Νέο σήμα ποιότητας σε ένα εξαιρετικό τοπικό προϊόν

 

Το Σήμα Ποιότητας ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ απέσπασε πρόσφατα το εξαιρετικό «ρυζόγαλο της Ελένης», που παρασκευάζεται στην Αρναία με φρέσκο γίδινο και πρόβειο γάλα από τα βοσκοτόπια του Αριστοτελικού Όρους και χυμό πορτοκαλιού. «Πρόκειται για πολύ παλιά και ‘τολμηρή’ συνταγή», λέει η Ελένη Καραντώνα που αποφάσισε να δώσει συνέχεια στη γαστρονομική κληρονομιά. «Έχοντας στη διάθεσή μας ικανή ποσότητα και άριστης ποιότητας γάλα, προερχόμενο από ζώα που βόσκουν σε ημι-δασικές natura περιοχές της Ανατολικής Χαλκιδικής, δημιουργήσαμε ένα βιολογικό προϊόν, συνδυάζοντας γεύσεις που ενώ μοιάζουν αταίριαστες, «δένουν» τόσο μεταξύ τους, ώστε να εξασφαλίζουν γευστική ιδιαιτερότητα και φυσικά αρμονία».

ρυζόγαλο

Το μυστικό της συνταγής έγκειται στην πρόβραση του ρυζιού σε χυμό φρέσκου πορτοκαλιού, ξύσματος και μπαχαρικών. Όταν το μίγμα είναι έτοιμο, τότε προστίθεται σε αυτό το γάλα και έτσι το ρύζι ξαναβράζει – αυτήν τη φορά με προσθήκη ζάχαρης. «Η τέχνη του ανακατέματος είναι ό,τι κάνει τη διαφορά» προσθέτει με νόημα η Ελένη, που προμηθεύεται δεκάδες κιλά ντόπιο γάλα στην εβδομάδα, προκειμένου να δημιουργήσει τη βελούδινη ρυζογαλένια γεύση.

Το «ρυζόγαλο της Ελένης» διατίθεται από τη γαστρονομική γωνιά The Dreamers Point της Αρναίας, αποτελώντας το must eat έδεσμα της παραδοσιακής eatery και το πρώτο σε κατανάλωση προϊόν από τα πολλά παραδοσιακά που προσφέρονται σε αυτήν.

ρυζόγαλο

Στόχος είναι η απολαυστική υπερ-τροφή να διοχετευθεί στα πρωινά των τοπικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αλλά και στα επιδόρπια των τοπικών restaurants, ώστε να προσθέσει σε αυτά την αξία του ντόπιου γάλακτος μέσα από μία αντιπροσωπευτικά παραδοσιακή συνταγή, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας και μέρος της αυθεντικότητας που χαρακτηρίζει τον τόπο.