Κοιτάζετε τον καθρέφτη σας και διαπιστώνετε πως ο λαιμός σας έχει χαλαρώσει, πως ένα αντιαισθητικό λειρί έχει εμφανιστεί εκεί όπου κάποτε βρισκόταν νεανικό και σφριγηλό δέρμα και πως λίπος έχει συσσωρευθεί στην κάτω γνάθο; Τότε θέτετε υποψηφιότητα για το λίφτινγκ λαιμού, που θα σας χαρίσει τη σφριγηλότητα και τη νεανικότητα του παρελθόντος και θα αναδείξει το πρόσωπό σας.

Ένας χαλαρωμένος λαιμός μαρτυρά το πέρασμα του χρόνου όσο τίποτε άλλο και προδίδει την ηλικία μας όσο κι αν θέλουμε να την κρύψουμε. Η χαλάρωση στην περιοχή αυτή στοιχειώνει τους περισσότερους από εμάς και καθιστά το λίφτινγκ λαιμού μια από τις πλέον σημαντικές επεμβάσεις για την αφαίρεση… ετών και την επαναφορά της νεότητας. Μάλιστα, στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού το λίφτινγκ λαιμού μπορεί να γίνει διαβατήριο για μια πραγματική επιστροφή στον… χρόνο. Συχνά η εν λόγω επέμβαση συνδυάζεται με face lift για ένα συνολικό αποτέλεσμα, αφού ο λαιμός είναι συνέχεια του προσώπου.

Τα αποτελέσματα του λίφτινγκ λαιμού μπορεί να έχουν διάρκεια που ξεπερνά ακόμα και τα δέκα χρόνια. Αν και πέραν της χειρουργικής προσέγγισης υπάρχουν και ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για την αναζωογόνηση του λαιμού, όπως το botox, που πετυχαίνει τη χαλάρωση των κάθετων ρυτίδων, οι ραδιοσυχνότητες, αλλά και τα νήματα, οι τεχνικές αυτές δεν έχουν μόνιμα αποτελέσματα όπως το λίφτινγκ λαιμού.

λίφτινγκ λαιμού

Αφαιρέστε χρόνια με το λίφτινγκ λαιμού

Τα πρώτα σημάδια της ηλικίας στον λαιμό φαίνονται στο δέρμα, αλλά και στο περίγραμμα του οβάλ. Το δέρμα χαλαρώνει, το περίγραμμα χάνει το σχήμα του, ενώ στον λαιμό δημιουργούνται έντονες πτυχώσεις, καθώς ο μυς από την κάτω γνάθο μέχρι τη βάση του λαιμού, το λεγόμενο μυώδες πλάτυσμα, χάνει τη δύναμη και τον όγκο του με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνολική εικόνα.

Συνήθως το λίφτινγκ λαιμού γίνεται με ολική αναισθησία και απαιτεί μία ημέρα νοσηλείας, σε πιο απλές όμως περιπτώσεις, κυρίως όταν διενεργείται μεμονωμένα ή όταν δεν υπάρχει μεγάλη περίσσια δέρματος στον λαιμό, οπότε δεν χρειάζεται να ανοιχθεί κεντρικά, απαιτεί τοπική αναισθησία και μέθη και μπορεί να μην χρειαστεί νοσηλεία.

Ο πλαστικός χειρουργός, αφού πραγματοποιήσει μια μικρή τομή κάτω από το πηγούνι προσεγγίζει το μυώδες πλάτυσμα με στόχο να αποκαταστήσει τη χαλάρωσή του μέσω συρραφής, μια διαδικασία που θυμίζει το σφίξιμο του κορσέ, και να αντιμετωπίσει τις κάθετες ρυτίδες. Στην περίπτωση που έχει συσσωρευθεί λίπος, τότε αυτής της διαδικασίας προηγείται λιποαναρρόφηση, ενώ, αν προκύψει περίσσια δέρματος, αυτή αφαιρείται μέσω εκτομών που γίνονται πίσω από τα αυτιά. Πέρα από την αποκατάσταση της χαλάρωσης, το λίφτινγκ λαιμού αποκαθιστά τη γραμμή του οβάλ και επαναφέρει τη γωνία της κάτω γνάθου και του λαιμού στις 90 μοίρες.

Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί από δυόμιση έως τρεις ώρες και ο μετεγχειρητικός πόνος είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Στις περιπτώσεις μάλιστα που η χαλάρωση στην περιοχή του λαιμού είναι μικρή, μπορούν να εφαρμοσθούν τεχνικές mini lifting, όπως το MACS Facelift και το Slifting, που απαιτούν μικρότερης έκτασης τομές.

Η επάνοδος του ασθενή στις δραστηριότητές του, μετά από ένα μικρό διάστημα αποθεραπείας, είναι σχετικά άμεση, αρκεί να ακολουθήσει τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού. Πάντως για μια περίοδο τουλάχιστον ενός μήνα συνιστάται η αποχή από αθλητικές δραστηριότητες.

Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος στην επιτυχία του λίφτινγκ λαιμού είναι η επιλογή του πλαστικού χειρουργού, καθώς η εμπειρία και η δεξιοτεχνία στην εν λόγω επέμβαση είναι καταλυτικές για ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα, χωρίς επιπλοκές και μετεγχειρητικά προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να αναζωογονηθείτε και να ξαναδείτε την εμφάνισή σας νεανική, το λίφτινγκ λαιμού αποτελεί την ιδανική λύση, με αποτελέσματα συχνά πιο εντυπωσιακά ακόμα και από το λίφτινγκ προσώπου.

 

λίφτινγκ λαιμού

INFO!

Δρ Πρόδρομος Παπαϊωάννου

Πλαστικός Χειρουργός

www.drpapaioannou.gr