα “H ΔΑΦΝΗ ΞΕΡΕΙ…”. Στο σποτ η Δάφνη, είναι ένα μικρό, χαριτωμένο κοριτσάκι, που… γνωρίζει τελικά περισσότερα από κάποιους ενήλικες και ξέρει σε ποιόν πρέπει να απευθυνθεί.

δέρματος

Ως κανάλια προβολής έχουν επιλεγεί τα social media – Facebook, Instagram και για πρώτη φορά, στο πιο νεανικό και επίκαιρο μέσο, το Tik Tok – μέσω των οποίων θα ταξιδέψει ψηφιακά σε όλη την επικράτεια με videos, posts, reels και stories.

Παράλληλα, η καμπάνια θα τρέξει σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς και με συνέντευξη του προέδρου της ΕΔΑΕ σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Επίσης θα διανεμηθεί δωρεάν έντυπο, σχετικά με τα πιθανά προβλήματα και τις ασθένειες, οι οποίες είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν οι γονείς με το δέρμα του παιδιού τους από τη μέρα που γεννιέται μέχρι και την ενηλικίωσή του. Το κανάλι του YouTube και η σελίδα στο Facebook της ΕΔΑΕ θα φιλοξενήσουν επίσης την καμπάνια.  Σημειώνεται ότι η καμπάνια της Παιδοδερματολογίας και όλες οι σχετικές πληροφορίες θα υπάρχουν στον ιστότοπο της ΕΔΑΕ.

δέρματος

“Η Παιδοδερματολογία, αυτός ο πολύ σημαντικός τομέας, που ανήκει στη ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, αντιμετωπίζει και θεραπεύει όλα τα δερματικά προβλήματα και τις νόσους για τα παιδιά από την πρώτη μέρα που γεννιούνται μέχρι και την εφηβεία τους, όπως το τοξικό ερύθημα του νεογνού, οι μικρές ή μεγάλες αγγειακές κηλίδες, τα λεγόμενα birthmarks, η γνωστή «νινίδα», η οστρακιά, οι μυρμηγκιές, η μολυσματική τέρμινθος, η ατοπική δερματίτιδα, η ψωρίαση, η ακμή κ. ά.”, επισημαίνει με αφορμή την έναρξη της καμπάνιας ο Ιωάννης Μπάρκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας.