Με στόχο την πληροφόρηση του κοινού η Διεθνής Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (Multiple Sclerosis International Federation) έχει θεσπίσει την 30η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής (World MS Day). Μηνύματα στέλνει με αφορμή την ημέρα αυτή και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΠΟΑμΣΚΠ) με μια καμπάνια ενημέρωσης.

Αποδέκτες των μηνυμάτων είναι κυρίως οι νεοδιαγνωσθέντες αλλά και οι οικογένειές του, οι φίλοι, οι σύντροφοι και γενικά όλων τα άτομα που σχετίζονται με τον ασθενή. Στόχος η  αφύπνιση του ευρύτερου κοινού για τη χρόνια αυτή πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος, καθώς και οι επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους.

Σημειώνεται ότι σε  παγκόσμιο επίπεδο η εκστρατεία MS Connections, με μότο  « connect – We connect» αποσκοπεί στην ενίσχυση ατόμων, που πάσχουν μέσα από την σύνδεσή τους με τον εαυτό τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη Κοινωνία , την Ερευνητική και Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο την καμπάνιας δημιουργήθηκε ένα έντυπο με τίτλο «Απαντήσεις στις συνηθισμένες ερωτήσεις νεοδιαγνωσθέντων με Πολλαπλή Σκλήρυνση».  Επιδίωξη είναι η έγκυρη ενημέρωση για την πάθηση.  Έγκριτοι επαγγελματίες υγείας, με εμπειρία στην Πολλαπλή Σκλήρυνση, απαντούν με επιστημονικότητα αλλά και ενσυναίσθηση στα ερωτήματα και τις απορίες των πασχόντων. Την επιστημονική επιμέλεια του φυλλαδίου ανέλαβε η Ελληνική Ακαδημία Νευροανοσολογίας. Το φυλλάδιο θα είναι διαθέσιμο  ως έντυπο από  τους Συλλόγους-μέλη της ΠΟΑμΣΚΠ και στην ηλεκτρονική μορφή του από τον σύνδεσμο.

Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης,  30 Μαΐου 2023, θα είναι διαθέσιμη η σειρά Podcasts «Συνδεόμαστε» που δημιουργήθηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στο πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης Στα 10 podcasts θα ακούσετε τις εμπειρίες ατόμων που νοσούν, φροντιστών, παιδιών, συντρόφων αλλά και Ειδικών που βοηθούν τα άτομα να διαχειριστούν την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Τα podcasts θα αναρτηθούν στη δημοφιλή πλατφόρμα Spotify και θα δημοσιευτούν στο site και τα social media της ΠΟΑμΣΚΠ.