Το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής καθώς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρίσκεται σε διαδικασίες εξέλιξης με τις κατασκευάστριες εταιρείες.

Τα παραπάνω ανέφερε, μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στη Βουλή τονίζοντας ότι το Ίδρυμα έχει επαναβεβαιώσει την ισχυρή του πρόθεση να καταβάλει κάθε προσπάθεια να συνεχίσει και δεν ακυρώνει τη δωρεά.

“Βρίσκεται σε διαδικασίες εξέλιξης το ίδρυμα, μαζί με τις κατασκευάστριες εταιρείες. Δεν μπορώ, επειδή δεν είμαστε εμείς, να προβώ σε κάποια ανακοίνωση. Θα μεταφέρω αυτό που άκουσα εγώ, από τον πρόεδρο του ιδρύματος, τον κύριο Δρακόπουλο, στο Nostos festival ότι τις επόμενες εβδομάδες, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το ίδρυμα”, είπε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η κυβέρνηση έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις να φτιάξει δρόμους γύρω από το νοσοκομείο και ο ίδιος προσωπικά έχει ανέβει πολλές φορές στην Κομοτηνή για το συγκεκριμένο θέμα:

“Εμείς προχωράμε κανονικά όλες μας τις δεσμεύσεις. Γνωρίζετε και τα κατασκευαστικά έργα γύρω από το νοσοκομείο και ό,τι υποχρεώσεις έχουμε εμείς ως Υγείας, προχωράμε. Αναγνωρίζουμε φυσικά το εμπόδιο που υπάρχει μπροστά μας, αλλά είμαστε σίγουροι για την ολοκλήρωση του έργου. Όσον αφορά τη δέσμευση της κυβέρνησης, θα περιμένουμε να ολοκληρωθεί. Kαι η δέσμευση μας είναι φυσικά στην ολοκλήρωση του νοσοκομείου Κομοτηνής”, σημείωσε.

Το νοσοκομείο θα κατασκευαστεί κανονικά

Όπως είπε, έχει επικοινωνία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα. “Γίνονται όλες οι ενέργειες και το νοσοκομείο θα κατασκευαστεί κανονικά. Άρα, ας αφήσουμε λίγο τον χρόνο και θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις από το ίδρυμα, τις επόμενες μέρες – εβδομάδες. Θα το δούμε. Εντός του καλοκαιριού, πιστεύω εγώ με βάση και σε όσα δημόσια έχουν τοποθετηθεί”.