Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με Φιλανθρωπικό χαρακτήρα από το σωματείο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΛΙΑ Β.Ε.» με θέμα «Μια ζεστή φωλιά για το παιδί και τη μητέρα», την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023, στο ατμοσφαιρικό εστιατόριο Planetarium Barestau στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ.

Ο στόχος της εκδήλωσης άγγιξε τόσο τους παρευρισκόμενους όσο και τους χορηγούς καθώς μέρος των εσόδων της εκδήλωσης διατέθηκε για τη συνέχιση του έργου του συλλόγου και συγκεκριμένα για την δημιουργία και συντήρηση των υποδομών του. Σε ένα ασφαλές περιβάλλον στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου Θεσσαλονίκης, οι Παιδικοί Σταθμοί προσφέρουν σύγχρονη  εκπαίδευση, σίτιση και φροντίδα σε νήπια των οποίων οι μητέρες εργάζονται και έχουν ανάγκη από οικονομική στήριξη.

φωλιά
Σωσώ Αδαμίδου Γκιουλέκα, Πρόεδρος Αγροτικής Παιδικής Φωλιάς Β.Ε., Αλεξάνδρα Γωγούση, Ελεάνα Βλάχου Τζιτζικώστα, Μελίνα Δερμεντζοπούλου, Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Αλληλεγγύης
φωλιά
Θανάσης Κοντονικολάου, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, Αγάπη Καϊτεζίδου, Κέλλυ Κοντονικολάου, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη
φωλιά
Σωσώ Αδαμίδου Γκιουλέκα, Πρόεδρος Αγροτικής Παιδικής Φωλιάς Β.Ε., Λήδα Παπαδοπούλου, Σύμβουλος Επικοινωνίας, Ρουμπίνη Σιμοπούλου
φωλιά
Ελένη Εμιρλή, Μίνα Φιλιοπούλου, Εριέτα Δείνα

Στην κατάμεστη αίθουσα του εστιατορίου η πρόεδρος του Δ.Σ κα Σωσώ Αδαμίδου-Γκιουλέκα, μίλησε για την δύναμη της προσφοράς και ευχαρίστησε το κοινό και τους χορηγούς για την παρουσία και τη στήριξή τους. Αξίζει να αναφερθεί πως την εκδήλωση στήριξαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ο Υφυπουργός  Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κα Μελίνα Δερμεντζοπούλου, οι βουλευτές κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο κ. Δημήτρης Κούβελας, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και άλλων συλλόγων.

Τη βραδιά συνόδευσαν οι μαγικές μουσικές νότες και τα τραγούδια από τους αγαπημένους ερμηνευτές Αχιλλέα Σοφούδη & Θάνο Γκιουλετζή, μετατρέποντας τη βραδιά σε ένα κεφάτο πάρτι.

φωλιά
Αθηνά Κοκκινίδου, Γιάννης Βασιλειάδης, Μαριάννα Βαραδίνη
φωλιά
Ερτίνα Κιτρινοπούλου, Σοφία Λευκοπούλου, Νίκη Κουβάτση
φωλιά
Σωσώ Αδαμίδου Γκιουλέκα, Πρόεδρος Αγροτικής Παιδικής Φωλιάς Β.Ε., Σταύρος Καλαφάτης, Υφυπουργός Εσωτερικών Αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης

Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη της εκδήλωσης από τους χορηγούς, οι οποίοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και συγκεκριμένα ήταν: η Εταιρία Σαμαράς & Συνεργάτες Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε., ο πλαστικός χειρουργός Dr. Σταμάτης Σαπουντζής, η βιομηχανία παραγωγής ζυμαρικών ΜΑΚΒΕΛ, η βιοτεχνία γυναικείας ένδυσης ACCESS, η Εταιρία προϊόντων κομμωτικής περιποίησης ΚΥΑΝΑ για τα δώρα των καλεσμένων, η Εταιρία Let us create για τα εικαστικά της εκδήλωσης, η Εταιρία Thess Print για τις εκτυπώσεις και o Στάγκος (άνθη-φυτά) για την όμορφη διακόσμηση.

φωλιά
Ρίτσα Κουγιώνη, Γιούλη Βροχίδου, Στέλλα Ντόκα
φωλιά
Σωσώ Αδαμίδου Γκιουλέκα, Πρόεδρος Αγροτικής Παιδικής Φωλιάς Β.Ε., Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης
φωλιά
Αχιλλέας Σοφούδης & Θάνος Γκιουλετζής

Λίγα λόγια για την Αγροτική Παιδική Φωλιά Β.Ε.

«Από την ασφάλεια της μητρικής αγκαλιάς στην ασφάλεια της Αγροτικής παιδικής φωλιάς.»

Από το 1952 το Φιλανθρωπικό Σωματείο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΛΙΑ Β.Ε.» προσφέρει τις υπηρεσίες του σε εκατοντάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας σε αγροτικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξυπηρετώντας την αγρότισσα μητέρα. Το 1972 συστήθηκε το φιλανθρωπικό Ίδρυμα με την επωνυμία ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΩΛΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των καιρών, το φιλανθρωπικό Ίδρυμα διατηρεί Παιδικό Σταθμό, στο Δήμο Κορδελιού – Εύοσμου του Νομού Θεσσαλονίκης, εξυπηρετώντας τη σύγχρονη εργαζόμενη μητέρα. Ο Παιδικός Σταθμός λειτουργεί καθημερινά προσφέροντας πρωινό και μεσημεριανό φαγητό, μεσημεριανό ύπνο, ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη. Μέσα σε ένα ασφαλές και γεμάτο αγάπη περιβάλλον εφαρμόζονται σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα, που συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού.