post-image

Μονάδα φροντίδας Ηλικιωμένων Πανόραμα

18 Μαΐου, 2021

Όταν χρειάζονται κάτι περισσότερο από την αγάπη σας…

 

Σε ένα καταπράσινο, υγιεινό περιβάλλον 7.000 τ.μ. με επαρκές και έμπειρο νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, καθημερινή ιατρική παρακολούθηση από παθολόγο και συνεργασία με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και φυσιοθεραπευτή, προσφέρουμε με σεβασμό εδώ και 30 χρόνια, υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε άτομα της τρίτης ηλικίας και στους πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις, αγαπημένους σας. Στο νέο, ζεστό και σύγχρονα οργανωμένο χώρο μας, φροντίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και συνέπεια τις καθημερινές ανάγκες των δικών σας ηλικιωμένων ατόμων από τη στιγμή που θα χρειαστούν κάτι περισσότερο από την αγάπη σας!

Πανόραμα πρότυπα γηροκομεία

»Απεριόριστη δυνατότητα φιλοξενίας

(ημέρα, εβδομάδα, μήνας)

 

✓ Χώρος περιπάτου – αναψυχής

✓ Άνετα πολυτελή δωμάτια (1 /κλινα, 2/κλινα, 4/κλινα)

✓ Living room

✓ Τραπεζαρία

✓ Σύγχρονες εγκαταστάσεις μαγειρείων

✓ Αίθουσα φυσιοθεραπείας

✓ Ευχάριστο οικογενειακό περιβαλλον

✓ Αίθουσα εργασιοθεραπείας

✓ Τέλεια οργάνωση

✓ Ιατρική περίθαλψη

✓ Φυσιοθεραπεία

✓ Επαρκές έμπειρο προσωπικό

✓ Εκλεκτό φαγητό

✓ Εμπειρία 30 ετών

 

Πανόραμα πρότυπα γηροκομεία

INFO!

Πρότυπα Γηροκομεία ΑΕ

20χλμ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών

Ν. Ρύσιο (παράπλευρη οδός)

T: 2392 072 218, 2392 072248

F: 2392 072510

girokomio@gmail.com

www.protipagirokomia.gr

post-image

Affidea Θεσσαλονίκης: Νέος αξονικός τομογράφος

18 Μαΐου, 2021

Με νέο, υπερσύγχρονο αξονικό τομογράφο υψηλής τεχνολογίας εξοπλίστηκε το Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea στη Θεσσαλονίκη (Βασ. Γεωργίου 6), στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών του, εξασφαλίζοντας νέα δεδομένα στην απεικόνιση και στην άνεση των εξεταζόμενων.

Οι ασθενείς θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν εκτός από εξετάσεις ρουτίνας και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως αξονική στεφανιογραφία, αξονική αγγειογραφία, αξονική πυελογραφία, αξονική κολονοσκόπηση, με εξοπλισμό εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης στον χώρο της αξονικής τομογραφίας, διασφαλίζοντας αποτελέσματα υψηλής αξιοπιστίας.

Συγκεκριμένα, o τελευταίας γενιάς αξονικός τομογράφος Revolution EVO EL 128 τομών, του αμερικανικού κατασκευαστικού οίκου GE Healthcare, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εξεταζόμενων για μια καλύτερη και πιο άνετη εμπειρία σάρωσης, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα κάλυψης όλων των τύπων ασθενών, συμπεριλαμβανομένων υπέρβαρων και παιδιών, παρέχοντας αρτιότερη ποιότητα εικόνας.

Επιπρόσθετα, διαθέτοντας το εξειδικευμένο πρόγραμμα μείωσης δόσης ASIR, το οποίο επιτρέπει να πραγματοποιούνται όλες οι εξετάσεις με ελάχιστη δόση ακτινοβολίας σε πολύ μικρό χρόνο εξέτασης, καθιστά το συγκεκριμένο σύστημα εξαιρετικά χρήσιμο σε περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να μείνουν ακίνητοι για αρκετή ώρα.

αξονικός affidea

Πρωτοπόρος η Affidea

Αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας του νέου αξονικού τομογράφου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, Θεόδωρος Καρούτζος τονίζει ότι η Affidea, πάντα πρωτοπόρος στην αναβάθμιση της τεχνολογικής του υποδομής, προμηθεύτηκε πρόσφατα την «τελευταία λέξη» της ιατρικής τεχνολογίας, επενδύοντας σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό στην υπηρεσία των ασθενών.

«Όλοι εμείς στην Affidea, εγγυόμαστε υπεύθυνα ότι τόσο η τεχνολογία όσο και το ιατρικό προσωπικό μας παραμένουν στην πρωτοπορία του κλάδου, με αφοσίωση στη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας», σημειώνει.

Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος
Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος

Σύμφωνα με τον κ. Καρούτζο, η Affidea κάνει πράξη τη δέσμευσή της να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να προετοιμάζεται για τα νέα δεδομένα, επενδύοντας διαρκώς σε νέες τεχνολογίες αιχμής και στην επιστημονική πρωτοπορία.

«Χρησιμοποιώντας τον πλέον σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό και εφαρμόζοντας απαιτητικά πρωτόκολλα στις διαγνωστικές εξετάσεις, όπως η αξονική και μαγνητική τομογραφία, έχουμε καταφέρει η Affidea να καταστεί ένας από τους πιο αξιόπιστους παρόχους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε 16 χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες αιχμής και δημιουργούμε το όραμα για να ζήσουμε καλύτερα», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Η σημασία της τεχνολογίας αιχμής για την Affidea

Η διαδικασία συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών της Affidea για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια των εξεταζόμενων αποτελεί στρατηγική επιλογή της.

Στο πλαίσιο αυτό, επιλέγονται υπερσύγχρονα ιατρικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς, προκειμένου να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. Ο εξοπλισμός αναβαθμίζεται διαρκώς και αντικαθίσταται με νεότερο πιο εξελιγμένο προς όφελος πάντα των ασθενών. Καλύτερος, πιο σύγχρονος εξοπλισμός σημαίνει την πλέον αξιόπιστη και έγκυρη διάγνωση. Γιατί η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση συνεπάγεται αμεσότερη και αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση.

 

Affidea Θεσσαλονίκης

Η Affidea Θεσσαλονίκης έχει βραβευθεί από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ακτινολογίας, για την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών της.

Τιμήθηκε με 5 αστέρια επιβράβευσης για τη συμβολή της στην ασφάλεια των ασθενών ως προς τη δόση ακτινοβολίας και από πλευράς ακτινοπροστασίας, παραμένοντας στη λίστα «EuroSafe Wall of Stars» μαζί με την «αφρόκρεμα» των καλύτερων νοσοκομείων της Ευρώπης.

 

Affidea Θεσσαλονίκης αξονικός

INFO!

Affidea Θεσσαλονίκης

Διαγνωστικό Κέντρο

Β. Γεωργίου 6

Θεσσαλονίκη

Τ. 2310 861500

F. 2310 841550

thessaloniki@affidea.com

www.affidea.gr

post-image

Κιρσοί ή αλλιώς…«Φλεβίτης»: Ανώδυνη θεραπεία με ενδοφλεβικό laser

17 Μαΐου, 2021

*Του Δρα Κωνσταντίνου Τριγωνάκη

 

Ανώδυνη, χωρίς νοσηλεία, με ελάχιστη νοσηρότητα και ταλαιπωρία για τον ασθενή, αλλά και με χαμηλό κόστος είναι η θεραπεία των πρωτοπαθών κιρσών με τη μέθοδο της LASER ΣΑΦΗΝΕΚΤΟΜΗΣ (Endovenous Laser Therapy EVLT), η οποία είναι ανώτερη από την κλασική σαφηνεκτομή.

Το φλεβικό σύστημα των κάτω άκρων αποτελείται από το επιφανειακό και από το εν τω βάθει δίκτυο. Τα δυο αυτά φλεβικά συστήματα παροχετεύουν το αίμα από την περιφέρεια προς την καρδιά. Η πιο γνωστή, αλλά και πιο διαδεδομένη ασθένεια των φλεβών των κάτω άκρων είναι οι πρωτοπαθείς κιρσοί, αυτό που καθημερινά λέγεται «φλεβίτης». Πρόκειται για μόνιμες διατάσεις των επιφανειακών φλεβών των κάτω άκρων με παλινδρόμηση του αίματος, λόγω καταστροφής των βαλβίδων και του τοιχώματος των φλεβών.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Τα πιο συχνά συμπτώματα είναι: αίσθημα βάρους και καύσωνα, κνησμός, πόνος, οιδήματα (πρήξιμο) και νυκτερινές κράμπες. Αργότερα εμφανίζονται δερματίτιδες και έλκη. Εκτός από τα προαναφερθέντα συμπτώματα η πιο συχνή επιπλοκή των κιρσών είναι η θρομβοφλεβίτιδα, δηλαδή η ανάπτυξη θρόμβων στις επιφανειακές φλέβες.

 

Πώς θεραπεύονται οι κιρσοί;

Η συντηρητική αντιμετώπιση των πρωτοπαθών κιρσών έχει θέση στα αρχικά στάδια της νόσου και περιλαμβάνει την ελαστική συμπίεση με ειδικές κάλτσες και τη φαρμακευτική αγωγή.

Η χειρουργική αφαίρεση των κιρσών (ΣΑΦΗΝΕΚΤΟΜΗ) υπήρξε για τουλάχιστον μισό αιώνα η κλασική θεραπεία των κιρσών. Χρήζει γενικής ή περιοχικής (επισκληρίδιος, ραχιαίας) αναισθησίας και νοσηλείας και ένας σημαντικός βαθμός μετεγχειρητικής νοσηρότητας δεν είναι ασυνήθιστος. Έχει αποδειχθεί ότι η χειρουργική αφαίρεση έχει υψηλό ποσοστό υποτροπών από 15% – 50% εντός της πενταετίας.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουμε σημαντικές εξελίξεις στην θεραπεία των κιρσών με το ενδοφλεβικό LASER (endovenous laser therapy). Πρόκειται για μια μέθοδο όπου με τοπική αναισθησία κάτω από υπερηχογραφικό έλεγχο μια πολύ λεπτή οπτική ίνα LASER (0,4 ή 0,6mm) τοποθετείται εντός της φλέβας, προκαλώντας με την απόδοση θερμικής ενέργειας ακτίνων LASER εντός περίπου 5 λεπτών μόνιμη και πλήρη απόφραξη αυτής, σταματώντας την ανεπάρκεια.

 

Γιατί πρέπει η θεραπεία των κιρσών να γίνει με το Laser EVLT;

Τα πλεονεκτήματα της LASER ΣΑΦΗΝΕΚΤΟΜΗΣ σε σχέση με την κλασική επέμβαση είναι:

 • Διάρκεια νοσηλείας μόνο 2-3 ώρες.
 • Ανώδυνη παρέμβαση χωρίς μεγάλες τομές και με τοπική αναισθησία.
 • Ανώδυνη μετεγχειρητική περίοδος, όπου ο ασθενής μπορεί άμεσα μετά την επέμβαση να φύγει από την κλινική, περπατώντας ελεύθερα για το σπίτι του και συνεχίζοντας τις καθημερινές του επαγγελματικές ή μη εργασίες, χωρίς να χρήζει ανάρρωσης.
 • Η βαρύτητα της τεχνικής με το ενδοφλεβικό LASER είναι σημαντικά μικρότερη από αυτήν της κλασικής χειρουργικής επέμβασης και χωρίς απώλεια αίματος.

Για τους λόγους αυτούς, οι πρόσφατες διεθνείς οδηγίες (International Guidelines) για τη διαχείριση της θεραπείας των κιρσών, οι οποίες εκδόθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη συνιστούν ότι η ενδοφλέβια θερμική θεραπεία με Laser θα πρέπει να παρέχετε ως πρώτη μέθοδος θεραπείας, αντί της κλασικής χειρουργικής αφαίρεσης των κιρσών (ΣΑΦΗΝΕΚΤΟΜΗΣ).

 

Συμπτώματα κιρσών

 • αίσθημα βάρους
 • αίσθημα καύσωνα
 • κνησμός
 • πόνος
 • οιδήματα (πρήξιμο)
 • νυκτερινές κράμπες

 

Τριγωνάκης Κωνσταντίνος κιρσοί


INFO
!

Κωνσταντίνος Τριγωνάκης

Αγγειοχειρουργός FEBVS (European Board of Vascular Surgery)

Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης

Εγνατία 95, Θεσσαλονίκη 

2310 225383

info@trigonakis.gr

www.trigonakis.gr

 

post-image

Άνδρας και αισθητική ιατρική

17 Μαΐου, 2021

Μία ερώτηση που υποβάλουν συχνά άνδρες και γυναίκες σε έναν πλαστικό χειρουργό είναι: “έρχονται και άνδρες;” και η απάντηση είναι “και όμως ΝΑΙ!” όλο και περισσότεροι, με μεγαλύτερη τόλμη και γνωρίζοντας ακριβώς τι θέλουν!

Ίσως κάποτε να αποτελούσε ταμπού το να υποβληθεί ένας άνδρας σε αισθητικές θεραπείες. Σήμερα όμως είναι πλέον συνηθισμένο. Με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, την αύξηση του προσδόκιμου της ζωής ,η παράταση της νεότητας και η βελτίωση της εμφάνισης και της αυτοπεποίθησης αποτελούν δικαίωμα και για τα δύο φύλα. Η βιομηχανία της ομορφιάς γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη και παρουσιάζει μία δυναμική για το ανδρικό φύλο, και με αποκλειστικά προϊόντα για άνδρες. Πλέον κυκλοφορούν στην αγορά ενέσιμα fillers με στόχο τις ανάγκες των ανδρών.

Σύμφωνα με την ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery)world statistics report 2019 ενδεικτικά στο παγκόσμιο σύνολο αισθητικών θεραπειών σε ποσοστό οι άνδρες έκαναν:

 • ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ 25%
 • ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ 38.7%
 • ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ 14.5%
 • FACE LIFTING8%
 • ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ 10.4%
 • ΒΟΥΤΥΛΙΚΗ ΑΛΛΑΝΤΟΤΟΞΙΝΗ 13.4%
 • FILLERS4%

Επίσης ο ρυθμός αύξησης για αισθητικές θεραπείες για τους άνδρες είναι συνεχώς όλο και υψηλότερος από εκείνο των γυναικών.

 

Σε τι είδους αισθητικές επεμβάσεις υποβάλλονται οι άνδρες?

Πριν την ενηλικίωση η ωτοπλαστική (αποκατάσταση ”πεταχτών αυτιών” ή και δυσμορφιών) είναι η πιο συχνή επέμβαση. Γίνεται μετά την ηλικία των 6 ετών και πριν την ένταξη στο σχολικό περιβάλλον, για την φυσιολογική διατήρηση της ψυχικής υγείας του παιδιού. Μπορεί όμως να γίνει και σε οποιαδήποτε ηλικία.

Αφού ολοκληρωθεί η εφηβεία η ρινοπλαστική και η αποκατάσταση της γυναικομαστίας, αποτελούν τις συνηθέστερες επεμβάσεις.

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί νέοι άνδρες υποβάλλονται σε αποτρίχωση με lasers (alexandrite,diode). Lasers τύπου fractional CO2 χρησιμοποιούμε επίσης για την αποκατάσταση και ανάπλαση του δέρματος και την εξάλειψη ουλών από ακμή στο πρόσωπο και το σώμα.

Η προφιλοπλαστική (ρινοπλαστική και πωγωνοπλαστική ταυτόχρονα) αποκαθιστά την συμμετρία του προσώπου. Η αποκατάσταση του όγκου των ζυγωματικών και της προβολής του πηγουνιού και της κάτω γνάθου, με παχύρευστο υαλουρονικό οξύ, χαρίζει στο ανδρικό πρόσωπο αρμονία και συμμετρία.

Η λιποαναρρόφηση είναι αρκετά δημοφιλής στους άνδρες κυρίως για την περιοχή της κοιλίας. Πλέον έχουμε την δυνατότητα ακόμα και σε άτομα με φυσιολογικό δείκτη μάζας σώματος να αφαιρέσουμε το λίπος εκείνο που είναι ανθεκτικό στην δίαιτα και την άσκηση και ταυτόχρονα με σύγχρονες τεχνικές να δημιουργήσουμε την εικόνα σχηματισμένων κοιλιακών μυών, σμιλεύοντας την περιοχή.

Η κοιλιοπλαστική έχει ένδειξη μετά από επεμβάσεις βαριατρικής χειρουργικής ή μεγάλη απώλεια βάρους με ταυτόχρονη αποκατάσταση των κοιλιακών τοιχωμάτων και πιθανών κήλων (ομφαλοκήλες, διάταση κοιλιακού τοιχώματος).

Μπέσκος Νικόλαος Άνδρας

 

Στην περιοχή των γεννητικών οργάνων η περιτομή για λόγους θρησκευτικούς, υγιεινής, αλλά και για την βελτίωση της εμφάνισης του πέους ή και την αύξηση της σεξουαλικής απόλαυσης γίνεται σε όλες τις ηλικίες με αυξανόμενη ζήτηση. Η αυξητική του πέους ή και η πάχυνσή του με λίπος, όπως και το lifting όσχεου γίνονται από πλαστικούς χειρουργούς και ουρολόγους.

Η μεταμόσχευση μαλλιών με σύγχρονες τεχνικές χωρίς τομές και καλύτερα αποτελέσματα είναι πλέον κάτι συνηθισμένο και κατέχει τα πρωτεία σε επεμβάσεις στους άνδρες. Είναι χαρακτηριστική η ζήτηση μεταμόσχευσης τριχών στο άνω χείλος στις αραβικές χώρες από  άνδρες που επιθυμούν ένα πιο “παχύ” μουστάκι.

Η βλεφαροπλαστική, το face lifting,το lifting λαιμού, για την αποκατάσταση της χαλάρωσης του προσώπου, γίνονται περίπου στην ηλικία των 50 και συμβάλουν στην διατήρηση του νεανικού προσώπου αποκαθιστώντας τις γωνίες, το σχήμα, τα χαρακτηριστικά, δίνοντας σφριγηλότητα και μια πιο νεανική και ξεκούραστη όψη.

Μη επεμβατικές θεραπείες όπως τα ενέσιμα (βουτυλική αλλαντοτοξίνη, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπείες,PRP),νήματα,laser θεραπείες, τις ζητούν όλο και περισσότερο οι άνδρες για την βελτίωση της εμφάνισης, την διατήρηση της νεανικότητας και της καλής ψυχικής διάθεσης, συμβάλλοντας στην τόνωση της αυτοπεποίθησης με αναίμακτο τρόπο, χωρίς σημαντικές παρενέργειες και άμεσο αποτέλεσμα.

Οι άνδρες έχουν και εκείνοι το δικαίωμα να παρατείνουν και να διατηρήσουν την νεανικότητά τους. Η αισθητική ιατρική πλέον έχει πολλές επιλογές επεμβατικές ή μη, άμεσες και αποτελεσματικές.

 

Μπέσκος Νικόλαος Άντρας

 

INFO!

Νικόλαος Μπέσκος

Πλαστικός χειρουργός

Ικτίνου 2 & Ζεύξιδος 1

2314010087

www.beskosplasticsurgery.gr

post-image

Αλόη και φραγκοστάφυλο «νικούν» τη χοληστερίνη

14 Μαΐου, 2021

Η αυξημένη χοληστερίνη είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της στεφανιαίας νόσου και αποτελεί ένα σύνηθες πρόβλημα, ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες. Αν και η χοληστερίνη έχει επικρατήσει με την αρνητική της έννοια, υπάρχει διάκριση ανάμεσα στην «κακή» ή αλλιώς LDL-χοληστερίνη και την «καλή» HDL-χοληστερίνη. Σύμφωνα με τη γενική έννοια του όρου, αποτελεί ουσιαστικά ένα λιπίδιο του οργανισμού, που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη λειτουργία των κυττάρων, συμβάλλει στην ανάπλασή τους, αλλά και στον σχηματισμό της βιταμίνης D και διαφόρων ορμονών, ενώ το όχημά της στον οργανισμό είναι οι λιποπρωτεΐνες.

Η LDL όμως χοληστερίνη, η επονομαζόμενη «κακή», μπορεί να γίνει πηγή προβλημάτων, αφού επικάθεται στα τοιχώματα των αγγείων, δημιουργώντας αθηρωματικές πλάκες, με συνέπειες στη ροή του αίματος στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τα άλλα όργανα. Όταν οι τιμές της ανέβουν πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, είναι απαραίτητη η μείωσή τους, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.

 

Αλόη και φραγκοστάφυλο μειώνουν τη χοληστερίνη

Πώς όμως μπορούμε να μειώσουμε φυσικά τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης; Η διατροφή είναι το νούμερο «ένα» μέσο για να ελέγξουμε την χοληστερίνη και αν σε αυτή εντάξουμε την αλόη, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Η καθημερινή κατανάλωση πόσιμης αλόης μπορεί να συμβάλλει στη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερίνης, καθαρίζοντας τον οργανισμό μας και κρατώντας τα αγγεία ανοιχτά. Μάλιστα, ο χημικός τύπος των φυτοστερολών που περιέχονται στη γέλη της αλόης μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με αυτόν της χοληστερίνης στον άνθρωπο, ξεγελώντας έτσι τον οργανισμό που αναγνωρίζει τις φυτοστερόλες ως χοληστερίνη και παράγει λιγότερη.

Χοληστερίνη Aloe Market

Την ίδια στιγμή ευεργετικό για τη χοληστερίνη θεωρείται και το φραγκοστάφυλο. Μάλιστα, μελέτες δείχνουν πως μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα χάρη στα έλαια που περιέχει το κουκούτσι του καρπού του. Και γενικότερα όμως το φραγκοστάφυλο θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινό, καθώς ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα, έχει αντιμικροβιακή δράση, ενώ βοηθά σημαντικά το αναπνευστικό. Επιπλέον δρα κατά της γρίπης και των ιώσεων, χάρη στη βιταμίνη C, στα αντιοξειδωτικά και της ανθοκυανίνες,  βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, ενώ οι πηκτικές ουσίες που περιέχει δρουν ενάντια στη δυσκοιλιότητα και στη διάρροια, ρυθμίζοντας τη λειτουργία του εντέρου. Παράλληλα, το σίδηρο και το ασβέστιό του βοηθούν στην αντιμετώπιση της αναιμίας, αλλά και στη διασφάλισης της υγείας των οστών.

 

Πόσιμο Kaloe Gel Αλόης-Φραγκοστάφυλο για χαμηλή χοληστερίνη

Αν μάλιστα συνδυάσουμε την αλόη και το φραγκοστάφυλο, πετυχαίνουμε ένα μείγμα, που πέραν όλων των υπόλοιπων ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει για τον οργανισμό, θεωρείται αχτύπητο και για τη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης. Το αρμονικό «πάντρεμα» των δύο συστατικών επιτυγχάνεται με τον καλύτερο τρόπο στο πόσιμο Kaloe Gel Αλόης-Φραγκοστάφυλο, που περιλαμβάνει γέλη αλόης, συμπυκνωμένο χυμό μαύρου φραγκοστάφυλου, στέβια και αντιοξειδωτικό (βιταμίνη C-E300).

Το πόσιμο Kaloe Gel Αλόης-Φραγκοστάφυλο γίνεται το καλύτερο «όπλο» στην αναμέτρηση με τη χοληστερίνη, αξιοποιώντας συνδυαστικά τις ιδιότητες των δύο βασικών φυσικών συστατικών του.

 

 

φραγκοστάφυλο Aloe Market

Βάλτε το πόσιμο Kaloe Gel Αλόης-Φραγκοστάφυλο στην καθημερινή σας διατροφή και κρατήστε χαμηλά τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης, βελτιώνοντας την υγεία σας και αποφεύγοντας απειλητικές παθήσεις.

Βρείτε το πόσιμο Kaloe Gel Αλόης-Φραγκοστάφυλο με προσφορά και στη χαμηλότερη τιμή στο www.aloemarket.gr ή με ένα κλικ στο  https://bit.ly/3rNKloM

 

>