Παιδική κολύμβηση

Όπως επισημαίνει η υπεύθυνη οργάνωσης Ομάδας Κολύμβησης Ιχθύς, Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, η κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα που μπορεί να θωρακίσει τα παιδιά έναντι των ιώσεων.

Η κα Χρυσοχοΐδου αναφέρει τους 6 λόγους που η κολύμβηση προλαβαίνει, αλλά και θεραπεύει το ‘κακό’:

  1. Ένας άνθρωπος που γυμνάζεται – ό,τι καιρό και να κάνει έξω- αρρωσταίνει λιγότερο. Με την άσκηση δημιουργείται υπεραιμία, ενώ ταυτόχρονα αποβάλλονται και τυχόν τοξίνες άρα το σώμα μας δυναμώνει. Ή ακόμη κι αν αρρωστήσει, αντιμετωπίζει το πρόβλημα πιο ήπια, αφού ο οργανισμός είναι δυνατός. Άρα, ειδικά το χειμώνα -που υπάρχει έξαρση ιώσεων και συνωστισμός σε κλειστούς χώρους- είναι που πρέπει να φροντίζουμε το σώμα μας προς αποφυγή των ιώσεων.
  2. Μετά από ένα ολοκληρωμένο μάθημα, τα παιδιά λόγω της ενέργειας που καταναλώσανε είναι έτοιμα να… φάνε κι εμάς! Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι γονείς δοκιμάζουν τα πιο δύσκολα φαγητά μετά το μάθημα. Άρα τρώνε του σκασμού κι εμείς ηρεμούμε που γέμισε το στομαχάκι τους. Κι ένας άνθρωπος που τρώει καλά, αντιμετωπίζει και τις αρρώστιες πιο καλά.
  3. Κι είναι κι η ψυχολογία στη μέση. Έρχεται το παιδί μαζί με τη μαμά ή το μπαμπά στην πισίνα και χαίρονται πολύ που περνάνε μαζί ουσιώδη χρόνο. Πώς να γεμίσεις τα απογεύματα του χειμώνα με τα παιδιά στο σπίτι που έχουν τρελή ενέργεια; Ενώ στην πισίνα παίζουμε με τα παιδιά μας, δενόμαστε, γελάμε και πάνω απ’ όλα τα καταφέρνουμε μαζί. Τι πιο ωραίο; Κι ένας χαρούμενος άνθρωπος αρρωσταίνει λιγότερο!