Τις υπηρεσίες ενός σύγχρονου, ανοιχτού μαγνητικού τομογράφου, του PHILIPS Panorama HFO/OPEN, που ενσωματώνει μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών, προσφέρει η Euromedica Δυτικής Θεσσαλονίκης, δίνοντας τη δυνατότητα σε ανθρώπους με προβλήματα κλειστοφοβίας, σε υπέρβαρα άτομα, αλλά και σε παιδιά να επωφεληθούν των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων.

Οι μαγνητικές τομογραφίες, αν και ιδιαίτερα χρήσιμες για τη διάγνωση μιας σειράς παθήσεων, ενίοτε μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία σε κάποιους εξεταζόμενους, εξαιτίας του αισθήματος κλειστοφοβίας που μπορεί να συνοδεύει τον περιορισμένο χώρο ενός κλειστού μαγνητικού τομογράφου. Κάποιες φορές μάλιστα αυτό το χαρακτηριστικό ενδέχεται να αποτρέψει άτομα που έχουν άμεση ανάγκη τη μαγνητική τομογραφία από τη διενέργεια της εξέτασης.

Ο ανοικτός μαγνητικός τομογράφος  PHILIPS Panorama HFO/OPEN, πέρα από το ότι ξεχωρίζει για την ποιότητα των απεικονίσεων και την ευελιξία του, διαφοροποιείται έναντι άλλων ανοικτού τύπου τομογράφους χάρη κυρίως στην άνεση που εξασφαλίζει στους εξεταζόμενους. Έτσι, είναι:

  • Κατάλληλος για κλειστοφοβικούς, καθώς διασφαλίζει άνεση για τον ασθενή, με τη θέση εξέτασης να παρέχει πανοραμικό οπτικό πεδίο περίπου 360 μοίρες με διάμετρο 1,60 μ.
  • Ιδιαίτερα φιλικός με τα παιδιά, αφού μπορεί να τα συνοδεύει ο κηδεμόνας και να μη χάνεται η οπτική επαφή μαζί του.
  • Αποφεύγεται η χορήγηση αναισθησίας σε κλειστοφοβικά άτομα ή σε παιδιά, κατά την εξέταση μαγνητικής τομογραφίας
  • Ιδανικός για υπέρβαρους, καθώς η κατασκευή του υποστηρίζει εξεταζόμενους με μεγάλο αριθμό κιλών.
  • Κατάλληλος για ασθενείς με περιορισμένη κινητικότητα ή για άτομα που υποφέρουν από οιδηματώδεις αρθρώσεις.

Η ισχύς του μαγνητικού πεδίου καθιστά το μηχάνημα κατάλληλο για εξετάσεις βασικών ζωτικών οργάνων, όπως είναι ο εγκέφαλος και η άνω κάτω κοιλία, προσφέροντας περισσότερες διαγνωστικές δυνατότητες και καλή ποιότητα εικόνας σε σχέση με τα περισσότερα συστήματα μαγνητικής τομογραφίας ανοικτού τύπου.

Το υποκατάστημα Ανοικτού Μαγνητικού Τομογράφου της Euromedica Δυτικής Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2018, επί της οδού Ι. Γωγούση 23 στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, λίγα μέτρα πιο μακριά από τις κεντρικές εγκαταστάσεις του διαγνωστικού κέντρου επί της οδού Ι. Γωγούση στον αριθμό 37ε, που λειτουργεί από το 2009.

Euromedica Δυτικής

Η μαγνητική τομογραφία

Η μαγνητική τομογραφία (MRI – Magnetic Resonance Imaging) είναι μια προηγμένη, μη επεμβατική και ανώδυνη μέθοδος απεικόνισης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή λεπτομερών εικόνων των οργάνων του σώματος. Βρίσκει πεδίο εφαρμογής σε πολλές περιοχές και ζωτικά όργανα του σώματος, όπως είναι το κεφάλι, ο θώρακας, η κοιλιά, οι αρθρώσεις, η σπονδυλική στήλη και τα άνω και κάτω άκρα.

Οι Μαγνητικοί Τομογράφοι δεν χρησιμοποιούν ακτίνες Χ, αλλά ισχυρό Μαγνήτη και Ραδιοσυχνότητα. Ο όμιλος Euromedica έχει επενδύσει σε μαγνητικούς τομογράφους τελευταίας τεχνολογίας για την καλύτερη απεικόνιση του σώματος, προσφέροντας προηγμένες υπηρεσίες στους εξεταζόμενους και συμβάλλοντας με την ακρίβεια και την αξιοπιστία του στη διάγνωση των παθήσεων.

 

Η Euromedica Δυτικής Θεσσαλονίκης στην πρώτη γραμμή

Το διαγνωστικό κέντρο Euromedica Δυτικής Θεσσαλονίκης είναι από τα πληρέστερα και πιο σύγχρονα στον χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και εξυπηρετεί περισσότερους από 150.000 ασθενείς τον χρόνο. Μάλιστα, συνεργάζεται με τον ΕΟΠΥΥ και όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και με τις περισσότερες ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Πέραν του απεικονιστικού τμήματος, που είναι εξοπλισμένο και με κλειστό μαγνητικό τομογράφο, διαθέτει μικροβιολογικό, καρδιολογικό και νευροφυσιολογικό τμήμα. Εφαρμόζει δε σύστημα ποιότητας πιστοποιημένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2015, ενώ το μικροβιολογικό του εργαστήριο είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά ISO 15189.

 

INFO!

Euromedica Δυτικής Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Ιατρού Γωγούση 37ε, Σταυρούπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 653700

Euromedica Δυτικής Θεσσαλονίκης Ανοιχτός Μαγνήτης

Διεύθυνση: Ιατρού Γωγούση 23, Σταυρούπολη

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 653705