«Εξηγούμε στον γιατρό πού πονάμε και τι αισθανόμαστε». «Ακούμε προσεκτικά τις οδηγίες του για να γίνουμε γρήγορα καλά». «Το φάρμακο κυνηγάει και σκοτώνει τα μικρόβια». «Δεν φοβόμαστε το εμβόλιο. Μας προστατεύει από πολλές ασθένειες». «Χεράκια καθαρά, μικρόβια μακριά». Είναι μερικές μόνο από τις γνώσεις που αφομοιώνουν τα παιδιά απλά… ζωγραφίζοντας στο βιβλίο ζωγραφικής «Μαθαίνω για την Υγεία μου», το οποίο δημιουργήσαμε στη Euromedica-Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης για να φέρουμε πιο κοντά τις τρυφερές ηλικίες σε θέματα υγείας.

 

Μαθαίνω για την Υγεία μου - βιβλίο ζωγραφικής Εκτύπωση σε PDF- Γενική κλινική Θεσσαλονίκης
Μαθαίνω για την Υγεία μου – βιβλίο ζωγραφικής Εκτύπωση σε PDF- Γενική κλινική Θεσσαλονίκης

Κατεβάστε το αρχείο (PDF)

 

Ο διαφορετικός αυτός τρόπος για να διδάξουμε στα παιδιά την αξία της υγείας, αλλά και τη θεραπευτική δύναμη του φαρμάκου κάνει το παιχνίδι το καλύτερο μέσο για να εξοικειωθούν με θέματα που συνήθως μοιάζουν τρομακτικά για τις μικρές ηλικίες, όπως το φάρμακο, το εμβόλιο και ο γιατρός. Το βιβλίο ζωγραφικής, που απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών, αποτελείται από 23 σελίδες ζωγραφικής, που στόχο έχουν να περάσουν διδακτικά μηνύματα σχετικά με την υγεία και τον ρόλο των γιατρών και των φαρμάκων, μέσα από τη δημιουργική απασχόληση και τη διασκέδαση.

Μαθαίνω για την Υγεία μου - βιβλίο ζωγραφικής Εκτύπωση σε PDF- Γενική κλινική Θεσσαλονίκης

Τα όμορφα σχέδια που περιλαμβάνονται στο βιβλίο -και τα οποία καλούνται τα παιδιά να χρωματίσουν– εξηγούν με απλό τρόπο ότι η υγεία είναι ένα αγαθό που πρέπει να προσέχουμε από μικρή κιόλας ηλικία.

Η αγάπη μας για τα παιδιά και η ανάγκη μας να τους διδάξουμε την αξία της υγείας στη ζωή ήταν η βάση για τη δημιουργία του βιβλίου ζωγραφικής. Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μιας σωστής συμπεριφοράς απέναντι στην υγεία, που θα γίνει για τα παιδιά τρόπος ζωής όταν ενηλικιωθούν. Άλλωστε, οι γνώσεις που λαμβάνουμε στην παιδική μας ηλικία μάς ακολουθούν και σε μεγάλο βαθμό μάς καθορίζουν στα επόμενα στάδια της ζωής μας.

Μαθαίνω για την Υγεία μου - βιβλίο ζωγραφικής Εκτύπωση σε PDF- Γενική κλινική Θεσσαλονίκης

Τα οφέλη για τα παιδιά μέσα από το βιβλίο είναι τόσο εκπαιδευτικά όσο και ψυχολογικά, αφού με τον εν λόγω τρόπο περνά το μήνυμα για το τι είναι υγεία και τι σημασία έχει για τον άνθρωπο η ποιότητα ζωής και αυτό γίνεται, ενώ εξωτερικεύουν τον ψυχισμό τους και εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους.

Η επιλογή της ζωγραφικής ως μέσου διδασκαλίας δεν ήταν τυχαία, αφού είναι μια τέχνη που βοηθά τα παιδιά να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, συμβάλλει στην ψυχολογική και γνωστική τους εξέλιξη, τα βοηθά να αναπτύξουν κινητικές δεξιότητες, εξασκώντας μάλιστα την συνεργασία χεριού και ματιού, αυξάνει την παρατηρητικότητα και τη συγκέντρωση, ενώ τονώνει την αυτοπεποίθησή τους. Και βέβαια όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης.

Τα χαρούμενα πρόσωπα των μικρών μας φίλων και τα χαμόγελά τους είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μας στην Euromedica-Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, η επιθυμία μας να συμβάλουμε στην προαγωγή της υγείας δεν περιορίζεται στην παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών, αλλά βρίσκει και νέους, δημιουργικούς τρόπους για να εκφραστεί.

 

INFO!

Μαρίας Κάλλας 11 & Γραβιάς 2, 546 45 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 895485 & 2310 895481

info@genikikliniki.gr

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: https://www.genikikliniki.gr/

Μοιραστείτε το άρθρο.