post-image

Θεραπεύστε τη ραγάδα δακτυλίου αναίμακτα και ανώδυνα

23 Σεπτεμβρίου, 2020

Το τέλος στον πόνο και στην ταλαιπωρία που προκαλεί η ραγάδα δακτυλίου πρωκτού, μια πάθηση που όχι μόνο δυσκολεύει την καθημερινότητά μας, αλλά υποβαθμίζει γενικότερα την ποιότητα της ζωή μας, είναι πλέον υπόθεση μόλις 15 λεπτών.

Με την πιο σύγχρονη μορφή ενέργειας (χειρουργικά εργαλεία), Laser, μαχαίρι υπερήχων (Ultracision, Ligasure) και την εμπειρία του χειρουργού-πρωκτολόγου, Δρα Αναστάσιου Παπαδόπουλου, το εξειδικευμένο ιατρείο ορθοπρωκτικών παθήσεων Proctology Center στην Θεσσαλονίκη θεραπεύει οριστικά την ραγάδα δακτυλίου, χωρίς πόνο, αναίμακτα και κυρίως με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Η επέμβαση είναι επαναστατική και η μετεγχειρητική φροντίδα μια απλή διαδικασία.

Με τα νέα αυτά εργαλεία οι επώδυνες μετεγχειρητικές αλλαγές γίνονται παρελθόν, ο κίνδυνος μόλυνσης μηδενίζεται, δεν υφίσταται τραύμα, ενώ ελαχιστοποιείται η πιθανότητα υποτροπής της νόσου ή επανεμφάνισής της, κάτι που μπορεί να συμβεί σε συντηρητικές θεραπείες.

 

Ραγάδα Δακτυλίου και συμπτώματα

Η ραγάδα δακτυλίου είναι μια πληγή στο βλεννογόνο του πρωκτού που προκαλεί έντονο πόνο και δυσφορία κατά την αφόδευση, αλλά και αρκετές ώρες μετά. Μάλιστα, επειδή η αφόδευση καθίσταται επώδυνη, ο ασθενής θέλοντας να αποφύγει τον πόνο, την αναβάλλει, με συνέπεια, να προετοιμάζεται για ακόμα πιο επώδυνες καταστάσεις, αφού τα κόπρανα όσο δεν αποβάλλονται γίνονται πιο σκληρά και πιο μεγάλα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, τα βασικότερα συμπτώματα της ραγάδας δακτυλίου είναι ο περιπρωκτικός πόνος όλων των βαθμίδων και διαφορετικής διάρκειας, από λίγα λεπτά έως πολλές ώρες, ο οποίος μπορεί να συνυπάρχει με μυϊκό σπασμό, αλλά και η αιμορραγία, ελαφρά συνήθως, που ο πάσχων διαπιστώνει στο χαρτί τουαλέτας.

Πέραν δε του πόνου που προκαλεί η ραγάδα δακτυλίου μπορεί να έχει και επιπλοκές, όπως η μετατροπή της σε χρόνια, που κάνει την χειρουργική θεραπεία επιτακτική, το περιεδρικό συρίγγιο, το περιεδρικό απόστημα και η στένωση του πρωκτού.

 

Σφικτηροτομή με χρήση laser ή υπερήχων η «χρυσή θεραπεία»

Η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ραγάδας δακτυλίου μπορεί να είναι συντηρητική, όμως μέσω της χειρουργικής οδού τα αποτελέσματα είναι οριστικά. Το να αναζητήσει ο ασθενής ιατρική συμβουλή όταν βλέπει πως η πρωκτική ραγάδα επιμένει είναι πολύ σημαντικό. Άλλωστε, αν η πάθηση δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα προβλήματα, ακόμα και στη δημιουργία έλκους.

Η έσω πλάγια σφικτηροτομή με χρήση laser ή υπερήχων (focus ultrasiscion) είναι η «χρυσή» χειρουργική θεραπεία για τη ραγάδα δακτυλίου και είναι αυτή που προτείνει και εφαρμόζει το Proctology Center.

«Η επέμβαση διαρκεί μόλις 15 λεπτά, εκτελείται υπό τοπική αναισθησία με ή χωρίς μικρή ενδοφλέβια καταστολή (μέθη), ο ασθενής εξέρχεται άμεσα μετά την επέμβαση, είναι άμεσα πλήρως λειτουργικός στις δραστηριότητές του και η περίοδος ανάρρωσης του είναι πολύ μικρή, αφού η επούλωση της πάσχουσας περιοχής αρχίζει από την ίδια ημέρα. Η ανακούφιση των συμπτωμάτων είναι άμεση και εντυπωσιακή, ενώ τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι θεαματικά και μόνιμα», όπως εξηγεί ο ιατρός.

post-image

BEST IN PHARMACY AWARDS 2020: 7 διακρίσεις στον Όμιλο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη

23 Σεπτεμβρίου, 2020

Επτά συνολικά διακρίσεις Gold, Silver, Platinum, μεταξύ των οποίων και την κορυφαία διάκριση «Pharmacy Company of the Year», κατέκτησε ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη με τις βιομηχανίες Uni-pharma & InterMed, στα Best in Pharmacy Awards 2020.

Στο πλαίσιο των εν λόγω βραβείων επιβραβεύτηκαν οι βέλτιστες πρακτικές των επιχειρήσεων, που βρίσκονται πίσω από την επιτυχή ανάπτυξη, παραγωγή και διακίνηση των προϊόντων του χώρου. Βραβεύτηκαν επίσης οι πιο αξιόλογες πρωτοβουλίες marketing, καινοτομίας, συσκευασίας, πωλήσεων, εκπαίδευσης, πράσινης επιχειρηματικότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αντικατοπτρίζουν την ανάπτυξη και το ελπιδοφόρο μέλλον του κλάδου στην Ελλάδα.

 

Τα βραβεία

Ειδικότερα, οι Uni-pharma και InterMed έλαβαν τα εξής βραβεία:

-Δύο Gold, ως Κορυφαία υπεύθυνη επιχείρηση για τις μεγάλες δωρεές του Unikinon (χλωροκίνη) και των αντισηπτικών, με αφορμή την πανδημία του SARS COVID-19.

-Silver ως κορυφαία Πράσινη επιχείρηση για το ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Uni-pharma και την «πράσινη» φιλοσοφία της.

-Silver για το κορυφαίο λανσάρισμα της σειράς συμπληρωμάτων διατροφής TONOSAN.

Οι δύο βιομηχανίες και ο Όμιλος συνολικά κατέκτησαν και δύο Platinum διακρίσεις. Συγκεκριμένα, στην κατηγορία «Στηρίζοντας το υγειονομικό μας σύστημα – Οι μεγάλες δωρεές της Uni-pharma & InterMed στη διάρκεια του COVID-19»  οι δύο επιχειρήσεις, απέσπασαν εξαιρετική βαθμολογία, κατακτώντας το Platinum βραβείο του Πυλώνα Δράσεις COVID, ενώ η υποψηφιότητα με τίτλο «Κορυφαία Υπεύθυνη Επιχείρηση / ΟΜΙΛΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΩΗΣ!» κέρδισε το Platinum βραβείο του Πυλώνα 4. Best in Sustainability.

 

BEST-IN-PHARMACY-2020-vraveia.jpg

 

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, κα Σοφία Χατζηαντωνίου, PhD, Επικ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών, ανέφερε: «Στην Ελλάδα υπάρχει μια αξιόλογη βιομηχανία που αναπτύσσει καινοτόμα και πρωτότυπα σκευάσματα, με τη βράβευση να αποτελεί ένα μη οικονομικό μέτρο, αλλά ηθικό για την επιβράβευση αυτής της προσπάθειας. Επιπλέον, αποτελεί και ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει η εταιρεία για να αναδείξει τα πολύ καλά της προϊόντα ακόμη περισσότερο στο ευρύ κοινό».

Από την πλευρά του, ο κ. Σπύρος Κίντζιος, διευθυντής εταιρικής ανάπτυξης του ΟΦΕΤ, δήλωσε: «Σε μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, όπως η φετινή, οι 7 διακρίσεις και για τις δύο εταιρείες του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη στο θεσμό BEST IN PHARMACY AWARDS, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η κορυφαία διάκριση Pharmacy Company of the Year για την UNI-PHARMA, μας συγκινούν και μας εμπνέουν για να συνεχίσουμε απρόσκοπτα στην πορεία καινοτομίας και επενδύσεων, που έχει χαράξει ο Όμιλος από τη γένεση του, με στόχο την επίτευξη ισορροπημένων αποτελεσμάτων και βιώσιμης ανάπτυξης».

post-image

Οστεοπόρωση, μια «σιωπηλή» νόσος; Όχι πια

22 Σεπτεμβρίου, 2020

Της Δήμητρας Μπογδάνου*

H οστεοπόρωση και οι αντίστοιχες διαταραχές της οστικής, μυϊκής και αρθρικής υγείας αποτελούν καταστροφικές παθήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε χρόνιο πόνο, βαριάς μορφής αναπηρία με δραματική επιδείνωση της ποιότητας ζωής και πρόωρο θάνατο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, 1 στις 3 γυναίκες και 1 στους 5 άνδρες πάνω από την ηλικία των 50 ετών θα παρουσιάσουν ένα οστεοπορωτικό κάταγμα. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας WHO, 1.600.000 κατάγματα ισχίου ετησίως προσμετρώνται στον απολογισμό της οστεοπορωτικής νόσου σε παγκόσμιο επίπεδο, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί κατά 200%  μέχρι το έτος 2050.

Τα οστεοπορωτικά κατάγματα εμφανίζονται κατά κανόνα στη σπονδυλική στήλη, στον καρπό ή στο ισχίο, μπορούν εντούτοις να αφορούν και άλλα σημεία του ανθρώπινου σκελετού. Ενώ τα κατάγματα των άκρων, όπως του καρπού και του ισχίου, γίνονται εύκολα αντιληπτά, τα σπονδυλικά κατάγματα συνήθως συγκαλύπτονται από άλλες, πιο κοινές αιτίες οσφυαλγίας.

Ποια «έμμεσα» σημεία υποδηλώνουν την παρουσία σπονδυλικού κατάγματος;

 • Απώλεια ύψους (>4 εκ. σε 1 χρόνο)
 • Εμφάνιση «καμπούρας»
 • Αιφνίδιος πόνος σε κάποιο σημείο της σπονδυλικής στήλης με τοπική ευαισθησία

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν καν ότι πάσχουν από οστεοπόρωση, μέχρι να εμφανίσουν κάποιο κάταγμα και καθώς η απώλεια οστικής μάζας είναι σταδιακή και ανώδυνη, απουσιάζουν κατά κανόνα προειδοποιητικά συμπτώματα. Αυτός είναι και ο λόγος που η οστεοπόρωση αναφέρεται συχνά ως «σιωπηλή νόσος».

Ποιες είναι οι ομάδες υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση της οστεοπόρωσης;

Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες παραγόντων κινδύνου για την εμφάνιση της οστεοπόρωσης:

-Σταθεροί παράγοντες κινδύνου που δεν επιδέχονται κάποια παρέμβαση ή τροποποίηση, πρέπει όμως να ληφθούν υπ’ όψιν, ώστε ο ασθενής με την κατάλληλη ιατρική συμβουλευτική και παρακολούθηση να τροποποιήσει τον τρόπο ζωής του, έτσι ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω απώλεια οστικής μάζας:

 • Γυναικείο φύλο
 • Ηλικία
 • Οικογενειακό ιστορικό με γνωστή οστεοπόρωση ή κάταγμα χαμηλής βίας σε συγγενείς πρώτου βαθμού
 • Προηγηθέν κάταγμα χαμηλής βίας
 • Εθνικότητα
 • (Πρώιμη) εμμηνόπαυση/υστερεκτομή
 • Μακροχρόνια αγωγή με κορτικοστεροειδή
 • Διάφορα συνοδά νοσήματα (ρευματοειδής αρθρίτιδα, σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1, υπερθυρεοειδισμός κτλ.)
 • Υπογοναδισμός

-Τροποποιήσιμοι παράγοντες:

 • Συστηματική κατανάλωση αλκοόλ (40% αυξημένος καταγματικός κίνδυνος)
 • Κάπνισμα
 • Κακή διατροφή
 • Ανεπάρκεια βιταμίνης D
 • Ανεπαρκής σωματική άσκηση
 • Συχνές πτώσεις

Πώς μπορώ να μάθω αν ανήκω σε κάποια από τις ομάδες «υψηλού κινδύνου»;

Μπορείτε να κάνετε το τεστ ενός λεπτού για την εκτίμηση του κινδύνου οστεοπόρωσης του Διεθνούς Οργανισμού Οστεοπόρωσης-International Osteoporosis Foundation (IOF One Minute Osteoporosis Awareness Test): https://riskcheck.osteoporosis.foundation/el

Συζητήστε τα αποτελέσματα με τον ιατρό σας, ο οποίος θα σας κατευθύνει κατάλληλα, ώστε να αναγνωρίσετε και να εξαλείψετε τους τροποποιήσιμους και να μειώσετε στο ελάχιστο την επιρροή των σταθερών παραγόντων κινδύνου, προκειμένου να διασφαλίσετε τη διατήρηση της οστικής υγείας και να αποφύγετε κατάγματα και τις δραματικές συνέπειες αυτών.

Μπορώ να προλάβω ή να καθυστερήσω την εμφάνιση της οστεοπόρωσης;

Μπορείτε να προλάβετε την εμφάνιση της οστεοπόρωσης, μεριμνώντας έγκαιρα για τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.  Η ενεργητική πρόληψη της οστεοπόρωσης ξεκινά ήδη από την παιδική ηλικία, κατά την οποία η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου και η σωματική άσκηση εξασφαλίζουν τη μέγιστη δυνατή οστική μάζα «κορυφής» (peak bone mass), η οποία επιτυγχάνεται κατά κανόνα λίγο πριν το 30ό έτος της ηλικίας.

Τα οστά αποτελούν έναν ζωντανό οργανισμό, υπόκεινται στις διεργασίες εκφύλισης-απόπτωσης-αναγέννησης του ανθρώπινου σώματος και ανταποκρίνονται στις ανάγκες και απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας. Αύξηση των απαιτήσεων σε οστική αντοχή και δύναμη, για παράδειγμα κατά τη σωματική άσκηση, οδηγεί σε μετάθεση της ισορροπίας της αποδόμησης-αναδόμησης των οστών στην κατεύθυνση της αναγέννησης, ενισχύοντας έτσι την παραγωγή οστίτη ιστού και την ενίσχυση της οστικής αντοχής.

Ποια είναι η βασική θεραπεία της οστεοπόρωσης;

Τα καλά νέα είναι ότι η οστεοπόρωση, όπως και πολλές μυοσκελετικές διαταραχές, μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, μειώνοντας δραστικά τον κίνδυνο εμφάνισης καταγμάτων.

 • Διασφαλίστε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε ασβέστιο και πρωτεΐνες, θεμελιώδη θρεπτικά συστατικά για την οστική υγεία.
 • Εξασφαλίστε επαρκή έκθεση στην ήλιο (15 λεπτά ημερήσιας έκθεσης), μεριμνώντας για τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, με στόχο την αύξηση της ενδογενούς παραγωγής βιταμίνη D ή/και αυξήσετε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη D (αυγά, μανιτάρια, σολομός κτλ.).
 • Δώστε έμφαση στη συστηματική σωματική άσκηση, ενσωματώνοντας ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης και φόρτισης βάρους στο καθημερινό σας πρόγραμμα.
 • Διακόψετε συνήθειες που επιβαρύνουν την οστική υγεία, όπως κατανάλωση καπνού και αλκοόλ.

Ποιο φάρμακο είναι κατάλληλο για εμένα;

Στη θεραπευτική μας «φαρέτρα» υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φαρμάκων, τα οποία έχουν αξιολογηθεί και αποδειχτεί ασφαλή και αποτελεσματικά στη θεραπεία της οστεοπόρωσης.

Τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης δρουν είτε μειώνοντας τον ρυθμό της οστικής απορρόφησης και κατ’ επέκταση τον ρυθμό της απώλειας οστού είτε αυξάνοντας τον σχηματισμό οστού (ανασυνδυασμένη παραθορμόνη).

Κυρίαρχος εκπρόσωπος της πρώτης κατηγορίας είναι τα διφωσφονικά άλατα, αντι-απορροφητικοί παράγοντες που μειώνουν την επίπτωση των καταγμάτων των σπονδύλων και του οστικού φλοιού κατά τουλάχιστον 50%. Τα φάρμακα αυτά διατίθενται σε πολλές μορφές σκευασμάτων (διαλύματα για ενδοφλέβια έγχυση, ταμπλέτες ή κάψουλες) και χορηγούνται σε ποικίλα χρονικά διαστήματα (ημερησίως, εβδομαδιαίως, μηνιαίως, τρι- και εξα-μηνιαιώς, ετησίως). Τα διφωσφονικά άλατα που λαμβάνονται από το στόμα θα πρέπει να λαμβάνονται μόνο με νερό, μετά από ολονύχτια νηστεία και 30 λεπτά τουλάχιστον πριν την πρόσληψη άλλης τροφής, υγρών ή φαρμάκων και ο ασθενής πρέπει να παραμείνει σε κίνηση για 1-2 ώρες μετά την κατάποση του δισκίου. Η διάρκεια της θεραπείας καθορίζεται από τη βαρύτητα της οστεοπόρωσης και ανέρχεται κατά κανόνα στα 3-5 χρόνια.

Μια οδοντιατρική εκτίμηση σε περίπτωση γνωστών παθήσεων των δοντιών ή της γνάθου πριν την έναρξη της αγωγής είναι θεμιτή. Η θεραπεία με διφωσφονικά είναι κατά κανόνα μια αγωγή με μακρά διάρκεια και οι όποιες οδοντιατρικές παρεμβάσεις λάβουν χώρα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να γίνουν με προσοχή και μετά από κατάλληλη ενημέρωση του θεράποντος οδοντιάτρου, ώστε να εξαλειφθούν οι όποιοι επιβαρυντικοί παράγοντες για την εμφάνιση οστεονέκρωσης της κάτω γνάθου (1/100.000 περιπτώσεις θεραπείας με διφωσφονικά άλατα).

Η καθημερινή, παρεντερική χορήγηση της ανασυνδυασμένης μορφής της παραθορμόνης (Teriparatid), μιας ορμόνης που μαζί με τη βιταμίνη D παίζει κυρίαρχο ρόλο στην οστική αναδόμηση και λειτουργία, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει σημαντικά την οστική πυκνότητα της σπονδυλικής στήλης, μειώνοντας την επίπτωση τόσο των σπονδυλικών όσο και μη-σπονδυλικών καταγμάτων σε ασθενείς με οστεοπόρωση. Η θεραπεία με Teriparatid περιορίζεται στους 24 μήνες και πρέπει απαραίτητα να ακολουθείται από μια αντι-οστεοκλαστική αγωγή (π.χ. διφωσφονικά), ώστε να αποφευχθεί η απώλεια του θεραπευτικού αποτελέσματος της αναβολικής παρέμβασης.

 Το μονοκλωνικό αντίσωμα Romosozumab

Τον Απρίλιο του 2019, έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA για τη θεραπεία μετεμμηνοπαυσιακών ασθενών με οστεοπόρωση και υψηλό καταγματικό κίνδυνο το μονοκλωνικό αντίσωμα Romosozumab. Το αντίσωμα αυτό, το οποίο χορηγείται παρεντερικά σε μηνιαία βάση και για ένα διάστημα 12 μηνών, δρα δεσμεύοντας και αναστέλλοντας τη δραστικότητα της πρωτεΐνης Σκληροστίνη, προωθώντας τον σχηματισμό της οστικής μάζας και αναχαιτίζοντας παράλληλα την οστική αποδόμηση.

Με αυτή τη διπλή δράση στον οστικό μεταβολισμό, επιφέρει η αγωγή με το νέο αυτό αντίσωμα αυξήσεις στην οστική́ μάζα του δοκιδώδους και φλοιώδους οστού και βελτίωση στη δομή και αντοχή των οστών. Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια του Romosozumab αξιολογήθηκαν σε δύο βασικές μελέτες, μια ελεγχόμενη με αλενδρονάτη (ARCH) και μια ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη (FRAME). Μετά από 12 μήνες αγωγής, παρατηρήθηκε μείωση των σπονδυλικών καταγμάτων κατά 73%, καθώς και αύξηση της οστικής μάζας κατά 27% στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Είναι φανερό ότι η εισαγωγή των νέων θεραπευτικών σκευασμάτων έχει επιτρέψει τον σχεδιασμό εξατομικευμένων θεραπευτικών προσεγγίσεων (tailored medicine), παρέχοντας σημαντική βελτίωση της οστικής υγείας και της ποιότητας ζωής, ιδιαίτερα σε ασθενείς υψηλού καταγματικού κινδύνου. Ακρογωνιαίος λίθος της θεραπείας με απώτερο στόχο τη μείωση του καταγματικού κινδύνου είναι η σωστή ενημέρωση, η έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, η καταρτισμένη ιατρική συμβουλευτική σχετικά με τις εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις και η εύρεση της χρυσής τομής για την από κοινού δρομολόγηση της αγωγής, με σεβασμό στις επιθυμίες και ανάγκες του ασθενούς για το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η εποχή της «σιωπηλής» νόσου έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Η οστεοπόρωση είναι μια νόσος της καθημερινότητάς μας, με το σημαντικό πλεονέκτημα – σε σύγκριση με άλλα νοσήματα με τόσο ευρεία πληθυσμιακή εμφάνιση – πως είναι σε μεγάλο βαθμό προβλέψιμη με την απαραίτητη ενημέρωση και επαγρύπνηση, απόλυτα ελεγχόμενη με την κατάλληλη ιατρική συμβουλευτική και παρακολούθηση και με εξαιρετική εξέλιξη στο σωστό θεραπευτικό πλαίσιο.

Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους.

 

*Δήμητρα Μπογδάνου (MD) Dr. med.
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Φρανκφούρτης
Εξειδίκευση στη στοχευμένη θεραπεία της οστεοπόρωσης (DVO Zertifikat A)
Ειδικός Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος

 

INFO!
Κλινική “ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ”
55236 Πανόραμα
Θεσσαλονίκη
Τ. 2310 390654
Φ. 2310 341828
www.klinikiagiosloukas.gr

post-image

Μεταξύ των «Ηρώων του COVID-19» στη Βόρεια Ελλάδα η Embryoclinic

22 Σεπτεμβρίου, 2020

Ένα ιδιαίτερα τιμητικό βραβείο έλαβε η Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Embryoclinic στο πλαίσιο της εκδήλωσης βράβευσης για τους «Ήρωες του COVID-19» στη Βόρεια Ελλάδα, που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα «Μακεδονία». Στόχος της εκδήλωσης ήταν να τιμήσει τους πραγματικούς Ήρωες της πανδημίας, τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό του κόσμου και βοήθησαν να κερδηθεί η πρώτη μάχη με τον κορωνοϊό.

Το βραβείο παρέλαβε ο επιστημονικός Υπεύθυνος της Embryoclinicμέλος του Βρετανικού Κολεγίου Γυναικολόγων,  Dr Ηλίας Τσάκος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Χειρουργός (Κλασικής, Υστεροσκοπικής, Λαπαροσκοπικής, Ρομποτικής Χειρουργικής) και Γυναικολόγος Αναπαραγωγής.

Στον χαιρετισμό του ο Dr Ηλίας Τσάκος υπογράμμισε τις ενέργειες στις οποίες προχώρησε η Embryoclinic, προκειμένου να προβάλλει την Ελλάδα ως τόπο ασφαλών υπηρεσιών αναπαραγωγής διεθνώς. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της πανδημίας διοργάνωσε οκτώ διεθνή webinars και τρία εθνικά, θέτοντας επί τάπητος το θέμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στις νέες συνθήκες. Θεματικές όπως «Covid-19: Νέα δεδομένα ζωής & ιατρικής πράξης», «Implications of COVID-19 on fertility treatment», «Restarting fertility treatment in Greece», «Covid-19: Why Greece is a top choice for fertility treatment», «Greece: a world-class fertility destination», «Egg, embryo and sperm donation in Greece. Legislation, costs and availability» και «Egg donation: The doctor’s perspective and the nurse’s perspective», προσέλκυσαν το ενδιαφέρον εκατοντάδων συμμετεχόντων.

Επίσης ο Dr. Ηλίας Τσάκος αναφέρθηκε στα κοινωνικά αντανακλαστικά της Embryoclinic, που από την πρώτη στιγμή προχώρησε σε δωρεές προς το ΑΧΕΠΑ και το Νοσοκομείο Έδεσσας για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού στη μάχη κατά του κορωνοϊού και ανταποκρίθηκε άμεσα στην περίπτωση του Νοσοκομείου Έδεσσας στην επείγουσα έκκληση για τεστ κορωνοϊού στο προσωπικό του, παρέχοντας τον απαιτούμενο αριθμό δωρεάν.

Τόνισε δε πως η Embryoclinic είναι μεταξύ των ελάχιστων Μονάδων Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής παγκοσμίως με πιστοποιημένες διαδικασίες ασφάλειας έναντι του νέου κορωνοϊού, κάτι που πέτυχε μέσω της διεθνούς αναγνώρισης «Ασπίδα κατά του Covid», την οποία έλαβε από την TÜV AUSTRIA.

Η εκδήλωση βράβευσης για τους «Ήρωες του COVID-19» στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσία υπουργών, βουλευτών της πόλης και θεσμικών παραγόντων. Κατά τη διάρκειά της βραβεύθηκαν άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, που έδειξαν ηρωισμό και αυτοθυσία στην καθημερινή φροντίδα για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και επιχειρήσεις που ευαισθητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, συνεισφέροντας στις προσπάθειες αντιμετώπισης του κορωνοϊού με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Η εκδήλωση τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ-Helexpo.

 

 INFO!

EMBRYOCLINIC

+30 2310 402400

+30 2310 420020

info@embryoclinic.eu

linkedin.com/Elias Tsakos MD

facebook.com/Elias Tsakos

facebook.com/EmbryoClinic

www.embryoclinic.eu

 

post-image

Βραβεύτηκε η «Ανάλυση Ιατρική» στην εκδήλωση «Ήρωες του COVID-19» στη Βόρεια Ελλάδα

22 Σεπτεμβρίου, 2020

Ως ένας από τους «Ήρωες του COVID-19» στη Βόρεια Ελλάδα βραβεύθηκε η «Ανάλυση Ιατρική» (Βιοπαθολογικά Διαγνωστικά και Ερευνητικά Ιατρεία), σε εκδήλωση που διοργάνωσε το δημοσιογραφικό συγκρότημα «Μακεδονία», για να τιμήσει τους ανθρώπους που, υπερβάλλοντας εαυτούς, συνέβαλαν ώστε να βγούμε νικητές στην πρώτη φάση της μάχης με τον κορωνοϊό.

Την  ιδιαίτερα τιμητική διάκριση έλαβε ο επιστημονικός διευθυντής της «Ανάλυση Ιατρική», βιοπαθολόγος κ. Σπυρίδων Γέρου, σημειώνοντας στον χαιρετισμό του πως, αν και στον τίτλο της εκδήλωσης υπάρχει η λέξη «ήρωες», οι άνθρωποι της εταιρείας δεν αισθάνθηκαν στιγμή ήρωες, μόνο απλοί άνθρωποι του καθήκοντος και της αλληλεγγύης.

Ο κ. Γέρου υπογράμμισε τις συνεχείς προσπάθειες της «Ανάλυση Ιατρική» για την άμεση κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας και του κοινού σε τεστ COVID-19, αλλά και για την ταχύτατη ανταπόκριση στην ανάλυση και την επίδοση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων. Παράλληλα αναφέρθηκε στην στρατηγική επιλογή της να κρατήσει το κόστος σε χαμηλά επίπεδα και να κάνει το test COVID-19 προσιτό σε όλους.

«Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό ώστε να βρεθούμε δίπλα στους ασθενείς, να καλύψουμε τα κενά που δημιούργησε η τεράστια ζήτηση για test COVID-19 στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και όλα αυτά βάζοντας πάνω από όλα το όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι την κερδοφορία της εταιρείας» ανέφερε σχετικά ο κ. Γέρου.

Η «Ανάλυση Ιατρική», προσέφερε και προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της όπου υπάρχει ανάγκη , παραμένοντας πιστή στης αξίες της οι οποίες τοποθετούν στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η εκδήλωση βράβευσης για τους «Ήρωες του COVID-19» στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρουσία υπουργών, βουλευτών της πόλης και θεσμικών παραγόντων. Κατά τη διάρκειά της βραβεύθηκαν άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, που έδειξαν ηρωισμό και αυτοθυσία στην καθημερινή φροντίδα για την προστασία και την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και επιχειρήσεις που εκδήλωσαν την κοινωνική τους ευαισθησία και βοήθησε η καθεμιά από το δικό της μετερίζι στο να κερδηθεί η πρώτη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Η εκδήλωση του δημοσιογραφικού συγκροτήματος «Μακεδονία» τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), του Δήμου Θεσσαλονίκης, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και της ΔΕΘ-Helexpo.

 

INFO!

Σπυρίδων Γέρου, M.D., Ph.D.

Ιατρός Ειδικός Βιοπαθολόγος,

Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ,

Επιστημονικός Διευθυντής των Βιοπαθολογικών Διαγνωστικών & Ερευνητικών Ιατρείων «Ανάλυση Ιατρική ΑΕ».

Τσιμισκή 51, Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 256 388

2310 252 642

www.analysi.gr

>