Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες μετά την εμφάνιση κοριών και στην Ελλάδα.

Οι κοριοί εντοπίζονται κυρίως κατά τη θερινή περίοδο όπου υπάρχει αυξημένη ροή πληθυσμού και ως επί το πλείστων σε τουριστικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον  επίκουρο καθηγητής εντομολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Απόστολο Καπράνα  το θέμα με τους κοριούς δεν εμφανίστηκε τώρα γενικά και ειδικά στο Παρίσι, αλλά υπάρχει τις τελευταίες δύο με τρεις δεκαετίες καθώς έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα ταξίδια, χρησιμοποιούνται πολύ τα παλαιά έπιπλα και οι αντίκες όπου μπορεί να διαβιούν τα έντομα αυτά και παράλληλα οι ίδιοι οι κοριοί έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα σε πολλά εντομοκτόνα.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία από τους κοριούς

Παράλληλα υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια Υγεία, αφού οι κοριοί προκαλούν όχληση και δερματικές παθήσεις στους ανθρώπους και δεν μεταφέρουν ασθένειες όπως τα κουνούπια.

Σε κάθε περίπτωση συνιστά τη χρήση ατμοκαθαριστών κυρίως στα στρώματα που υπάρχουν εντός των σπιτιών και τη διενέργεια καθαρισμών από εξειδικευμένα συνεργεία στις ξενοδοχειακές μονάδες. Στους ταξιδιώτες συνιστά, όταν διαμένουν σε ξενοδοχεία, να τοποθετούν τη βαλίτσα τους στο ειδικό σκαμπό, μακριά από στρώματα, ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες μεταφοράς κοριών.

Δεν δημιουργεί καμία άλλη επιπλοκή»

Από την πλευρά της, η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο Live News και το MEGA, εξήγησε πως οι κοριοί ταλαιπωρούν την Γαλλία εδώ και επτά μήνες και ήταν λογικό πως θα έρχονταν κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.

«Μπορεί να κάνει εξάνθημα αλλά δεν δημιουργείται καμία άλλη επιπλοκή. Εάν κάποιος έχει αλλεργία και δημιουργηθεί μεγάλο εξάνθημα πρέπει να απευθυνθεί στους ειδικούς. Ήδη τα ξενοδοχεία έχουν λάβει τα μέτρα τους. Οι κοριός δεν έχουν σχέση με την καθαριότητα».