Σε κατάσταση πολιορκίας φαίνεται ότι βρίσκονται εκ νέου τα δημόσια νοσοκομεία καθώς μέρα με τη ημέρα αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία εξαιτίας των αναπνευστικών ιώσεων που βρίσκονται σε έξαρση

Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας , λόγω και της νέας υποπαραλλαγής Κράκεν , του νέου μεταδοτικού στελέχους, που αναμένεται να κυριαρχήσει τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία ( ΠΟΕΔΗΝ) οι απλές  κλίνες, οι ΜΕΘ αλλά και οι παιδιατρικές γεμίζουν ασφυκτικά ενώ ορισμένα νοσοκομεία κλείνουν τις εφημερίες τους με ράντζα, εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης ασθενών και παιδιών κυρίως με συμπτώματα γρίπης και κορονοϊού.

Σε ασφυξία οι παιδιατρικές ΜΕΘ στην Περιφέρεια

Η εικόνα είναι πιο δύσκολη στην Περιφέρεια, όπου οι ΜΕΘ των παιδιών είναι γεμάτες.

Συγκεκριμένα:

Στο “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης, νοσηλεύονται 7 παιδιά στις 8 κλίνες non CoViD. Στις 2 κλίνες CoViD, νοσηλεύεται 1 παιδί.

Στο Πανεπιστημιακό Ρίου, νοσηλεύονται 5 παιδιά στις ισάρριθμες κλίνες non CoViD. Οι 2 κλίνες CoViD, είναι κενές.

Στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου, νοσηλεύονται 5 παιδιά στις 5 κλίνες non CoViD, ενώ η μία κλίνη CoViD είναι κενή.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΗΝ κ. Γιαννάκος, νοσηλεύονται κυρίως παιδιά με γρίπη, ιώσεις και βρογχιολίτιδα. Σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμη κλίνη, γίνονται διακομιδές στην Αττική, όπου η πληρότητα των ΜΕΘ είναι κοντά στο 50%

Βάση των ίδιων στοιχείων της ΠΟΕΔΗΝ, το Σαββατοκύριακο που πέρασε εφημέρευε το νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Προσήλθαν στα παιδιατρικά ιατρεία 282 παιδιά το Σάββατο και την Κυριακή 438 παιδιά. Έγιναν συνολικά και τις δύο ημέρες 82 εισαγωγές παιδιών. Σημειώνεται πως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων προσέρχονταν πάνω από 600 παιδιά σε κάθε εφημερία.