Η μεταμόσχευση  μαλλιών είναι καθαρά ιατρική επεμβατική πράξη

Όταν η μεταμόσχευση μαλλιών γίνει από έμπειρο ιατρό είναι μια εντελώς ανώδυνη, εύκολα ανεκτή διαδικασία, με γρήγορη επάνοδο στην προσωπική και κοινωνική  ζωή και αφήνει μόνιμο φυσικό αποτέλεσμα, χαμόγελο, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή ενημέρωση και επικοινωνία με έναν έμπειρο ιατρό μεταμοσχεύσεων μαλλιών, που θα κάνει και  την επέμβαση. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η μεταμόσχευση μαλλιών δεν είναι μια μαγική πράξη χωρίς περιορισμούς.

Το αποτέλεσμα της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο διότι αυτός «κρατεί» τις δικές του προσωπικές παραμέτρους για την ανάλογη επιτυχία. Βασική μας φροντίδα και καθήκον μας είναι να δώσουμε στον καθένα το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα βελτιώνοντας την αισθητική του εικόνα χωρίς όμως να αλλοιώσουμε την φυσιογνωμία του.

Πρέπει ο ενδιαφερόμενος με ηρεμία να ψάξει και να αναζητήσει  την ειλικρίνεια και την ιατρική αξιοπιστία στον ειδικό ιατρό μεταμόσχευσης μαλλιών,  που στο παρελθόν έχει να αναφέρει χιλιάδες καταπληκτικά αποτελέσματα και αντίστοιχα χαμόγελα και αυτοπεποίθηση και υπόσχεται νέα ακόμη πιο βελτιωμένα αποτελέσματα.

 

ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

1. Μεταμόσχευση Μαλλιών με τη μέθοδο FUE (FOLLICULAR UNIT EXTRACTION)

 

Η   μεταμόσχευση μαλλιών με την μέθοδο FUE,  είναι η εξέλιξη και βελτίωση της πρώτης, πολύ παλαιάς μεθόδου  μεταμόσχευσης μαλλιών «PUNCH GRAFT».
Άρα για να είμαστε ακριβείς, η νεότερη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η   Μεταμόσχευση Μαλλιών FUT.  Στη Μεταμόσχευση Μαλλιών με την μέθοδο FUE εξάγουμε τα μικρομοσχεύματα  μεμονωμένα  από την δότρια περιοχή και τα τοποθετούμε στην λήπτρια περιοχή που έχουμε επιλέξει.

Όλη αυτή η διαδικασία είναι καλύτερα να γίνεται  χειροποίητη. Έτσι έχουμε καταφέρει την  επιβίωση σε ποσοστό  άνω του 80-90%. Στη δότρια περιοχή καταλείπουμε ουλές διαμέτρου μικρότερης του 1mm, ανάλογες του αριθμού των λήψεων που κάναμε (800-1000-1200).

Η  διάρκεια αυτής της μεθόδου είναι 4-6-7 ώρες και είναι εντελώς ανώδυνη. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται μετά από 6-8-10 μήνες.

 

2. Μεταμόσχευση Μαλλιών με τη μέθοδο FUT (FOLLICULAR UNIT TRANSPLANTATION)

 

Η μέθοδος αυτή έχει υποστεί πολλές βελτιώσεις τα τελευταία χρόνια.

Είναι καταξιωμένη στην Διεθνή Κοινότητα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών, ως η μέθοδος που δίνει το καλύτερο αισθητικά  και πιο πλούσιο,  φυσικό και σίγουρο αποτέλεσμα, εντελώς ανώδυνα. Φυσικά, απαραίτητη  προϋπόθεση είναι η εκτέλεση της από ιατρό με μεγάλη εμπειρία στην μεταμόσχευση μαλλιών.

Εξάγουμε ένα συνεχές μόσχευμα από την καλούμενη  ζώνη σταθερής τριχοφυΐας  και καταλείπουμε  μια γραμμοειδή δυσδιάκριτη  ουλή πάχους περίπου 0,5-0,6mm.  Επεξεργαζόμαστε το μόσχευμα σε μικρομοσχεύματα.  διανοίγουμε τους κατάλληλους υποδοχείς στην λήπτρια περιοχή και τοποθετούμε τα μικρομοσχεύματα ένα-ένα, χειροποίητα. Διαρκεί περίπου 3-5 ώρες. Μπορούμε να μεταφυτεύσουμε 3000-6000 τρίχες, πάντα ανάλογα με την ποιότητα του μοσχεύματος του ενδιαφερομένου.

Η επιτυχία επαναφύτρωσης των μοσχευμάτων – τριχοθυλακίων  αγγίζει, σχεδόν  το απόλυτο. Το συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα το έχουμε σε 6-8-10 μήνες. Είναι ένα αποτέλεσμα απόλυτα φυσικό που ακόμη και οι επαγγελματίες κομμωτές δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν.

 

Σκληρές αλήθειες γύρω από τη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Προσοχή, μιλάμε για την εξωτερική εμφάνιση, το πιο ακάλυπτο μέρος του σώματος .

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ερευνήσει καλά, να συναντήσει τον ιατρό που θα τον εμπνεύσει και θα τον ενημερώσει αναλυτικά για την μέθοδο που είναι προτιμητέα στην περίπτωση του, το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, την διάρκεια της επέμβασης και το χρονικό διάστημα αποθεραπείας που θα χρειαστεί.

Σε συνεργασία με τον ιατρό θα διαμορφώσουν το πλάνο της μεταμόσχευσης μαλλιών.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια ιατρική επεμβατική πράξη και μόνο έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Υπεύθυνος και έμπειρος ιατρός που ασχολείται πολλά χρόνια με την μεταμόσχευση μαλλιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για σίγουρη επιτυχία.

O κάθε ενδιαφερόμενος για μεταμόσχευση μαλλιών θα πρέπει να είναι επιφυλακτικός  με τα εύκολα, ευχάριστα λόγια και τις δελεαστικές οικονομικές προσφορές.

Η σωστή μεταμόσχευση μαλλιών έχει κόστος, που όμως πολλές φορές είναι μικρότερο από το αντίστοιχο κόστος που έχουν εύκολες και πολλά υποσχόμενες επεμβατικές η μη λύσεις, που κυκλοφορούν. Όταν ο ενδιαφερόμενος, αφεθεί στα χέρια του ειδικού έμπειρου ιατρού, το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών, του χαρίζει λαμπερό χαμόγελο, αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και φυσικά ομορφιά. Πάντα εντελώς ανώδυνα.

 

Μεταμόσχευση Φρυδιών

Τα ωραία σχηματισμένα φρύδια συμβάλλουν στην ανθρώπινη επικοινωνία και έκφραση του προσώπου.

            Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου, ανοίγουν το βλέμμα και χαρίζουν συμμετρία στο πρόσωπο. Είναι ενδιαφέρον το πόσο πολύ επηρεάζει την συνολική εικόνα ενός ανθρώπου μια αλλαγή στα φρύδια.  Τα φρύδια έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και δυσκολίες στην τεχνική αποκατάστασης τους. Μαζί με τα μάτια, αποτελούν μια αισθητική ενότητα που χαρακτηρίζει τη φυσιογνωμία του ανθρώπου.

Η έλλειψη τους, μερική ή ολική, δίνει άγρια μορφή στο πρόσωπο και μειώνει την εκτίμηση του ανθρώπου από τους άλλους ή και τον ίδιο.

            Πρέπει να καταφύγει κανείς στην μεταμόσχευση φρυδιών, ή να αρκεστεί στις απλές τεχνικές αποκατάστασης τους, όπως το μολύβι και το τατουάζ. Τόσο το μολύβι όσο και το τατουάζ, υστερούν αισθητικά διότι δε δίνουν όγκο στα φρύδια  και δεν υποκαθιστούν ακριβώς το χρώμα.

Αντίθετα η μεταμόσχευση  φρυδιών από τα χέρια του ειδικού αποκαθιστά πλήρως τον όγκο στο φρύδια  με τρίχες ίδιες με αυτές που υπήρχαν. Η μεταμόσχευση φρυδιών δίνει απολύτως φυσικό και μόνιμο αποτέλεσμα.

Σήμερα με την νέα τάση της μόδας που κυριαρχεί και  απαιτεί έντονα καλοσχηματισμένα φρύδια, η  μεταμόσχευση φρυδιών έδειξε να ελκύει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων γυναικών, αλλά και ανδρών.

Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και παρόμοια της μεταμόσχευσης μαλλιών, διαρκεί δύο με τρεις ώρες και είναι εντελώς ανώδυνη. Όταν η μεταμόσχευση φρυδιών εκτελείται από έναν έμπειρο χειρουργό η επιτυχία είναι σίγουρη.

 

INFO!

ΜΠΡΕΝΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ ΜΕ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΨΥΧΗΣ

www.brentastheodoros.com