Μια πρακτική και ιδιαίτερα ευφυής λύση έχουν πλέον στα χέρια τους οι ασθενείς χρόνιων νοσημάτων. Πρόκειται για την εφαρμογή “myAlgos“, ένα ολοκληρωμένο digital περιβάλλον επικοινωνίας και συνεργασίας ιατρού και ασθενή. Σε αυτό μπορεί κάποιος να καταγράφει αναλυτικά το ιστορικό του ασθενούς, την εξέλιξη της νόσου, την καταλληλότερη θεραπεία του.

Με την εφαρμογή αυτή προάγεται η διαρκής και άμεση επικοινωνία του ασθενούς με τον ιατρό του. Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα απόλυτα εξατομικευμένης θεραπείας, με βάση τα δεδομένα που καταγράφονται. Πρόκειται για τη συνεργασία δύο μεγάλων εταιρειών, της Hermes Healthcare και της AidPlusCare, η οποία στοχεύει στην εφαρμογή εξελιγμένων προγραμμάτων digital health προς βελτίωση της ποιότητας ζωής ασθενών με χρόνιες παθήσεις.

Αναλυτικά, το Δελτίο Τύπου:

Νέα εποχή στην παροχή ολοκληρωμένων προγραμμάτων υποστήριξης και εκπαίδευσης ασθενών με χρόνιες και σπάνιες παθήσεις
Συνεργασία Hermes Healthcare και AidPlusCare για την εφαρμογή εξελιγμένων προγραμμάτων digital health

Αθήνα, 20 Ιουνίου 2019 –

Μια νέα εποχή στην παροχή ολοκληρωμένων εξ’ αποστάσεως προγραμμάτων παρακολούθησης, υποστήριξης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης ασθενών με χρόνιες και σπάνιες παθήσεις εγκαινιάζουν μέσω της συνεργασίας τους στη χώρα μας οι εταιρίες Hermes Healthcare και AidPlusCare.

Στόχος της συνεργασίας είναι να προσφέρει στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης ευφυείς και πρακτικές ηλεκτρονικές λύσεις, έτσι ώστε να εκτελούν την ιατρική πρακτική και εξ αποστάσεως (Πρόβλεψη, Πρόληψη, Θεραπεία Ακριβείας) και να προσφέρουν εξατομικευμένη θεραπεία στους ασθενείς τους με όχημα την τεχνολογική υπεροχή του συστήματος myAlgos,το οποίο δημιούργησε η Hermes Healthcare.

Ενσωματώνοντας σε όλα τα προγράμματα υποστήριξης και συμμόρφωσης ασθενών την τεχνολογική υπεροχή του συστήματος myAlgos, το οποίο προσφέρει ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό περιβάλλον συνεργασίας και αλληλεπίδρασης, αφού συνδυάζει web και native (Android & iOS) mobile εφαρμογές, σύνδεση με εξωτερικές συσκευές, τεχνητή νοημοσύνη και ανάλυση δεδομένων, η AidPlusCare στοχεύει να βοηθήσει τους επαγγελματίες υγείας και τους χρόνιους ασθενείς να επιτύχουν ένα υψηλότερο επίπεδο συνεργασίας και εξατομικευμένης διαχείρισης της πάθησής τους.

Μέσω του συστήματος myAlgos οι κλινικοί ιατροί ξεκλειδώνουν την μοναδική εμπειρία που βιώνουν οι ασθενείς τους, και μπορούν να εφαρμόσουν στοχευμένες, στις πραγματικές ανάγκες των ασθενών τους, θεραπείες και ως εκ τούτου, να επιτύχουν μια πιο ποιοτική και αποτελεσματικότερη σχέση με αυτούς.

Παράλληλα, εξοικονομούν χρόνο από τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ λαμβάνουν κρίσιμες ειδοποιήσεις όταν χρειάζεται να παρέμβουν. Αντίστοιχα, οι ασθενείς νοιώθουν μεγαλύτερη ικανοποίηση και ασφάλεια μέσω της εξατομικευμένης υποστήριξης, ενημερώνονται real time για τα οφέλη και τις παρενέργειες της θεραπείας τους, λαμβάνουν διατροφικές συστάσεις και άλλες κρίσιμες πληροφορίες και κυρίως αποκτούν κίνητρο να παραμείνουν ενεργοί στην αυτοδιαχείριση της πάθησής τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hermes Healthcare, Δημήτρης Παπαδόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι έντονα αισιόδοξος ότι αυτή η συνεργασία θα έχει ισχυρά θετική επίδραση στην ποιότητα ζωής των ασθενών με χρόνιες και σπάνιες παθήσεις. Θεωρώ επίσης ότι οι επαγγελματίες υγείας θα μπορέσουν να συλλέξουν ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες από τον ίδιο τον ασθενή, ώστε να τεκμηριώσουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειών και να τις προσαρμόσουν στις πραγματικές και διαφορετικές ανάγκες του κάθε ασθενούς».

Με βάση το στρατηγικό σχεδιασμό της AidPlusCare στον πυλώνα της βελτίωσης των υπηρεσιών υποστήριξης στους ασθενείς χρόνιων νοσημάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μιχάλης Δελαπόρτας δήλωσε ότι η συνεργασία αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση της συμμόρφωσης των ασθενών στη θεραπεία τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Αν αναλογιστούμε ότι χάνονται σε παγκόσμια κλίμακα 637 δις δολάρια ετησίως λόγω της μη συμμόρφωσης των ασθενών στη θεραπεία , η συμμόρφωση δείχνει να βελτιώνεται αισθητά όταν εφαρμόζονται προγράμματα που υποστηρίζονται από ψηφιακά εργαλεία σε λογισμικό cloud.

Εφαρμόζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει το σύστημα myAlgos σε όλα μας τα προγράμματα υποστήριξης, εκπαίδευσης και συμμόρφωσης ασθενών, ουσιαστικά επενδύουμε στην εξέλιξη των υπηρεσιών που προσφέρουμε καθώς πάμε τον ασθενή ένα βήμα πιο κοντά στη θεραπεία του και το γιατρό στην υπηρεσία του ασθενή του. Και αυτό για εμάς στην AidPlusCare είναι προτεραιότητα για την παροχή ολοκληρωμένης φροντίδας – υψηλού επιπέδου – στους ασθενείς».

Περισσότερα για το σύστημα myAlgos:

Το λογισμικό myAlgos είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα συνεργατικής, απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης ασθενών χρόνιων νοσημάτων. Το σύστημα παρέχει στην ιατρική ομάδα, τους ασθενείς και τους φροντιστές τους, ένα ηλεκτρονικό περιβάλλον, όπου αυτοματοποιημένες διαδικασίες ικανοποιούν τις διαφορετικές τους προσδοκίες όσον αφορά την απομακρυσμένη παρακολούθηση, υποστηριζόμενη αυτοδιαχείριση και ενισχυμένη επικοινωνία και συνεργασία.

Σχετικά με την Hermes Healthcare
Η Hermes Healthcare είναι μια εταιρεία Τεχνολογίας Ψηφιακής Υγείας με έδρα την Μεγάλη Βρετανία. Η εταιρεία συνδυάζει την υψηλή τεχνολογική εξειδίκευση με τη βαθιά γνώση της ιατρικής πρακτικής. Αναπτύσσει και προσφέρει καινοτόμο λογισμικό, το οποίο προάγει την ποιότητα και την ισχύ της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών που συμμετέχουν στην πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, και τη γενικότερη, εξ’ αποστάσεως διαχείριση χρόνιων και σπάνιων νοσημάτων.

Σχετικά με την AidPlusCare
H AidPlusCare δραστηριοποιείται με επιτυχία από το 2013 στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προγραμμάτων υποστήριξης, εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης σε ασθενών χρόνιων νοσημάτων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Η AidPlusCare επικεντρώνει την προσπάθεια της στην συνεργατική δράση των εταίρων του συστήματος υγείας για την συν-δημιουργία νέας προστιθέμενης αξίας. Η ανθρώπινη προσέγγιση και επαφή με τις ευπαθείς ομάδες ασθενών είναι ο πυρήνας των δραστηριοτήτων της. Ο κάθε ασθενής και η θεραπεία του είναι μοναδική και για αυτό το λόγο σχεδιάζει εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Πληροφορίες για συντάκτες
Μιχάλης Δελαπόρτας, Διευθύνων Σύμβουλος AidPlusCare, τηλ. 210 6741809, website: http://www.aidpluscare.com/, email: mdelaportas@aidpluscare.com
Δημήτρης Παπαδόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Hermes Healthcare, website: http://hermes.health, email: dp@hermes.health