Σχεδόν όλοι έχουμε στον κύκλο μας κάποιον που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει δεχθεί τις υπηρεσίες της πλαστικής χειρουργικής.

Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς το κοινό να έχει εξοικειωθεί βαθμιαία με τις παρεμβάσεις αυτές, εντούτοις επικρατεί ευρέως μια εσφαλμένη αντίληψη που συχνά ταυτίζει την πλαστική χειρουργική με την υπερβολή, θεωρώντας την συνώνυμο του αφύσικου αποτελέσματος.


Τελικά ποια είναι η πραγματικότητα;

Ο πλαστικός χειρουργός κ. Ευάγγελος Ακτσαλής μίλησε στην κάμερα του cityportal.gr και έδωσε τις απαραίτητες διευκρινίσεις, απαντώντας σε καίρια ερωτήματα.

«Η πλαστική χειρουργική είναι παρεξηγημένη ειδικότητα. Μια μειοψηφία αλλοιωμένων περιστατικών εντυπώνεται στη μνήμη του ευρέως κοινού με αποτέλεσμα να βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα», αναφέρει ο κ. Ευάγγελος Ακτσαλής.

Τονίζει δε, ότι «στην πραγματικότητα, σκοπός των αισθητικών παρεμβάσεων είναι να προσδώσουν, στο πλαίσιο του δυνατού, φυσικά αποτελέσματα στα χαρακτηριστικά των ενδιαφερομένων».

Σύμφωνα με την άποψη του χειρουργού «υπερβολικά αποτελέσματα από μια αισθητική επέμβαση είναι δύσκολο να προκύψουν, εκτός και αν υπάρχει πρόθεση».


Ευάγγελος Ακτσαλής: Είναι στο χέρι του πλαστικού χειρουργού πότε να πει ναι και πότε όχι

«Ακόμη και η αυξητική στήθους οφείλει να σέβεται το σωματότυπο και τις αναλογίες μιας γυναίκας», συμπληρώνει.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην περίπτωση του Face Lift. Στις μέρες μας η πλαστική χειρουργική καταφέρνει να βελτιώνει την ποιότητα του δέρματος δίχως τα «τραβήγματα» του παρελθόντος.

 

Ευάγγελος Ακτσαλής πλαστική χειρουργική


Τί είναι η λιπομεταφορά

Ο κ. Ευάγγελος Ακτσαλής εξηγεί, μεταξύ άλλων, τη μέθοδο της λιπομεταφοράς, «μια συμπληρωματική επέμβαση ρουτίνας».

«Πρόκειται μια σύγχρονη τεχνική αναπλήρωσης του χαμένου όγκου σε πρόσωπο και σώμα. Επιτυγχάνεται με την ανακύκλωση του πλεονάζοντος λίπους και προσφέρει μόνιμα και άριστα αποτελέσματα.

Η χρήση του αναπληρώνει με φυσικό τρόπο τον επιθυμητό όγκο τόσο στο πρόσωπο (χείλη, ζυγωματικά), όσο και στο σώμα (π.χ. γλουτοί, μαστοί)».


Το ενδιαφέρον των ανδρών

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Ακτσαλή, αυξάνεται το ενδιαφέρον των ανδρών για αισθητικές παρεμβάσεις.

«Αν και αρχικά επιφυλακτικοί, οι άνδρες δείχνουν προτίμηση στις ενέσιμες θεραπείες (μπότοξ, υαλουρονικό οξύ). Η αισθητική ιατρική οφείλει να σέβεται τα φυσικά χαρακτηριστικά και την αρρενωπότητά τους και για αυτό το λόγο τα βήματα που γίνονται και εδώ είναι πολύ προσεκτικά».


Με ποια κριτήρια επιλέγουμε πλαστικό χειρουργό

«Το πρώτο κριτήριο είναι το ένστικτό μας. Ο γιατρός, από την πρώτη επίσκεψη, πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη και χωρίς δισταγμό οφείλουμε να ρωτούμε ό,τι μας προβληματίζει», σημειώνει ο κ. Ακτσαλής.

Την ίδια ώρα, το κόστος των αισθητικών παρεμβάσεων είναι προσιτό, «για κάθε βαλάντιο», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει.

Τέλος, ο κ. Ακτσαλής υπενθυμίζει ότι η γνώση είναι δύναμη: «Κάθε άνθρωπος, κάθε πρόσωπο, κάθε σώμα έχει τις δικές του ανάγκες. Μαζί μπορούμε να συζητήσουμε και να βρούμε την εφικτή λύση».


Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο:


INFO!

Ευάγγελος Ακτσαλής

Πλαστικός χειρουργός, Διπλωματούχος EBOPRAS

www.aktsalis.gr

Μοιραστείτε το άρθρο.